Bataie de joc pe bani europeni. Cum putem pierde 1,9 miliarde de lei si o autostrada. Licitatia fulger atribuita de sefii Companiei Nationale pentru Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) la sfarsitul anului trecut, pentru construirea autostrazii Sebes-Turda, a ajuns la Consiliul National pentru Solutionarea Con testatiilor (CNSC), potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean Alba, Florin Roman. Surse din Companie au explicat, pentru EVZ, ca mai marii Guvernului ar fi discutat deja cu sefii CNSC: contestatiile depuse in cazul acestei licitatii sa fie rezolvate cu "celeritate". Motivul: "Daca nu se rezolva problema si nu se da drumul la lucrari, pierdem banii europeni. Si asa, Romania a beneficiat de termenul stabilit de europeni - n+3, adica ultimii bani pot fi decontati in 2016. Nu reusim, pierdem banii si nu avem nici autostrada", a explicat vicepresedintele CJ Alba, pe teritoriul caruia va fi construita o parte din noua autostrada, scrie EVZ.ro

ActualitateFoto: Colaj foto

Politica externa a presedintelui. Presedintele Traian Basescu a sustinut la reuniunea anuala cu diplomatii straini acreditati la Bucuresti un discurs in care a prezentat liniile principale ale politicii sale externe. A fost o prezentare consistenta, care nu a evitat chestiunile dificile, pentru care a propus pozitii dezinhibate, cum ar fi, de exemplu, subiectul emigratiei romanesti pusa sub semnul suspiciunilor in multe tari occidentale sau cel al politicii foarte active fata de Republica Moldova, dupa cum a recomandat mentinerea rezervelor fata de independenta provinciei Kosovo. Presedintele nu a evitat formulari limpezi, lipsite de echivocuri, nici pentru acele situatii aparent mai putin legate de interesele stricte ale Romaniei, dar care se inscriu in aria preocuparilor occidentale, asa cum sunt cele suscitate de ￯primavara araba￯ sau cele din Orientul Mijlociu, scrie Deutsche Welle.

Vaccinul antigripal de la Cantacuzino, aruncat la gunoi. Desi au anuntat cu surle si trambite ca romanii vor fi vaccinati impotriva gripei cu produs autohton, sefii de la Institutul Cantacuzino nu au reusit sa se tina de cuvant. S-au incurcat in birocratie, iar Agentia Nationala a Medicamentului nu a autorizat inca cele 400.000 de doze de vaccin zac inca din decembrie 2013 in depozitele institutului. Bani aruncati in vant, sustin unii specialisti, care spun ca nu inteleg intarzierile, in conditiile in care institutul a primit inca din luna martie 2013 formula pentru vaccinul antigripal folosit in campania nationala de imunizare. Surse medicale sustin ca, de fapt, cele doua milioane de lei care au ajuns in contul institutului pentru refacerea liniei de productie nici macar nu au fost folosite in mod corect, scrie Adevarul.

Mai poate fi salvata statiunea Lacu Sarat? In al doisprezecelea ceas. Asa vin cei 1,5 milioane de lei alocati de Consiliul Judetean Braila pentru salvarea statiunii Lacu Sarat. Statiunea este cvasiparasita si arata jalnic, lucru recunoscut chiar de autoritati. Lacu Sarat nu mai arata demult a statiune, numai tablita de la intrare a mai ramas sa aminteasca faptul ca aici a fost candva statiune. Trebuie sa incepem treaba aici, altfel ne facem de ras. Pe lista masurilor de urgenta care vor fi luate se afla infiintarea unei paduri in jurul lacului, pe o suprafata de 50-60 de hectare, desfiintarea gardurilor din statiune si a barierei de la intrare, asigurarea de alei practicabile si infiintarea unui sens giratoriu la intrarea in statiune, scrie Romania libera.

"Smechera cu Porsche" parca in fata la Rutiera. Nevasta de interlop, spaima politistilor din Neamt. O scena incredibila, in care o "smechera cu Porsche" a lovit, marti, un politist, pe o sosea din judetul Neamt, a scos la iveala lucruri incredibile. Protagonista acestui incident, in fata careia politistii au avut o atitudine pasiva, Nadina Simion (32 de ani), fost consilier judetean din partea PP-DD, este si nevasta unuia dintre cei mai cunoscuti interlopi locali, Marius Craciun. "Evenimentul zilei" a aflat ca ea mai avea doua dosare penale intocmite de politisti pentru ca a circulat ilegal pe drumurile publice. Cei doi soti au fost trimisi in judecata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), chiar cu o saptamana inainte ca femeia sa il ingenuncheze pe un agent al Postului de Politie Dumbrava Rosie.

Apelul orasului Galati catre cetateni: "Nu mai furati mana lui Eminescu!" Misterul celei de-a 24-a disparitii. Un fenomen inexplicabil da batai de cap de aproape doua decenii primariei din Galati. In fiecare an, mana cu faclie din ansamblul sculptural dedicat lui Mihai Eminescu dispare. Misterul nu a fost lamurit pana acum. Cu toate camerele de supraveghere amplasate, un sigur lucru e clar: "siluetele surprinse dansau obscen, faceau gesturi obscene in fata monumentului". Una peste alta, pana acum s-au facut 26 de copii ale mainii cu faclie, din care preventiv s-au pastrat doua care sunt montate la ocazii speciale, una dintre ele pe 15 ianuarie, cand se sarbatoreste nasterea poetului. In rest, doar apelul repetat al primariei "la a bunul simt al galatenilor, ca doar este Mihai Eminescu", scrie gandul.