Invatatoarea Blandu ii numea pe copii "cartofi" si ii punea pe parinti sa bata cuie. Dupa ce invatatoarea Dana Blandu de la Scoala nr. 10 din Bucuresti a fost demisa deoarece le cerea parintilor cadouri de Craciun, ies la iveala tot mai multe abuzuri ale cadrelor didactice din Romania. O eleva din clasa a XI-a de la Colegiul "Costin Kiritescu" din Bucuresti a povestit ca diriginta sa le scadea elevilor nota la purtare daca nu plateau fondul clasei, iar mama unui copil de la acelasi liceu a declarat ca in momentul in care nu si-a mai permis sa dea bani pentru mobilierul din scoala, copilul sau a fost ridicat in picioare si numit "prost" si "nesimtit" de catre o profesoara din institutie, scrie Yahoo! News.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Urmeaza marea "ieseala" din penitenciare. 6.000 de puscariasi asteapta Noul Cod Penal pentru a cere eliberarea. Intrarea in vigoare pe 1 februarie a Noului Cod Penal poate determina si un val de eliberari din penitenciare. Unele estimari arata ca prevederile mai blande ale noilor norme penale pot duce la eliberarea a peste 6000 de detinuti. Dosarele celor peste 31.000 de detinuti din Romania sunt acum analizate caz cu caz de comisii speciale. Celor 6000 de detinuti ar putea sa li se adauge si alte cateva mii de puscariasi care ar putea beneficia de legea gratierii daca ea este adoptata de parlament sau prin Ordonanta de Urgenta, scrie Gandul.

12 capcane in noua Constitutie. Liderii USL vor ca o data cu alegerile pentru Parlamentul European din 24-25 mai sa fie organizat si referendumul de revizuire a Constitutiei. Proiectul de modificare a Legii fundamentale contine insa multe articole controversate, puse sub semnul intrebarii de reprezentantii Comisiei de la Venetia. Critici au fost formulate atat de Consiliul Legislativ, cat si de societatea civila, in conditiile in care viitoarea Constitutie ar transforma Romania intr-o republica parlamentara, scrie Romania libera.

Afacerea "Anveloparea", la DNA. Negocieri la primaria lui Robert Negoita: Spaga de 200.000 euro pentru 40 de blocuri. "Comisionul" si "taxa de incredere" sunt cerute de afaceristii cu relatii in primariile locale. Aceste detalii apar intr-o ancheta DNA privind reabilitarea termica a blocurilor din Primaria Sectorului 3, condusa de Robert Negoita. Trimiterea in judecata a afaceristului George Navon (60 de ani), acuzat de trafic de influenta, dezvaluie care sunt comisionele pe care "baietii destepti" din primarii le primesc din contractele de reabilitare termica a blocurilor, scrie EVZ.

Cati bani va imprumuta Romania in fiecare secunda din 2014. Romania va imprumuta 428 de euro in fiecare secunda din 2014, cu 11% mai putin decat in 2013, 82 de euro reprezentand dobanzile si comisioanele platite de stat pentru imprumuturile prin care va fi finantata datoria publica, reiese din calculele gandul pe baza celor mai recente informatii ale Ministerului Finantelor Publice (MFP). In total, statul va imprumuta anul acesta circa 60,1 miliarde de lei, echivalentul a 13,5 miliarde de euro, suma suficienta pentru a plati pensiile pe un an si trei luni, scrie Gandul.

Bulgaria - Cod Penal cu iz rusesc. Aparatorii drepturilor omului si ONG-urile din Bulgaria critica noile propuneri de modificare a Codului Penal. Anumite reglementari sunt comparate cu legile din Rusia lui Putin. Printre altele, noul proiect legislativ impune restrictii la fotografierea persoanelor publice, propunere pe care presa bulgara a intampinat-o cu duritate. Militantii pentru drepturile omului sunt din cale afara de deranjati de un alt paragraf al viitorului Cod Penal, scrie Deutsche Welle.

Victor Spirescu, singurul roman care a "invadat" Marea Britanie, si-a gasit un nou loc de munca. Dupa ce si-a parasit vechiul job din cauza scandalurilor din tabloide, Victor Spirescu si-a gasit un nou loc de munca. "Si-a gasit de munca, lucreaza pe un santier, astazi a spus ca incepe. A zis ca s-a mutat, si-a gasit o chirie mai buna, sta singur", a declarat Catalina Curcean, iubita lui Victor din localitatea Pelisor, judetul Sibiu. Fata spune ca iubitul ei lucreaza cu contract, si ca acum lucrurile incep sa se aseze, dupa o perioada in care nu i-a fost tocmai usor din cauza faptului ca a fost nevoit sa-si paraseasca fostul job, scrie Adevarul.

Batalia picturilor celebre din satul Certeze. Cum folosesc oamenii "arta" pentru a-si face vecinii sa moara de necaz. O noua moda a aparut in Tara Oasului, in celebra comuna Certeze, locul cu cei mai multi romani plecati la munca in strainatate. Dupa ce s-au intrecut cu cea mai mare casa si cea mai scumpa masina, unii s-au hotarat sa investeasca in ceea ce ei considera... arta. Asa se face ca peretii camerelor au fost acoperiti de picturi uriasea cu Mona Lisa, peisaje din Mediterana, dar si ingerasi zglobii, cu viori in mana, scrie StirileProTV.

Jaf de proportii pe bani europeni. Au folosit un beton mai ieftin si s-au imbogatit cu 5 milioane de lei. O expertiza tehnica efectuata la constructia drumului judetean Rachitele - IC Ponor a scos la iveala faptul ca fi rma care a facut o parte din lucrari a folosit un alt tip de material decat cel specifi cat in normele europene si in proiect. Drumul de la Rachitele, satul primarului de Cluj Emil Boc, spre platoul Padis, o zona splendida de munte situata la granita judetelor Cluj, Alba si Bihor, trebuia finalizat in 2010. Pentru constructia acestui drum judetean s-au folosit fonduri europene, scrie EVZ.

Catacombele Botosaniului, un mister ramas inca neelucidat. Catacombele care strabat orasul de la un capat la altul au devenit legenda la Botosani. Toti locuitorii municipiului au auzit de ele, toti au vazut intrarile sinistre in adancul pamantului dar nimeni nu s-a incumetat sa le strabata. Nici macar autoritatile sau specialistii. Multi botosaneni au vazut in Centrul Istoric al Botosaniului, intrari sinistre din caramida si piatra in maruntaiele pamantului, scrie Adevarul.