The Guardian: Romanii isi povestesc experientele de pe pamant britanic. Fie ca s-au dus la studii sau s-au dus sa munceasca, cei mai multi romani spun ca nu vor sa ramana pentru totdeauna in Marea Britanie. Sunt marturii publicate in editia online a cotidianului The Guardian. Jurnalistii britanii i-au rugat pe romanii si bulgarii care au ajuns la ei in tara sa isi spuna povestea. "Am decis sa vin in Marea Britanie pentru a-mi termina studiile. Cand am ajuns aici, nu am avut drept de munca timp de sase luni. Dupa ce am primit un permis de munca am gasit doua joburi. Nu au fost locuri de munca excelente, dar erau numai bune pentru un student. Pe termen scurt, planuiesc sa muncesc in Marea Britanie si sa imi fac o cariera aici. Pe termen lung, cel mai probabil, ma voi intoarce in Romania", a scris utilizatorul maxmarioxx, pe witness.theguardian.com, informeaza digi24.ro.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Motivele pentru care utilizatorii isi inchid conturile de Facebook. Facebook este cea mai populara retea sociala din lume cu peste un miliard de utilizatori, dar atragerea de noi internauti este din ce in ce mai dificila. Parintii si chiar bunicii pot vedea tot ce faci pe Facebook. Anul acesta numarul parintilor si bunicilor care si-au facut cont pe Facebook a crescut considerabil. Din acest motiv adolescentii renunta la Facebook in favoarea altor aplicatii de comunicare instantanee precum WhatsApp si WeChat. Parintii au invatat cum sa foloseasca site-ul si vad platforma ca o modalitate de a pastra legatura cu restul familiei. Tinerii isi dau seama acum ca orice activitate desfasurata in retea poate fi monitorizata de catre acestia, noteaza Capital.

Parlamentarul britanic Keith Vaz, oficialul care i-a asteptat la aeroport pe romanii veniti la munca in Anglia, vorbeste despre invazia care nu a mai avut loc. Presedintele Comisiei de Afaceri Interne din Camera Comunelor a Marii Britanii, laburistul Keith Vaz, spune, intr-un interviu acordat gandul cu ocazia deschiderii pietei muncii din tara sa, ca ziua de 1 ianuarie 2014, cea in care ar fi trebuit sa ia startul "invazia" de romani, a fost o zi foarte buna. Motivul: "niciuna dintre previziunile pe care le-am auzit nu s-a materializat". Astfel, dupa o ultima incercare, la final de an, din partea tabloidelor din Regat de a avertiza cu privire la "hoardele" de romani si bulgari care aveau sa vina, mai mult in cautare de ajutoare sociale, primele zile ale lui 2014 au fost dominate de un relativ calm in discursul presei din Marea Britanie. S-a terminat aceasta dezbatere antiimigrationista care a provocat atat de multe tensiuni pe axa Bucuresti-Londra in 2013? Optimist, Vaz spune ca da. Deocamdata.

DW: Teama germanilor fata de "migratia saraciei". Germania este una din tarile care a mentinut, pe cat posibil, restrictiile privind accesul romanilor si bulgarilor la piata interna a muncii. Cum se explica pozitia Germaniei, in comparatie cu alte state membre ale UE, cum ar fi Spania sau Italia? Deschiderea pietei europene a muncii este un drept de baza de care beneficiaza toti cetatenii UE. E adevarat, nu neaparat de la inceput, odata cu primirea lor in marea familie europeana. Dupa sapte ani de la aderare, insa, sunt ridicate si ultimele bariere. Berlinul, ca si Londra de altfel, a decis sa impuna restrictii romanilor si bulgarilor care doreau sa patrunda pe piata interna a muncii. Pe fondul ridicarii acestor restrictii, la 1 ianurie 2014, in Germania s-a declansat o dezbatere aprinsa, alimentata de campania initiata de crestin-socialii bavarezi (CSU). Acestia avertizeaza, asa cum au facut-o de altfel si britanicii la randul lor, fata de pericolulul pe care il reprezinta asa numita migratie a saraciei si solicita masuri severe pentru migrantii romani si bulgari, noteaza Deutsche Welle.

