Sorin Ovidiu Vintu explica, intr-un interviu pentru Cotidianul, de ce i-a dat bani lui Rosca-Stanescu si sustine ca nu vrea sa il loveasca pe Traian Basescu doar pentru a-i face loc lui Victor Ponta. El incearca sa lamureasca acuzatile pe care i le-a adus seful statului. "Eu nu mai am nici un razboi de purtat cu domnul Basescu. Un razboi cu domnia sa ar sprijni alti dusmani naturali de-ai mei, respectiv domnul Ghita. Al carui apropiat, domnul Ponta, este premier al Romaniei. Nu as fi avut nici un interes sa lovesc in domnul Traian Basescu pentru a-i face culoar domnului Ponta", declara SOV.

Vintu a aratat ca "Nu m-as fi expus public cu un fals atat de grosolan. Cunostintele mele in zona sistemului financiar bancar sunt mult mai sofisticate decat atat.As fi fost in stare sa pun pe piata un document, nu cu un parfum de credibilitate, ci unul perfect autentic."

Intrebat daca este adevarat ca i-a virat in cont lui Sorin Rosca Stanescu, prin firma cipriota, sumele indicate de presedintele Romaniei - 229.772 de dolari pe data de 03.02.2004 si de 486.000 de euro pe 30.12.2004, SOV raspunde: "Absolut corect. I-am virat si alte sume ce au presupus achizitionarea ziarului Ziua care era proprietatea domnului Sorin Rosca Stanescu", sustine el.

Intrebat daca "Prin firma din Cipru la care face referire domnul presedinte al Romaniei i-ati virat bani domnului Popa pe cand se afla in Indonezia?", Vintu a raspuns ca "Este o afirmatie falsa, care face obiectul unui dosar penal."

SOV mai spune ca, in cazul in care va fi chemat a audieri de catre preconizata comisie parlamentara de ancheta pe tema acestor presupuse transferuri bancare, se va prezenta in fata comisiei: "In momentul in care Parlamentul Romaniei te invita, nu ai cum sa refuzi. Cu toate ca eu consider acest subiect inchis. Il consider inchis inca de cand am data acea declaratie, acelui ziarist."