Risc mare fara asigurare. Topul "judetelor cu bulina". Capital a analizat riscurile cu care se confrunta populatia in functie de nivelul de asigurare si de expunerea la cele trei riscuri majore: inundatii, alunecari de teren si cutremure. Vasluiul, un judet prezent mereu in clasamentele negative din Romania, marcheaza o noua "victorie" intr-un top al "judetelor cu bulina rosie", realizat de revista Capital, cu ajutorul datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara, Institutul National de Statistica, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare, Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor, dar si in baza a doua harti de risc obtinute in exclusivitate.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Marmureanu si Arafat trag un serios semnal de alarma. Urmeaza un cutremur ca in 1940 (7,7 grade) sau in 1802 (7,9 grade). SMS-urile nu mai sunt salvatoare! Viitorul cutremur mare ar urma sa loveasca mai puternic Moldova si Basarabia (inclusiv Chisinaul). Bucurestiul si Iasiul ar fi mai ferite. Normele de protectie a elevilor in scoli sunt total gresite. Ministrul Costoiu bate campii cu SMS-urile. Gheorghe Marmureanu, anunta ca urmeaza un cutremur de mare adancime, iar Raed Arafat atrage atentia ca, in cazul unui seism puternic, spitalele din Bucuresti nu ar putea face fata. Invitati in emisiunea "Dupa 20 de ani", atat Marmureanu cat si Arafat i-au pus pe romani, serios pe ganduri, noteaza EVZ.

Reorganizarea ANAF: Cand lupta politica trece inaintea luptei pentru buget. Capul de afis al ultimelor doua saptamani a fost rectificarea negativa a bugetului, iar gradul mic de colectare a taxelor a fost subiectul atat al atacurilor dintre partidele coalitiei (PSD versus PNL/Daniel Chitoiu) cat si al analizelor facute de presa. In realitate, mecanismul guvernamental de strangere a taxelor - ANAF - s-a aflat in restructurare, iar mizele politice pe acest instrument au dus nu doar la intarzierea punerii in functiune a institutiei, ci si la organizarea ei dupa principii paralele cu eficienta, scrie Curs de guvernare.

Mafia terenurilor din agricultura. Cum umfla din pix presedintele ADS contractele publice. Fostul director al Agentiei Domeniilor Statului, liberalul Dan Mogos, este cercetat de procurorii DNA pentru abuz in serviciu si santaj. Ministrul Agriculturii, conservatorul Daniel Constantin, l-a demis din functie la sfarsitul saptamanii trecute, desi stia de aceste nereguli din luna august, sustine EVZ.

Afacerea prin care Romania a devenit prima tara din Europa ce si-a cedat pavilionul. Riscurile si milioanele din spatele unui simbol. Anul trecut, un grup de oameni de afaceri si functionari ai statului roman au pus la cale un contract fara precedent international - cedarea pavilionului Romaniei pentru 30 de ani unui Off-shore din Cipru. Un contract mai puternic decat legea, incheiat impotriva oricaror interese ale Romaniei. Este o afacere cu iz penal de care politicienii nostri care au ocupat succesiv fotolii de ministri nu sunt straini. Continuarea pe StirileProTv.

Interviu cu Titus Corlatean, ministrul de externe: Ce obiective are Romania in legatura cu Rusia. Ministrul de Externe, Titus Corlatean (45 de ani), sugereaza ca atunci cand a fost la Moscova a avut mandat din partea presedintelui Traian Basescu si ca deschiderea care a avut loc anul acesta spre Rusia s-a produs in dublu sens ￯ prin vizita sefului Consiliului de Securitate al Kremlinului, Nikolai Patrusev, la Bucuresti si prin primirea sefului diplomatiei romane la omologul sau, Serghei Lavrov. Din punctul de vedere al sefului diplomatiei de la Bucuresti, principalul obiectiv al Romaniei in legatura cu Rusia este reducerea dezechilibrului balantei comerciale: Romania importa gaz de peste 3 miliarde de dolari si exporta produse in Rusia de circa un miliard. Integral in Romania Libera.

Povestea Simonei Halep, romanca ce-ar putea reinvia gloria tenisului romanesc. Ascensiunea magnifica a Simonei Halep a uimit toata planeta: pe hard, iarba sau zgura, putine jucatoare i-au facut fata in 2013. Succesul inregistrat de Simona Halep la Sofia intr-o finala de turneu WTA este al saselea in acest an. Aceste performante ii dau tot dreptul celei mai bune jucatoare de tenis din tara sa spere ca va deveni sportivul anului 2013 in Romania, scrie Adevarul.

Manevre de amploare ale NATO in estul Europei. 6.000 de soldati ai Aliantei Nord-Atlantice participa timp de o saptamana in Polonia si in tarile baltice la exercitii de amploare, menite sa verifice capacitatea aliatilor de a interveni rapid in cazuri de urgenta. Potrivit Aliantei, la manevrele denumite Steadfast Jazz, care au inceput sambata, participa militari din toate cele 28 de tari membre. In jur de 6000 de soldati din aviatie, marina si trupele speciale testeaza in Polonia, Letonia, Lituania si Estonia capacitatea de reactie rapida a Aliantei, potrivit Deutsche Welle.