Elan Schwartzenberg, mandat de arestare internationala daca nu se prezinta la DNA. Imobilele sale de lux, sub sechestru. Elan Schwartzenberg, fostul sot al vedetei Mihaela Radulescu, risca sa se aleaga cu mandat international de arestare daca nu se prezinta la audieri la DNA in dosarul preluarii Realitatea Media, care detine Realitatea TV. Omul de afaceri este invinuit de spalarea banilor, complicitate la inselaciune, bancruta frauduloasa, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicitatii, a participatiei improprii sau a tentativei, fals in inscrisuri sub semnatura privata. Surse din anturajul omului de afaceri spun ca acesta, avand si cetatenie israeliana, a plecat in Israel inainte de a fi pus sub invinuire. Mai precis, Elan a plecat din Romania la scurt timp dupa ce a fost audiat in dosarul prietenului sau Codrut Marta, mana dreapta a fostului sef ANAF, Sorin Blejnar, scrie Romania libera.

ActualitateFoto: Colaj foto

DW: Manifestatia de duminica si slabiciunea societatii civile. ONG-urile care facusera opozitie radicala puterii FSN si PDSR in primii ani au devenit, incetul cu incetul, furnizoare de competenta tehnica in diferite domenii pe care administratia le ignorase: drepturile omului, legislatie europeana, minoritati, anti-discriminare samd. Faptul ca CNCD a fost instituit ca organism al statului, desi pare a fi mai curand un ONG prin componenta si etos, reprezinta poate exemplul cel mai bun pentru aceasta situatie cu totul noua. ONG-urile construite in anii 90 au penetrat structurile statului, continuand sa intretina cu politicienii propriu-zisi relatii ambigue. Dar din acel moment care a fost resimtit ca un progres important in directia armonizarii europene, a aparut un vid. ONG-urile, desi continuau sa existe distinct nu mai puteau juca rolul ingenuu pe care il jucasera initial, lasand sa se intrevada mobiluri politice, scrie Deutsche Welle.

Sondajul CSOP: Crin Antonescu, la egalitate cu Traian Basescu. Premierul Victor Ponta si guvernatorul BNR Mugur Isarescu sunt cotati cu 25% la capitolul incredere, potrivit unui sondaj realizat de CSOP, publicat de pesurse.ro. Klaus Iohannis este la egalitate cu Sorin Oprescu - 20%, iar prezidentiabilul USL, Crin Antonescu este la egalitate cu Traian Basescu, amandoi fiind cotati cu 16%. De asemenea, Vasile Blaga si Emil Boc sunt la egalitate cu 12%. In ceea ce priveste intentia de vot la alegerile parlamentare, USL e aproape de 60%, iar PDL ar obtine 20%. PMP ar fi votat de 4% dintre respondenti, iar PP-DD inregistreaza 6%, citeaza EVZ.ro

Raed Arafat, despre mafia cioclilor: in timp ce medicii resuscitau pacientul, cioclii sunau la usa sa-si ofere serviciile. Zeci de politisti si angajati de la SMURD si Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov au fost ridicati luni dimineata de procurorii bucuresteni fiind suspectati ca au luat mita de la firme de pompe funebre pentru a da informatii despre persoane aflate in stare critica sau care au murit in accidente. Concret, suspectii ar fi fost cooptati in retea de catre reprezentantii a patru firme de pompe funebre care le dadeau sume cuprinse intre 300 si 700 de lei ori de cate ori le spuneau ca sunt chemati prin apelul de urgenta 112 la pacienti in stare critica. Astfel, aveau sanse sa ajunga primii la famiilile celor decedati pentru a le prezenta ofertele de inmormantare. Potrivit anchetatorilor, uneori, angajatii acestor firme isi ofereau serviciile chiar inainte de decesul pacientilor, scrie Adevarul.

Legea Amnistiei. Cat de aglomerate sunt, de fapt, penitenciarele romanesti. Numarul mare de detinuti din penitenciare este folosit de politicienii USL drept argument pentru nevoia unei gratieri colective. Romania are un grad de ocupare a penitenciarelor de 113%, putin peste media europeana de 96%. Totusi, nu suntem nici pe departe cei mai "aglomerati". Franta si Portugalia au un indice de ocupare de 116%, Belgia - 124%, Italia - 134%, Grecia - 136% si Ungaria - 145%. Este adevarat, Romania a fost condamnata la CEDO pentru conditiile de incarcerare, dar condamnarile nu au fost date numai pentru suprapopularea celulelor. USL propunere aministie pentru pedepse de sapte ani si gratiere pentru pedepse de sase ani. Aceste limite de pedepse sunt depasite doar de garatierea pedepselor de 10 ani data de Nicolae Ceausescu in 1988, scrie gandul.

Fascismul din varfurile "Furcilor". Aristocrati in Jaguar si tarani, patroni si muncitori in somaj, noi ideologi ai fascismului si tineri de stanga, simpatizanti si fosti simpatizanti ai Ligii Nord si ai miscarii lui Beppe Grillo. Fosti membri ai Partidului Democrat (PD), sindicalisti actuali sau fosti din Confederatia Generala Italiana a muncii (GCIL). Opozanti ai Fiscului si separatisti venetieni. Imigranti si huligani. Din Piemont in Puglia, trecand prin Venetia, Florenta, Genova pana in Sicilia, un tsunami de proteste loveste Italia, reunind grupuri disparate si dusmani traditionali intr-un spectacol al furiei opozitiei la austeritate si la guvernanti. Intreruperea circulatiei metroului in capitala, magazine inchise in centrul oraselor, ocuparea garilor si a pietelor, regrupari in fata cladirilor institutionale, operatiuni de blocare a frontierelor. De o saptamana, manifestatiile impotriva "castei politice" se inmultesc in Peninsula. O miscare spontana si anarhica, ce scapa oricarei logici, avand in vedere ca protestatarii - care se denumesc "Forconi", cei ce manuiesc furcile - provin din toate orizonturile politice, scrie Romania libera.

Seful Regiei de Apa, "domnul Felix de Constanta", are strada in comuna Cumpana. Strada Stroe Felix, din zona de vile a comunei Cumpana, figureaza in nomenclatorul stradal al localitatii, alaturi de nume proeminente ale istoriei neamului romanesc: Alexandru Ioan Cuza, Carol I, Iancu de Hunedoara, I. L. Caragiale, Titu Maiorescu, Vasile Parvan sau Iancu Jianu etc. In septembrie 2009, Consiliul Local Comunal a aprobat propunerea primaritei Mariana Gaju, prin care o strada sa poarte numele directorului Regiei Autonome Judetene de Apa (RAJA), Felix Stroe. Astfel, el a intrat in nemurire, desi este viu si nevatamat, scrie EVZ.ro