Oficial ne merge bine! Cresterea economica-record nu a alungat criza. Produsul intern brut al Romaniei a avansat, surprinzator, in 2013, cu 3,5%, cel mai mult dintre toate tarile Uniunii Europene. Un prim semnal ar fi ca a fost depasita criza. Totusi, bunastarea din statistici nu este resimtita in nivelul de trai. Cresterea economica de anul trecut a luat prin surprindere chiar si autoritatile care se asteptau la un avans de numai 2,8%. Daca primele noua luni au fost in linie cu prognozele oficiale, ultimul trimestru a adus un plus de 5,2% fata de aceeasi perioada din 2012, modificand semnificativ evolutia intregului an 2013 si plasandu-l la cea mai mare valoare din 2008, noteaza EVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

RADET a inventat luna cu 35 de zile: Facturile au explodat in decembrie in mai multe orase din tara. Intretinerea ne arde pe toti la buzunare, iar sefii Radet fac orice pentru a scoate banii pentru pierderile in retea. Asa ca au inventat luna cu 35 de zile, in care a furnizat agent termic. Aceasta ar fi o explicatie pentru explozia facturilor pentru luna decembrie, cele mai mari din ultimii 30 de ani. Si nu doar in Bucuresti este aceasta problema, ci si in alte orase din tara. Bucurestenii sunt obligati sa plateasca pierderile din reteaua Radet, cauzate de infrastructura invechita si lipsa investitiilor in modernizarea retelei de termoficare, iar reteta prin care compania de distributie a agentului termic scoate banii din buzunarele consumatorilor este pur si simplu naucitoare: sunt facturate mai multe zile decat exista in calendar. Mai precis, in octombrie 2013 Radet a facturat nu mai putin de 35 de zile, iar in decembrie 33, potrivit B1.ro.

In ce conditii ar putea castiga alegerile directorul SRI, George Maior. Interviu cu profesorul Vasile Dancu, seful Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie. Profesorul de sociologie Vasile Dancu, sef al Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), considera ca in situatia actuala aducerea lui Klaus Ioahannis la Bucuresti poate reprezenta un risc in plus pentru Crin Antonescu: "Un Iohannis cu o incredere mai mare de trei ori decat a presedintelui PNL poate fi un pericol chiar pentru cel care l-a adus. Cred ca domnul Antonescu a inceput sa constientizeze acest lucru". Integral in Romania Libera.

Operatiunea maidanezii. Ce a promis si cati caini fara stapan a strans Primaria, in 6 luni, de pe strazile Bucurestiului. In cele sase luni de la izbucnirea scandalului maidanezilor, 6.500 de caini au fost stransi de pe strazile Bucurestiului. De trei ori mai putin decat estimarile daca e sa judecam dupa declaratiile primarului Oprescu care promitea ca in 18 luni 80% dintre cei 65.000 de caini nu vor mai fi pe domeniul public. Matematic, asta ar fi insemnat ca pana in acest moment aproape 18.000 de animale ar fi trebuit capturate. Intreaga operatiune a costat 600.000 de lei, iar in adaposturile Primariei mai sunt acum in jur de 1.000 de caini, a caror eutanasiere va incepe in doua-trei saptamani, sustin reprezentantii ASPA, autoritate care a avut la dispozitie in ultimii cinci ani bugete totale de 7,2 milioane de euro. Continuarea in Gandul.

"Ucraina merita sa luptam pentru ea". Dmitro Bulatov e unul din liderii protestelor ucrainene. A fost rapit de necunoscuti, anchetat si torturat cu cruzime. Dupa ce a scapat din mainile calailor sai, grav ranit, a cautat adapost in Germania. Bulatov a sustinut o conferinta de presa la Berlin. Militantul ucrainean a avut vizibila greutate sa reziste pe tot timpul conferintei de presa desfasurate in Muzeul dedicat Zidului despartitor al Berlinului. Ca a putut sa apara totusi in fata presi, a explicat barbatul in varsta de 35 de ani, se datoreaza medicamentelor puternice pe care le ia. Timp de opt zile, Bulatov a fost retinut de necunoscuti si torturat cu cruzime. In tot acest rastimp a primit lovituri puternice la cap, i-au fost batute cuie in mana si i-a fost chiar taiata o bucata din ureche. Pe obraz i-a ramas cicatricea unei taieturi, iar degetele abia poate sa le miste, scrie Deutsche Welle.

Cum a fost ascunsa Iulia Ionescu in Manastirea Sihastria Raraului. Staretul Ioan Larion Neagoe: "Imi pare rau ca am pacalit Politia". Misterele disparitiei Iuliei Ionescu incep sa se dezlege. Fata s-a ascuns la Manastirea Sihastria Raraului din Campulung Moldovenesc, judetul Suceava, iar calugarul care a condus-o la gara provine din acest lacas de cult. Staretul Ioan Larion Neagoe a recunoscut in fata politistilor ca a gazduit-o pe fugara Iulia, scrie Adevarul.

Modificarea Legii privind spatiile verzi va duce la transformarea parcurilor in mall-uri si blocuri. Suprafete importante de spatii verzi din Bucuresti se afla pe lista zonelor retrocedate sau in curs de retrocedare, iar o schimbare a Legii nr. 24/2007 va transforma aceste locuri in ansambluri rezidentiale, cu mall-uri si blocuri, au atras atentia, duminica, reprezentantii Coalitiei pentru Mediu din Romania (CMR), in cadrul unor proteste organizate la Piata Universitatii si in Parcul Izvor, potrivit Capital.