Toate modificarile din Sanatate care intra in vigoare de la 1 aprilie. Pacientii, medicii, asigurarile, sistemul. De la 1 aprilie intra in vigoare ultimul set de modificari (prin Ordonanta de Urgenta) aduse la Legea Sanatatii - schimbari care ar trebui sa structureze ceea ce la nivelul ministerului se doreste a fi reformarea sistemului. Schimbarile ii vizeaza pe toti actorii din sistem: pacientul, medicul, mecanimsul asigurarilor si infrastructura de sanatate. Exclusiv in Curs de guvernare.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Secretele afacerilor din asigurari, divulgate de seful ASF si patronul de la Astra. Alte cinci companii de asigurari au probleme cu plata daunelor, intre acestea aflandu-se, pe langa Carpatica si Astra Asigurari si Euroins, Asirom sau City Asigurari. Dupa ce a aparut cazul Astra, liderul pietei de asigurari, care a fost introdus in administrare speciala pentru ca s-ar fi descoperit ca nu are rezeve pentru a acoperi daunele, se pare ca alte cinci companii, din cele 11 avute in supraveghere de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara se afla in aceeasi situatie. Informatia a fost furnizata presei chiar de Dan Radu Rusanu, seful Autoritatii de Supraveghere Financiara, care verifica atat piata de asigurari, cat si pe cea bursiera si a pensiilor private, potrivit EVZ.

De ce nu mai este posibila resuscitarea USL. PSD si PNL, in pragul despartirii. Interesele electorale divergente ale PSD si PNL, in batalia pentru Cotroceni, dar si atacurile reciproce ar face o eventuala impacare mai costisitoare decat despartirea. Tensiunile din USL au escaladat pana in punctul in care o reconciliere pare imposibila. Cum cele doua formatiuni isi fac calcule separate, social-democratii se apropie de o guvernare alaturi de PC, UNPR si, eventual, UDMR. Ceea ce inseamna ca PSD va lua grosul pozitiilor pierdute de liberali. Noua majoritate pare dispusa sa voteze legi precum cea a amnistiei, care nu a avut sprijinul PNL, noteaza Romania Libera.

"Multor partide romanesti le lipseste profilul politic". Raportor pentru Ucraina din partea Comisiei de Afaceri Europene a Bundestagului, crestin-socialul Bernd Fabritius, primul transilvanean ales in Parlamentul Germaniei, s-a intalnit, zilele acestea, cu o delegatie a PDL, partidul romanesc membru al familiei popularilor europeni. Intalnirea a avut loc intre doua runde de monitorizare a din ce in ce mai incinsei atmosfere de la Kiev. Un interviu cu Bernd Fabritius, pe Deutsche Welle.

Ucraina: revolutia a invins, incepe razbunarea. In 72 de ore, regimul care conducea Ucraina a fost decapitat, iar sistemul a fost reformat in ritm galopant prin ordonante si hotarari adoptate intr-un parlament haotic in care presedintele legislativului incerca sa suspende sedinta si sa fuga, dar membrii il blocau. Viktor Ianukovici, presedintele Ucrainei, a fost demis, iar fostul premier Iulia Timosenko a fost eliberata si si-a lansat deja campania electorala, mai inversunata ca niciodata, scrie Adevarul.

Romania, tara catedralelor poleite cu aur ce n-a construit nici macar 10.000 de locuri in caminele pentru batrani. Risipa ce le face viata un Iad. In toata tara sunt 103 camine de stat, avand in total aproximativ 8000 de locuri. Cum nevoia e uriasa, guvernantii s-au gandit sa faca in acelasi timp o fapta buna si o economie. in 2011, chiar de ziua pacalelii, au inchis 67 de spitale si au propus transformarea lor in azile de batrani. Primarii urmau sa faca renovari pe banii comunitatii locale, iar guvernul sa plateasca salariile si cheltuielile de intretinere, potrivit StirileProTv.

Mihai Sturzu, printre favoritii la preluarea sefiei ministerului Tineretului si Sportului. Framantarile din coalitia de la guvernare pot produce schimbari si la varful sportului romanesc. Daca PNL va iesi de la guvernare, asa cum se anticipeaza, miscare ce poate avea loc chiar luni, 24 februarie, atunci e posibil ca la Ministerul Tineretului si Sportului sa fie numit un alt titular. Nicolae Banicioiu, actualul ministru, ar putea sa ajunga la Ministerul Sanatatii, iar in locul lui va fi numit, conform unor informatii, Mihai Sturzu. In varsta de 34 de ani, Sturzu este seful Tineretului Social Democrat, deputat in parlamentul Romaniei si membru al formatiei muzicale Hi-Q, noteaza ProSport.

Sute de mii de romani baga zilnic bani la pariuri sportive. Se poate trai din asta? Ce spun expertii. Pentru multi romani, un meci de fotbal nu mai este un simplu spectacol sportiv, ci o sursa de venit. Sau o modalitate prin care isi pierd banii. In Romania, exista case de pariuri la orice colt de strada, numarul lor este aproape la fel de mare precum cel al farmaciilor sau al sediilor bancare. Sute de mii de romani baga, zi de zi, bani la pariuri, in speranta ca vor iesi cumva din saracie, potrivit Digi24.