"Nasul" Liviu Dragnea. Firma lasata "finilor" a castigat 75 de milioane de euro intr-un an, din contracte cu statul. SC Tel Drum SA a incheiat 27 de contracte in valoare de 333 de milioane de lei. Jumatate din bani provin de la CJ Teleorman. La licitatii, societatea nu a avut contracandidati, acestia fiind descalificati din start. Firma de casa a Consiliului Judetean Teleorman, Tel Drum, castiga contracte pe banda rulanta, in ciuda faptului ca, in 2011, un raport al Comisiei Europene a scos la iveala fraude uriase in ceea ce priveste modul de organizare a licitatiilor. Integral in EVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Vestul, Satter si restalinizarea Rusiei. Nu toti liderii occidentali au optat, precum Barack Obama, Angela Merkel, Joachim Gauck, Francois Hollande si David Cameron pentru boicotarea regimului Putin. Premierul si perechea regala olandeza au hotarat sa se deplaseze la Soci, pentru a participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarna. Decizia lor, extrem de controversata, a starnit fireste critici puternice in Olanda. In replica, liderul executivului de la Haga a considerat oportun sa se apere afirmand ca Olanda ar incerca, "prin dialog", sa obtina o presupusa schimbare in bine a Rusiei, respectiv a situatiei drepturilor omului din federatie. Integral pe Deutsche Welle.

Saptamana nebuna a politicienilor. Dus de Politie la DNA, pentru ca a refuzat in mod repetat sa se prezinte la audieri, presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a facut circ. Suparat ca i se intampla lui una ca asta, a cerut desfiintarea DNA. Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta: "Am fost ridicat intr-o maniera politieneasca, militieneasca, cu luare, cu prindere, surprindere, a unui ales local care nici nu stie acuzatiile. Am fost bruscat. (...) Fac ce vor in Romania, nu conteaza ca e USL la guvernare. Ar trebui desfiintat DNA." Continuarea in EVZ.

Riscurile asocierii Paracetamolului cu alcoolul. Precizarile Agentiei Nationale a Medicamentului despre cel mai popular medicament din Romania. Paracetamolul prezinta risc de afectare hepatica la asocierea cu alcoolul sau consumat in exces, avertizeaza Agentia Nationala a Medicamentului (ANM). ANM atrage atentia asupra importantei de a se respecta dozele recomandate, pentru a se evita, pe cat posibil, aparitia reactiilor adverse, potrivit Stirile Pro Tv.

Prima comanda pentru trenul electric fabricat la Craiova. Constructorul primei locomotive romanesti de dupa revolutie, Softronic din Craiova, pune la punct ultimele detalii despre trenul electric de calatori pe care il va livra unei firme private din Craiova. Zilele trecute, compania a anuntat ca a obtinut o finantare de 4,3 milioane euro de la GarantiBank pentru acest proiect. "Singura comanda pe care am primit-o este din partea unui operator privat, care va folosi trenul pe relatia Motru-Craiova-Bucuresti. Vor fi 180 de locuri pe scaune, iar viteza maxima va depasi 160 km la ora", spune Ion Girnita, directorul general al companiei, citat de Capital.

Votul in alb, un proiect in Parlament care iti da ocazia sa-i taxezi pe politicieni. Introducerea votului in alb este ultimul proiect legislativ la care s-au gandit parlamentarii Opozitiei. Daca proiectul trece de Parlament, electorii vor avea optiunea sa puna stampila intr-un cadran gol, ceea ce inseamna ca niciun candidat nu va primi votul, fara ca acesta sa fie anulat, potrivit Adevarul.

Tara care isi digitalizeaza toate cartile. Norvegia pare sa fi gasit formula magica ce ar putea impaca scriitorii si internetul: ea propune acces gratuit la aproape toata cartile publicate in tara inainte de 2001. Astfel, de la scrieri ale lui Knut Hamsun la primele carti politiste ale lui Jo Nesboe, rege al genului, Biblioteca nationala norvegiana digitalizeaza in prezent zeci de mii de lucrari acoperite de regimul drepturilor de autor, care vor putea fi citite gratuit pe internet, anunta Capital.