Romanii nu vor asalta in 2014 occidentul. Incepand cu 1 ianuarie 2014, romanii au dreptul neingradit de a lucra in alte state ale UE. Totusi, ei nu vor emigra in masa in occident, fiindca cine a vrut sa plece a plecat deja, dupa cum afirma experti citati de Deutsche Welle.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cum cerea spaga deputatul PC Coman. In stenogramele din referatul intocmit de DNA, parlamentarul Gheorghe Coman ii solicita denuntatorului whisky "Jiva (n.r.- Chivas)" si ajutor, 'ca la orice partid se cere niste bani. Ministrul Turismului, Maria Grapini, sustine ca nu l-a cunoscut pe deputatul PC, Gheorghe Coman, cercetat de DNA pentru luare de mita, dar exista poze care ii surprind pe amandoi in ipostaze amicale", scrie Adevarul.

Trei premieri de la Bucuresti, in fata campaniei anti-romani de la Londra. Ce solutii au Tariceanu, Ungureanu si Ponta. In Marea Britanie politicienii vorbesc de invazia celor 29 de milioane de romani si bulgari si chiar de "zone de protectie". Cu mai putin de doua saptamani pana la ridicarea restrictiilor de munca pentru romani in Regatul Unit, campania anti-imigranti se inteteste la Londra. De la Bucuresti, contraofensiva este inca in stand-by. Doi fosti prim-ministi, Calin Popescu Tariceanu si Mihai Razvan Ungureanu, il sfatuiesc pe actualul sef al Guvernului sa fie mai vizibil si chiar sa mearga la Londra pentru a spala fata Romaniei, scrie Gandul.

Serial Adevarul despre noii revolutionari. George Epurescu, liderul rezistentei anti-sist, isi face partid. George Epurescu, unul dintre oamenii care conduc opozitia fata de gazele de sist, a demarat procedurile pentru a infiinta o formatiune politica numita Partidul Oamenilor Liberi, care ar urma sa apara cu candidati la europarlamentare. Este primul partid care se naste din travaliul protestelor care au cuprins Romania, potrivit Adevarul.

Anul 2013 in 45 de titluri cursdeguvernare.ro. Anul in care caracterul reactiv al politicilor guvernamentale a fost facturat la timp si executat asemeni portarelului de la ANAF chiar de catre ministerul care detine ANAF. Si in care restul de "bine" din cifre si statistici a fost smuls din acest mediu ostil de catre entitatea careia, vorba unui prieten, ar trebui sa i se inaugureze o statuie chiar in fata guvernului, in noaptea dintre 31 si intai : umbra anonima dar insistenta a antreprenorului roman. Integral in Cursdeguvernare.ro.

Cum era sa mor de doua ori la Revolutia din '89. In decembrie 1989 lucram ca sticlar la un atelier din Giulesti. Pe 21 auzisem zvonuri la munca ca sunt ceva tulburari in oras si muncitori pe strazi, dar colegii trecuti toti de 60 ma sfatuiau sa-mi vad de treaba si sa ma duc acasa, in Berceni. La 22 de ani insa, orice ti-ar zice altii, tu tot ce vrei faci. Asa ca, in drumul spre casa m-am oprit la Piata Universitatii. Voiam sa vad cu ochii mei ce se intampla. Continuarea in Vice.com.

Pe vremea lui Ceausescu, Romania avea o imagine mai buna. Dan Dima, consilier la Cancelaria Presedintiei si specialist in diplomatie publica este de parere ca Nicolae Ceausescu se pricepea mai bine decat actualii lideri sa faca o imagine buna Romaniei pentru ca "orice partener al Romaniei stia cui sa se adreseze si primea intotdeauna un raspuns; in plus, nu exista nici o temere ca o decizie luata intr-o discutie bilaterala va fi apoi contestata de cineva". Dima crede ca Romania n-ar mai trebui promovata de oameni ca Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Gheorghe Hagi, fiindca, desi ei "au un trecut glorios, nu mai au nici un viitor", potrivit Romania Libera.

Ucraina: Mobilizarea proeuropeana si-a pierdut din suflu dupa acordurile cu Moscova. Mobilizarea proeuropeana si-a pierdut din suflu la Kiev, dupa spectaculoasa, reapropiere a guvernului ucrainean de Moscova din ultima saptamana, un nou apel la mobilizarea protestatarilor adunand mult mai putini participanti decat in saptamanile trecute, noteaza Capital.