Cele trei variante pe care Guvernul Ponta le va prezenta FMI pentru a face rost de bani după ce a amânat taxa pe benzină. După o premieră în relaţia României cu FMI, când preşedintele Traian Băsescu a refuzat să semneze memorandumul de înţelegere din cauza accizei suplimentare negociate de Guvern, Cabinetul Ponta face planul de bătaie pentru o nouă rundă de discuţii cu Fondul, programate a avea loc în a doua jumătate a lui ianuarie. După înţelegerea Băsescu-Ponta-Chiţoiu ca în schimbul amânării trei luni introducerii taxei suplimentare la benzină şi motorină bugetul să fie promulgat, în acest moment, executivul are trei variante de lucru în mapa pentru FMI astfel încât scrisoarea de intenţie să ajungă în boardul instituţiei financiare internaţionale. Integral in Gandul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Dezvăluiri din şcoala unde domneşte șpaga: "Din fondul şcolii se strâng 20.000 de euro". Învăţătoarea şpăgară revine mâine la catedră. Şcoala "Maria Rosetti" din Capitală, unde o învăţătoare a fost filmată când le cerea elevilor bani pentru cadouri, este renumită pentru "sistemul balcanic" al plăţilor informale. Sub protecţia anonimatului, părinţii a doi elevi ne-au dezvăluit practicile învăţătoarelor şi profesoarelor care cer bani pentru fondul şcolii. Pe de altă parte, Dana Blându, învăţătoarea care a fost filmată în timp ce le cerea părinţilor bani pentru cadouri, revine, luni, la catedră, scrie EVZ.

Din interese de partid, românii şi bulgarii sunt bănuiţi de intenţii frauduloase. Preşedinta grupului ecologist din Parlamentul European, Rebecca Harms subliniază importanţa liberei circulaţii a forţei de muncă pentru Europa şi critică dur campania declanşată de creştin-socialii bavarezi (CSU). "Dreptul de care dispun toţi cetăţenii UE, anume de a lucra oriunde doresc în spaţiul comunitar este un principiu de bază european", atrage atenţia, în debutul dialogului la Deutsche Welle, Rebecca Harms. Astfel cetăţenii din ţările mai sărace ale UE au posibilitatea de a-şi înbunătăţi nivelul de trai.

Nastase afla luni verdictul in Dosarul Zambaccian. "Doar condamnarea la spanzuratoare m-ar soca". Dupa o perioada relativ linistita de sarbatori, pe Adrian Nastase il asteapta o zi de foc. Pe 6 ianuarie, fostul premier si sotia sa Dana vor afla verdictul Instantei Supreme in deja celebrul dosar Zambaccian. Adrian Nastase este judecat pentru acuzatiile de luare de mita si santaj, iar procurorii DNA au cerut retrimiterea lui in spatele gratiilor. La fel si in cazul sotiei, suspectate de complicitate. Continuarea pe StirileProTv.ro.

Candidatul Bordea la şefia CSM are un proiect de management care poate subordona Justiţia. Vezi unde sunt capcanele. Judecătorul Adrian Bordea şi procurorul George Muscalu, în cărţi pentru conducerea CSM. Consiliul Superior al Magistraturii, garantul independenţei Justiţiei, îşi alege luni preşedintele şi vicepreşedintele. De conducerea CSM depinde continuitatea aplicării principiilor statului de drept. În proiectul de management al judecătorului Adrian Bordea, candidat la funcţia de preşedinte, se ascund capcane cumplite. Ele ar putea subordona Justiţia intereselor unor organizaţii sindicale ale judecătorilor sau procurorilor, nu de puţine ori afiliate politic, aşa cum s-a văzut în ultimii doi ani, sustine Romania Libera.

Previziunile Evz 2014: Ponta va candida, Băsescu va face jocurile. Cu două mize deosebit de importante, alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale, anul politic 2014 se anunţă a fi unul spectaculos. În contextul în care, în acest an, principalele partide politice îşi vor pune toate resursele la bătaie în vederea alegerilor prezidenţiale, şi primul test fiind alegerile europarlamentare din vară, 2014 se anunţă a fi un an spectaculos din punct de vedere politic. EVZ vă prezintă cele mai probabile evoluţii politice.

Cea mai mare aberaţie rutieră din România: "Zidul Morţii", monument al incompetenţei criminale, pilon-capcană în mijlocul drumului. Cea mai mare aberaţie rutieră din România se găseşte la Suceava, pe DN17 (E576). Chiar în mijlocul drumului, la intersecţia cu viitoarea şosea de centură, a fost construit un picior de pod. Soluţia tehnică, unică în România, a fost aleasă pentru a se face economie la buget. Autorităţile nu au reuşit însă decât să creeze un nou punct negru pe harta şoselelor ţării. Patru persoane au murit deja în acel loc, supranumit de localnici "Zidul Morţii", scrie Adevarul.

Andrei Muraru, preşedintele IICCMER: Unul dintre cei 35 de torţionari comunişti a murit. Care este numele lui şi ce a făcut. Preşedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Andrei Muraru(foto), a spus în emisiunea "Kilometrul 0" de la Digi 24 că unul dintre cei 35 de torţionari investigaţi de IICCMER a decedat în luna octombrie a anului trecut. Andrei Muraru a mai spus că din iulie anul acesta speră să se deschidă dosarul "frontieriştilor", noteaza Gandul.

Gâlceava din USL dezbină PNL. Scandalul izbuncnit în USL dezvăluie un PNL şubred. Un segment din PNL cere organizarea unui nou Congres pentru revalidarea candidaturii lui Crin Antonescu, în timp ce alţi liberali invită la calm. Scandalul de început de an din USL a scos la iveală zbuciumul din PNL privind candidatura lui Crin Antonescu pentru postul de la Cotroceni, potrivit Adevarul.