Noua arma a PSD in lupta cu Constitutia: interimat etern al unei persoane fara studii juridice la sefia Avocatului Poporului. Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei Daniel Morar, Mona Pivniceru si Stefan Minea avertizeaza: Avocatul interimar al Poporului nu are drept constitutional sa ocupe functia, intrucit nu indeplineste conditiile legale de studii. Ceilalti sase membri ai CCR, insa, acuza un vid legislativ si declara constitutional interimatul pentru a nu destabiliza institutia Avocatului Poporului. Efectul imediat: sanse foarte mici ca ordonantele de urgenta ale lui Victor Ponta sa fie atacate la Curtea Constitutionala, stiut fiind ca Teodorescu este considerata o apropiata a PSD, scrie Romania libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Poza de Valentine's Day in USL. Cristian Tudor Popescu: "Daca USL se rupe, Crin Antonescu a terminat-o cu presedintia". Cele sapte zile de la prima incercare de refacere a guvernului USL, pornita cu demisia fortata in PNL a lui Daniel Chitoiu, i-au adus pe liberali si social-democrati in pragul divortului politic. Dupa doua runde de negocieri esuate si discutii blocate dupa refuzul lui Crin Antonescu de a accepta oferta lui Victor Ponta de a aduce la masa Guvernului un al patrulea vicepremier in persoana presedintelui PC, Daniel Constantin, tensiunea a atins cote maxime joi, scrie Gandul.

Expertii OMS vin in Romania sa elucideze misterul vaccinului toxic de la Institutul Cantacuzino. Ministrul demisionar al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat joi ca o echipa de experti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) se va afla in Romania in perioada 24-28 februarie pentru a verifica modul in care a fost produs vaccinul antigripal toxic la Institutul Cantacuzino. "Azi am primit raspunsul oficial de la OMS, ne-au anuntat ca vor trimite expertii pentru a ne sprijini pentru repornirea procesului tehnologic de producere a vaccinului si pentru a identifica neconformitatile care nu ne-au ajutat sa punem pe piata vaccinul din 2013", a declarat ministrul Nicolaescu, potrivit Adevarul.

Milioane de lei destinate sportului au disparut cu girul alesilor generali. Inspectorii Curtii de Conturi au constat ca din vistieria Clubului Sportiv Municipal Bucuresti au fost achitati ilegal 3,45 de milioane de lei. Procurorii au demarat o ancheta. Din banii destinati pentru a se organiza competitii sportive pentru copiii bucuresteni, dar si pentru a sustine performanta sportivilor de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Bucuresti, s-au finantat evenimente care nici macar nu au avut loc si s-au cumparat echipamente la suprapret, scrie EVZ.

Un proiect istoric suspendat de neintelegerile dintre Romania si Republica Moldova. Doua cifre ilustreaza o istorie mai putin cunoscuta - 70 de ani de navigatie pe raul Prut, intre 1870 si 1940 si 46 de ani, calculand din 1968 pana azi, de cand se incearca, fara succes, reluarea traditiei. Solutiile tehnice exista. Dureros e ca doua tari in care se vorbeste aceeasi limba - Romania si Republica Moldova - nu reusesc, de peste 20 de ani incoace, sa ajunga la o intelegere politica. Cade omul pe ganduri, dupa ce l-am intrebat cum era navigatia pe raul Prut, in vremuri de demult, scrie Romania libera.

Descoperirea istorica facuta de un roman intr-o pestera din Caras-Severin. Analizele au confirmat ca are milioane de ani. Dupa ce un roman a descoperit un meteorit intr-o pestera din Caras-Severin, rezultatul analizelor confirma ca roca este asa cum se credea, veche de milioane de ani. Specialistii au stabilit ca meteoritul a fost supus unor temperaturi de trei ori mai mari decat cele existente pe Terra si ar fi dus, odata cu caderea lui, la disparitia mai multor specii printre care si dinozaurii, scrie StirileProTv.

Scandal in timpul vizitei lui Martin Schulz in Israel. Raporturile germano-israeliene si cele dintre Tara Sfanta si Europa s-au vazut supuse unei noi incercari. Din ea nu iese bine nici una din parti. Discursul rostit miercuri in Knesset, Parlamentul israelian, de catre social-democratul german Martin Schulz, presedintele Parlamentului European, a iscat un scandal fara precedent. In timpul cuvantarii neobisnuit de critice la adresa gazdelor israeliene, rostite de inaltul oaspete european, unii deputati de dreapta au intervenit, scandand "rusine!", scrie Deutsche Welle.

O frantuzoaica, om al strazii in Romania. Povestea Vanessei, tanara gasita inghetata sub un pod din judetul Neamt. Vanessa Auzenau (30 de ani), o tanara din Rennes, a fost gasita aproape inghetata de frig sub viaductul de la Poiana Teiului (Neamt). Femeia a plecat din Franta in urma cu aproape un an si traieste doar prin grija celor care vor sa o ajute. Vanessa Auzenau sustine ca e de loc din Rennes, iar ultimul domiciliu a fost la Nantes. De acolo ar fi plecat cu trenul in aprilie 2013 spre estul Europei, scrie Adevarul.