Cum ar putea fi blocat Guvernul Ponta III. Premierul Victor Ponta intentioneaza sa prezinte astazi, dupa terminarea negocierilor cu UDMR si minoritatile nationale, componenta noului cabinet. Daca votul de investitura in Parlament este ca si asigurat, Guvernul Ponta III ar putea sa se impiedice, cu "ajutorul" presedintelui Traian Basescu, la Curtea Constitutionala, noteaza Romania Libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Ciorna Guvernului Ponta 3 inainte de discutia finala de luni USD-UDMR. La o saptamana dupa ruperea USL si plecarea PNL de la guvernare, premierul Ponta negociaza cu UDMR intrarea maghiarilor la guvernare. Printre cerintele Uniunii lui Kelemen Hunor se numara "problemele sensibile legate de drepturile minoritatilor nationale", dar si doua ministere importante, plus o functie de vicepremier. Noua structura a Guvernului, care ar putea sa primeasca votul de investitura marti in Parlament, a fost deja contestata de presedintele Basescu, acesta anuntand ca este posibil sa faca o sesizare la Curtea Constitutionala. Lista posibililor ministri ai noului Cabinet, in Gandul.

Razboiul Rusiei impotriva Ucrainei. Cum se pozitioneaza Romania? Chiar daca oficial Moscova nu a declarata Kievului razboi, de cateva zile, in diferite puncte ale teritoriului Ucrainei, au loc operatiuni militare ale trupelor regulate si detasamentelor speciale. Practic, cele mai sumbre scenarii legate de evolutia situatiei din Ucrainei par a se materializa. O analiza semnata de Armand Gosu in Curs de guvernare.

Crimeea, gajul lui Putin. Strategia lui Putin in Crimeea e clara. Occidentul e in dilema... Evenimentele din Crimeea s-au precipitat in ultimele zile. O calmare a situatiei nu se intrevede. A fost clar, de la bun inceput, ca Moscova carmeste procesele din Crimeea. Fiindca bine organizatele comandouri de militari inarmati fara insemne care au ocupat punctele nevralgice ale peninsulei au actionat in interesul Kremlinului. Aceeasi constatare e valabila si pentru politicienii pro-rusi din Crimeea, care, la adapstul acestor trupe de comando, au preluat practic puterea in regiune si au de gand sa legitimeze secesiunea de Ucraina prin proiectatul referendum de la 30 martie. O analiza Deursche Welle.

Reportaj din Romania paralela: Peste 30 de ani, romii pe care astazi alegem sa ii ignoram vor trebui sa ne plateasca pensiile. O comisie prezidentiala a atras atentia inca din 2009 asupra situatiei in care se gasesc romii. Nimeni nu stie in acest moment nici macar cati romi sunt in Romania. La recensamant 636 de mii de persoane s-au declarat romi. In realitate, numarul lor se apropie probabil de 3 milioane. Comisia prezidentiala atrage atentia asupra ineficentei programelor de incluziune sociala destinate romilor de pana acum. Doar unul din zece romi a lucrat permanent in ultimii 2 ani. Un reportaj Stirile Pro Tv.

USL s-a rupt la centru, dar traieste in teritoriu. Filialele judetene ale PSD si PNL inca mai fac incercari de a mentine colaborarea, in principal de dragul functiilor. USL s-a rupt la centru, dar subzista in teritoriu, in principal pentru ca pesedistii si liberalii se tin reicproc in sah cu functiile in consiliile locale sau in deconcentrate, scrie EVZ.

Experiment: Cate grame are kilogramul din magazine. Cantitatile imense care dispar de la raft pana in sacosa. Daca o punga de zahar cantareste un kilogram, iar noi platim pentru 15 pungi, cate kilograme de zahar am cumparat? 15, ar raspunde orice copil, de clasa a doua. Gresit! Poate 14, isi rad in barba unii producatori, care ne fura la cantar chiar si cu 80 de grame. Un raport alarmant al celor de la protectia consumatorilor scoate la iveala aceste practici neortodoxe. Integral pe Stirile Pro Tv.ro.