Unchiul lui Kim Jong-un a fost aruncat intr-o cusca in care se aflau 120 de caini infometati. Unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un, Jang Song-thaek, si cinci consilieri apropiati ai acestuia au murit dupa ce au fost aruncati dezbracati intr-o cusca in care se aflau 120 de caini infometati. Informatia a fost publicata initial de cotidianul prochinez din Hong Kong Wen Wei Po si preluata de Straits Times la 24 decembrie, relateaza Huffington Post, in editia electronica. Acesta sustine ca executarea, denumita "quan jue", a durat cel putin o ora si a fost supravegheata personal de liderul nord-coreean, Kim Jong-un. In timp ce informatiile nu pot fi confirmate din surse independente, unii sustin ca sursa lor "a actionat ca o portavoce a Partidului Comunist Chinez, in timp ce altii s-au intrebat daca nu cumva tara se foloseste de acest ziar pentru a raspandi propaganda impotriva Coreei de Nord, scrie Mediafax.

Ana Pauker, detinuta privilegiata la Dumbraveni. Cum era tratata "Stalin cu fusta" in penitenciarul din judetul Sibiu. Penitenciarul de la Dumbraveni, judetul Sibiu, a ramas in istorie ca locul unde a fost inchisa timp de cateva luni, in perioada interbelica, Ana Pauker, fost ministru de externe si viceprim-ministru. Supranumita "Stalin cu fusta" al Romaniei, Pauker a avut parte de un regim privilegiat. Constructia penitenciarului care a adapostit-o pe una dintre cele mai cunoscute detinute ale Romaniei, Ana Pauker, a inceput in anul 1909, odata cu cea a Tribunalului din localitate. Acesta a fost desfiintat in 1977, iar astazi, cladirea fostei puscarii adaposteste Centrul pentru Educatie Incluziva de la Dumbraveni, o parte din ea fiind renovata complet. Doar ferestrele mici amintesc de faptul ca aici au fost, odinioara, celule. Ana Pauker, fost ministru de externe si viceprim-ministru in perioada comunista, a fost inchisa, pentru cateva luni, in perioada interbelica la Dumbraveni, unde a avut parte de un regim privilegiat, informeaza Adevarul.

Pesedistii si liberalii si-au sarit la beregata din a doua zi a anului. Se cere Congres extraordinar pentru revalidarea candidaturii lui Antonescu. USL intra in 2014 cu stangul. Neintelegerile dintre PSD si PNL au izbucnit inca din cea de-a doua zi a anului, lideri ai celor doua partide vorbind despre ruperea Uniunii sau despre necesitatea revalidarii candidaturii lui Crin Antonescu drept prezidentiabil al aliantei guvernamentale. Tema 1: Ruperea USL, ziua si ora exacta. Primul foc l-a tras presedintele PSD Ilfov, Gabriela Firea care, invitata ieri seara la Antena 3, a vorbit despre ruperea USL, avansand chiar un termen. "Cel mai bine ar fi in luna martie. In aprilie incepe campania pentru europarlamentare si avem nevoie de o situatie clara. Sa stiu pe picior joc, ca sa zic asa", a spus Firea. Aceasta a relatat ca in sedintele de partid au mai fost colegi care au propus ruperea USL. Integral in EVZ.

DW: Prezidentialele marcate de mari incertitudini. Toate previziunile privitoare la anul electoral 2014 sunt catastrofale. Fie ca e vorba de presa guvernamentala, fie de cea de opozitie, toata lumea pare sa fie de acord ca vom asista la o teribila campanie electorala plina de o neintrecuta violenta. Se pare ca fiecare se teme foarte mult de tabara adversa. Unii de forta mediatica a adversarilor, iar altii de implicarea partizana a DNA si a serviciilor secrete. Increderea in institutiile apolitice continua sa fie foarte mica. Dar spaima vadita de ce va urma este sporita de nesiguranta. Candidatul opozitiei prezidentiale este necunoscut, iar candidatul PDL nu pare sa fie luat cu adevarat in calcul. La USL domneste iarati incertitudinea: va fi sau nu sustinut Crin Antonescu de PSD? Va avea oare PSD un candidat propriu? Va candida Victor Ponta? Integral in Deutsche Welle.