Deputat denuntat de seful caldararilor. Nicolae Vasilescu a solicitat doua milioane de lei mita. Doua milioane de lei a cerut mita deputatul PSD Nicolae Vasilescu, cel care a ajuns acum doua zile din Parlament la inchisoare. Nu si-a ales insa bine omul caruia sa-i ceara mita. Parlamentarul a vrut bani de la seful romilor caldarari, care s-a dus si l-a reclamat la DNA. Detaliile acestei afaceri penale le-au aflat reporterii Digi24, chiar de la denuntator. Radu Gheorghe este presedintele Partidei Romilor Caldarari din Romania si are de recuperat cinci milioane de lei de la doua primarii din Constanta. Pentru ca Radu Gheorghe este si om de afaceri, firma lui de constructii a facut lucrari pentru cele doua primarii, acum cinci ani, in 2008, an electoral.

ActualitateFoto: Colaj foto

Imaginea Romaniei si notorietatea demnitarului USL-ist. Multi ani n-a stiut multa lume, in vest, cine anume conduce Romania. Abia dupa debarcarea premierului Mihai Razvan Ungureanu aveau sa se schimbe lucrurile in aceasta privinta. Comparatia prestatiilor nu tocmai democratice ale premierului maghiar Viktor Orban si ale lui Victor Ponta l-au extras din anonimat pe cel din urma. Azi, doar catastrofa prin care trece Ucraina nu in ultimul rand din cauza unor Ianukovici si Putin ii apara pe liderii USL de pericolul de a fi chiar pe toate buzele, ca urmare a modului extrem de eficient in care, prin mijloace parlamentare, scot Romania din familia statelor de drept europene, scrie Deutsche Welle.

CAMERA ASCUNSA - Cum reuseste o persoana fara calificare sa ingrijeasca 7 batrani. Locurile putine din caminele de stat pentru batrani, dar si birocratia excesiva de care se lovesc cei care vor sa isi deschida astfel de asezaminte genereaza situatii absurde si periculoase. In urma unui telefon, care reclama faptul ca 7 batrani sunt ingrijiti de persoane fara calificare, reporterii Pro TV, alaturi de autoritati, au reusit sa intre in culisele unei afaceri dubioase. Astfel s-a descoperit in Bucuresti un camin particular pentru varstnici, care functiona, potrivit inspectorilor, fara nicio baza legala.

Cine sunt parlamentarii care au votat pentru modificarea Codului Penal. Toti liberalii au spus "Da". Lista afisata pe site-ul Camerei Deputatilor dezvaluie identitatea celor care au aprobat ciuntirea Codului Penal. Astfel, dintr-un totat de 303 prezenti in sala, 240 de deputati au fost de acord cu modificarea Codului Penal. Opozitia a ripostat prin vot, dar inutil, fiind in inferioritate numerica. Din cei 57 care au spus "Nu" modificarilor Codului Penal, un singur social-democrat s-a abtinut de la vot, restul si-a dat acordul pentru amendarea Codului Penal. Inainte ca liderul PNL Crin Antonescu sa se lamureasca in privinta efectelor noului Cod Penal si sa se situeze impotriva, la votul de marti, toti liberalii au aprobat trecerea amendamentelor. Din USL, deputatul PC Dinu Giurescu a fost singurul care a votat impotriva, scrie Adevarul.

Noile afaceri ale Elenei Udrea: orezarie la Nana, langa ferma presedintelui, si spa la Boghis, alaturi de Lia Stanca, fosta sotie a "generalului lui Basescu". Orezarie si cultura de floarea soarelui in vecinatatea fermei din comuna Nana a familiei presedintrelui, dar si un hotel in complexul turistic al fostei sotii a "generalului lui Basescu" din Salaj. Acestea sunt, in linii mari, intentiile de afaceri ale Elenei Udrea in agricultura si turism, asa cum o arata firmele pe care fostul ministru PDL si le-a inregistrat in ultimele doua luni si asociatii pe care si i-a ales. Cu doua saptamani mai devreme, Elena Udrea facea oficial si primul pas in afacerile pe care le planuieste de cateva luni la Boghis, o comuna din Salaj cu in izvor de apa termala si altul de apa minerala. Aici, Udrea s-a asociat cu unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din zona, Lia Stanca, proprietara grupului de firme Vidalis, primit integral in urma divortului. Pana in 2008, Lia Stanca a fost sotia ex-generalului de securitate trecut ulterior la SRI, Viorel Nicolae Stanca, implicat in afaceri cu turism dupa ce a luat de la stat, in anii ` 90, hotelurile din zona si supranumit "generalul lui Basescu" pentru protectia pe care actualul presedinte i-a acordat-o aproape 10 ani pe pozitii de varf in PD, in ciuda trecutului sau controversat, scrie gandul.

Megaproiect in Leipzig: City-Tunnel se da in folosinta. Noua retea de trasee subterane de transport se intinde pe 5,3 kilometri. S-a sapat din greu pentru a o realiza iar lucrarile au intampinat tot mereu probleme, pentru ca consistenta solului a fost gresit estimata. In cele din urma, constructiile au durat cu patru ani mai mult decat se prevazuse. Tunelul este acum gata de dare in folosinta, dupa ce primele teste au fost incununate de succes. Autoritatile locale sunt fericite. "Este o zi buna pentru Leipzig, City-Tunnel va spori semnificativ atractivitatea orasului", spune Sven Morlok. Pentru ministrul regional al Economiei, megaproiectul reprezinta un impuls economic imens pentru intreaga regiune. Deutsche Bahn, operatorul a sase linii noi de transport in comun, promite trenuri la fiecare cinci minute si se asteapta in urmatorii ani la cresterea cu 30% a numarului de pasageri in regiunea Leipzig-Halle. Traseul subteran se intinde de la gara principala prin piata centrala a orasului, via piata Wilhelm Leuschner, pana la statia Bayerischer Bahnhof. In total, exista acum patru statii noi subterane de transport in comun, plus alte doua la suprafata, scrie Deutsche Welle.

Traian Basescu: Voiculescu se incadra in legea amnistiei, a primit cinci ani in prima instanta. Ponta, Antonescu si Zgonea ar trebui sa demisioneze. Presedintele Traian Basescu a declarat, in cadrul emisiunii "Evenimentul zilei", ca Victor Ponta si Crin Antonescu s-au inteles luni ca modificarile la Codul Penal si legea amnistierii sa treaca de Parlament in timp ce premierul era plecat in Africa de Sud. Seful statului a spus ca Victor Ponta, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea ar trebui sa demisioneze imediat pentru a indrepta lucrurile pe plan extern si pentru ca Romania sa primeasca o noua sansa de a fi considerata un stat civilizat.