Joaca de-a cartoful fierbinte cu vaccinul antigripal. Ministrul Sanatatii si ANM se intrec in acuzatii, scuze si explicatii. "Am informatii ca din exteriorul Institutului Cantacuzino s-a produs o contaminare voita a vaccinului" sustine ministrul Sanatatii, desi reprezentantii acestei institutii spun ca nu au primit vreo cerere oficiala. Cel care a semnat finantarea productiei o indica, drept vinovat de incompetenta, si pe fosta directoare a Institutului. Drumul spre adevar pare insa presarat cu halucinante contradictii, noteaza StirileProTv.ro.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Marirea lui Iohannis are doi dusmani: legea si partenerii din PSD. Klaus Iohannis trebuie sa indeplineasca doua cerinte obligatorii pentru a ajunge vicepremier: sa demisioneze din functia de primar al Sibiului si sa-i convinga pe partenerii din PSD sa-i transfere din atributiile lui Gabriel Oprea. PNL l-a desemnat pe popularul primar al Sibiului, Klaus Iohannis, pentru functia de ministru de Interne si, deopotriva, pentru functia de vicepremier, in locul demisonarului Daniel Chitoiu. Iohannis a acceptat dupa lungi discutii, dar a anuntat ca nu ar vrea sa renunte definitiv la mandatul de primar, ci, mai degraba, sa se autosuspende pentru o perioada de cateva luni, cat va ocupa un post ministerial, aminteste Adevarul.

Autoritatea Electorala cumpara, din nou, "un pachet informatic" de 1 milion de euro pentru alegerile europene. "Exista programul din 2009, dar are nevoie de mici ajustari". Numararea electronica a voturilor pentru Parlamentul European in Romania va costa in acest an aproximativ 1 milion de euro, cu 30% mai mult decat in urma cu 5 ani. Pentru scrutinul din 25 mai, Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) se pregateste sa cumpere ceea ce oficialii AEP numesc "un pachet de servicii informatice" estimat la aceasta valoare, cu argumentul ca aplicatia software folosita in uma cu 5 ani, inca functionala, ar avea nevoie de "mici ajustari", scrie Gandul.

Seful Protectiei Consumatorilor: Avem 11 procese cu bancile pentru eliminarea clauzelor abuzive din toate contractele. ANPC are 11 procese pe rol pentru eliminarea clauzelor abuzive din contractele de credit, declansate dupa 1 octombrie, ceea e inseamna ca sute de mii de consumatori ar putea beneficia de o decizie favorabila a instantelor. Despre neregulile sesizate la banci, IFN, dar si alti furnizori de servicii, povesteste pe larg presedintele ANPC, Bogdan Nica. Seful Protectiei Consumatorilor explica si de ce nu a fost utilizata, pana in acest moment, o alta prevedere legislativa care putea stopa neregulile profesionistilor in contractele de adeziune. Integral pe Economica.net.

Traian Basescu, radiografia Justitiei dupa 10 ani de mandat. "7 ministri si 18 parlamentari au ajuns in inchisoare". Presedintele Traian Basescu a ajuns, duminica, la dezbaterea publica organizata de Fundatia Miscarea Populara la Cluj-Napoca, unde a tinut un discurs. "Revenirea la o justitie controlata este un lucru care se poate intampla. Ireversibilitatea reformelor in justitie nu este garantata, din pacate, prin actiunea oamenilor politici, iar acest lucru ingrijoreaza cel mai mult", a afirmat seful statului, citat de StirileProTv.ro.

Pentru deschidere in politica fata de Ucraina. Dupa cuvintele licentioase la adresa UE, rostite de catre diplomatul american Victoria Nuland, cancelarul Angela Merkel a lansat un apel la consens fata de poporul ucrainean. In contextul crizei ucrainene, Uniunea Europeana si SUA "urmaresc aceleasi obiective" ¬ a declarat cancelarul Angela Merkel la finalul unei reuniuni a formatiunii sale conservatoare, Uniunea Crestin-Democrata (CDU). "Suntem de partea cetatenilor ucraineni care cer o solutie democratica", a adaugat cancelarul german. O scurgere de informatii a facut ca o conversatie telefonica in legatura cu eforturile de mediere ale UE in Ucraina, discutie purtata intre adjunctul secretarului de stat pentru Europa si Eurasia al SUA, Victoria Nuland, si diplomatul american Geoffrey Pyat, sa fie data publicitatii zilele trecute, noteaza Deutsche Welle.

Noi dovezi care arata degringolada autoritatilor privind accidentul aviatic din Muntii Apuseni. Omul lui Relu Fenechiu a pus Aviatia Civila pe butuci. Siguranta supervizarii zborului la nivel national a fost pusa in pericol, potrivit unui raport trimis Ministerului Transporturilor, de schimbarile abuzive facute de Catalin Gheorghe Radu, omul impus de fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, ca sef al CA al Autoritatii Aeronautice Civile Romane. Radu a dat afara profesionisti si a angajat ilegal pe post de sefi sapte persoane fara nici o experienta in domeniu, sustine EVZ.

Dezvaluirea care dovedeste culpa criminala a autoritatilor: cat au mai trait pilotul Iovan si studenta Aura Ion dupa prabusire. Medicul Sorin Ianceu, unul dintre cei cinci supravietuitori ai accidentului aviatic din Apuseni, a dezvaluit noi detalii despre orele in care el si ceilalti pasageri ai avionului au asteptat sa fie salvati, dar si despre ultimele clipe din vietile victimelor Adrian Iovan si Aura Ion. "Exact inainte de momentul impactului am spus, tin minte si acum, totul s-a terminat. Imi aduc aminte de impactul cu solul. Au fost cateva momente in care am ramas cu ochii inchisi si mi-am facut curaj sa-i deschid. Imi era frica de ceea ce voi vedea in jur", a declarat doctorul. Continuarea in Gandul.

Sondaj: Ponta conduce in derby-ul cu Antonescu. Potrivit cercetarii INSCOP Research, efectuata la comanda ziarului Adevarul, premierul Victor Ponta ar fi votat, daca ar candida la Presedintie, de 29,8% din respondenti. Pentru Crin Antonescu ar opta 22,4%. Formula in care USL va aborda meciul pentru Cotroceni, programat pe 2 si 16 noiembrie 2014, este inca un mister. Marea intrebare este legata de prezenta sau absenta unui candidat comun al USL.