Ziua in care Victor Ponta le-a dat baronilor PSD numele ministrilor in plic. "Am simtit ca ne intoarcem in epoca lui Bombonel". Culisele formarii Guvernului Ponta 3. Cu nervii intinsi la maxim, dar fara a comenta deschis propunerile de ministri impuse de premierul Ponta partidului, sefii din judete au votat in unanimitate noua structura a Guvernului. La restaurantul unui hotel din Capitala, liderii din teritoriu au facut cunostinta si cu cei pe care i-au trimis la Palatul Victoria. In PSD, mai multi lideri de filiala au considerat gestul lui Victor Ponta de a nu-i consulta drept un afront si au recunoscut ca asa ceva "nu s-a mai intamplat in PSD de pe vremea lui Adrian Nastase", scrie Gandul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Guvernul Ponta vrea sa isi schimbe imaginea cu sase independenti. Premierul Victor Ponta a prezentat, ieri, componenta noului Cabinet, din care fac parte reprezentanti ai PSD, PC, UNPR, UDMR. In incercarea de a puncta la capitolul imagine, in an electoral, Victor Ponta a facut cateva mutari surpriza, numind cativa independenti pe locurile PSD. Printre noile nume ale Guvernului Ponta III se numara cel al fostei atlete Gabriela Szabo, in fruntea Ministerului Tineretului, si a Ioanei Petrescu, de doar 37 de ani, in fruntea Ministerului Finantelor. Alti ministri au fost pur si simplu mutati de la un minister la altul: Nicolae Banicioiu (de la Tineret la Sanatate), Rovana Plumb (de la Mediu la Munca) si Constantin Nita (de la Energie la Economie), scrie Romania libera.

Dosarul "Transferurilor". Ziua in care s-ar putea decide totul: libertatea, averea si cariera. Cei opt grei din fotbal asteapta astazi decizia finala. Daca vor fi gasiti vinovati, magistratii vor vinde averea acestora pentru a acoperi prejudiciul de 12 milioane de dolari adus statului si cluburilor de fotbal. Dupa aproape sase ani de procese, cei opt grei din fotbal implicati in transferurile frauduloase a mai multor fotbalisti asteapta astazi sentinta finala a Justitiei. Judecatorii pot decide condamnarea, cu suspendare sau cu executare, sau achitarea celor acuzati. Daca vor fi gasiti vinovati, cei opt vor fi obligati sa plateasca prejudiciul, aproximativ 12 milioane de dolari, si vor primi interdictia, pentru mai multi ani, de a profesa meseria pentru care au fost trimisi in judecata, scrie EVZ.

Viteza si presiunea au compromis vaccinul antigripal romanesc. Raportul preliminar intocmit de expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care au analizat linia de fabricatie de la Institutul Cantacuzino arata ca viteza si presiunea sunt doua motive care au compromis productia de vaccin antigripal autohton. Presiunea pusa asupra angajatilor a fost unul dintre motivele pentru care productia de vaccin antigripal autohton a fost compromisa, Romania pierzand astfel 10 milioane de lei din fondul de rezerva al statului. Aceasta este una dintre concluziile preliminare ale expertilor OMS, veniti saptamana trecuta in Romania pentru a verifica linia de fabricatie de la Institutul Cantacuzino. Astfel, acestia au exclus posibilitatea ca productia de vaccin antigripal autohton sa fi fost sabotata din interior, asa cum a sustinut initial fostul ministrul al Sanatatii Eugen Nicolaescu, scrie Adevarul.

Plagiatul lui Victor Ponta, judecat de magistratii Curtii Supreme. Parchetul General condus de Tiberiu Nitu intervine in dosar in favoarea premierului. Decizia amanata pe 17 martie. Dupa aproape doi ani de la publicarea in revista Nature a dovezilor plagiatului comis de Victor Ponta in teza de doctorat, ancheta penala in cazul premierului nu a fost finalizata definitiv. Curtea Suprema ar putea decide astazi daca premierul Ponta poate fi tras la raspundere pentru ca a copiat mare parte din teza de doctorat. Parchetul general, condus de Tiberiu Nitu a inchis in prima faza dosarul explicand ca nu poate masura cantitativ cat a copiat Ponta in lucrarea de doctorat coordonata de Adrian Nastase in anii 2000, scrie Gandul.

Autoritatile nu discrimineaza: isi bat joc si de romi si de romani. Istoria sangerosului conflict interetnic de la Hadareni. In satul maramuresean Ponorata parintii isi tin copiii in pielea goala si pun pe foc orice le cade la indemana. La cina au doar cateva bucati de paine si mere padurete. Si asa se culca. Copii plang de foame pana adorm. Toti au venit pe acest deal acum cativa ani. Au locuit jos in sat. La inceputul anilor '90, un rom a violat si omorat o ramanca. Romanii s-au revoltat si le-au dat foc la case. Au trait prin paduri ani de zile pana s-au stabilit in cele din urma pe acest deal, departe de sat. Nu au acte pe teren, nu au acte pe colibele ridicate. Nu au nimic, scrie StirileProTv.

Refugiati din Siria: "Mai bine sa murim in razboi sfartecati de o bomba, decat aici de foame!". Le-a trecut glontul pe la ureche si totul se prabusea in jurul lor. Si-au vazut prietenii agonizand si murind. Au fugit de razboiul din Siria in Romania. Aici, spun ca mor de foame si ca statul nu ii ajuta cu nimic. Dupa ce a vazut cum prietenii le mor ucisi de bombe in Siria, familia Kalil traieste in Constanta o noua drama. Nu au niciun venit sigur pentru cu care sa se intretina. Capul familiei, Ahmet, nu-si gaseste de munca. Copiii nu merg la scoala, din cauza birocratiei. Au parasit Siria in urma cu peste un an, atunci cand Ambasada Romaniei a evacuat toti romanii. Mirela si copiii au fost trimisi acasa cu avionul. Au plecat cu hainele de pe ei si cu actele, scrie Adevarul.

Criza din Crimeea si dilema Uniunii Europene. Condamnari, iritari, mustrari. Mijloacele prin care Bruxellesul poate apela la ratiunea Kremlinului sunt limitate. Cel mai mare furnizor de energie nu se lasa impresionat. Inaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, a definit deja punctele principale de pe agenda intalnirii extraordinare a celor 28 de ministri de externe, intalnire dedicata situatiei din Ucraina. Ashton a condamnat actiunile rusesti din Crimeea: "Este un mod nejustificat de a actiona, prin care se amplifica tensiunile". In plus, ea a cerut presedintelui Vladimir Putin sa nu amplaseze soldati in Ucraina, amintindu-i acestuia ca astfel este incalcat dreptul international precum si regulile OSCE, scrie Deutsche Welle.