Guvernul a preluat de la Consiliul Judetean Ilfov un drum care face legatura intre DN1 si Palatul Snagov pentru a-l asfalta cu ocazia vizitei premierului Chinei la Bucuresti, scrie Romania Libera, in editia electronica.

Dan SovaFoto: Agerpres

Astfel, potrivit unei hotarari de guvern din 14 noiembrie, Departamentul pentru proiecte de infrastructura si investitii straine, condus de Dan Sova, va prelua in administrare acest sector de drum judetean, care este incadrat "in categoria functionala a drumurilor de interes national".

Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, a explicat, pentru Romania Libera, ce a motivat aceasta hotarare de guvern.

"E drumul care, din DN 1, duce catre Palatul Snagov. CJ Ilfov nu l-a prins la investitii in bugetul pe acest an si drumul e destul de deteriorat, dar pe acest drum vor circula oficialii care vor participa la Forumul Economic si Comercial China - Europa Centrala si de Est", a afirmat acesta.

"Drumul este in domeniul public al judetului Ilfov, asa ca nu se puteau investi sume decit de la CJ Ilfov, de aceea a fost nevoie ca, printr-o HG, sa treaca temporar in administrarea Departamentului pentru proiecte de infrastructura si investitii straine al Guvernului. Acest drum, insa, va reveni la Ilfov dupa reparatii", a adaugat Marian Petrache.

Costul repararii acestui drum este de circa doua milioane de lei, potrivit cotidianului Romania Libera.

Premierul Chinei, Li Keqiang, va participa, la sfarsitul lunii noiembrie, la summitul China-Europa Centrala si de Est, la invitatia omologului sau, Victor-Viorel Ponta.

Potrivit agentiei Mediafax, la reuniune vor fi prezenti aproximativ 1.000 de reprezentanti ai sectorului privat, public si de stat din China, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Estonia, Albania, Letonia, Lituania si Macedonia.