Europarlamentarul liberal Renate Weber spune, la RFI, ca declaratia ministrului de Externe, Titus Corlatean, privind Canada suna ca o amenintare. Ea precizeaza ca "sunt mesaje care puteau sa fie transmise partenerilor canadieni altfel", pe cai diplomatice.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, pentru Mediafax, ca a facut si efectueaza demersuri pentru eliminarea vizelor impuse cetatenilor romani de catre Canada, iar daca aceasta nu se va intampla, atunci nu crede ca Parlamentul de la Bucuresti va ratifica acordul de liber-schimb dintre UE si aceasta tara.

Renate Weber spune ca si Parlamentul European este nemultumit de faptul ca statul canadian inca impune vize cetatenilor romani: "Eu insami m-am intalnit cu reprezentantii canadienilor la UE (...), am avut lungi discutii cu ei, le-am explicat si faptul ca Parlamentul European evident este foarte nemultumit, era vorba de faptul ca reintrodusesera vizele pentru cetatenii din Republica Ceha. E nemultumit pe de alta parte de faptul ca noi in continuare avem regim de viza. Cand spun ca-i nemultumit, ma bazez inclusiv pe-o declaratie scrisa, care a fost aprobata in Parlamentul European si care a fost sustinuta de foarte multi colegi si le-am explicat ca astea sunt lucruri pe care la un moment dat le vor deconta".

Continuarea pe www.rfi.ro.