Piata imobiliara 2014: Creditele in lei, mai avantajoase decat cele in euro. La bunuri de consum mai avem de asteptat. Dobanda medie la creditele pentru locuinte luate in lei a scazut in premiera absoluta sub cea la creditele pentru locuinte luate in euro. Datele BNR pentru luna ianuarie 2014 arata o dobanda anuala efectiva medie de 5,55% la lei fata de 5,80% la euro, dupa ce anul trecut "scorul" fusese de 6,11% DAE in lei la 5,87% DAE in euro. O analiza Curs de guvernare.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Val de scumpiri de la 1 aprilie! Cat plateste in plus fiecare familie de romani. Combustibilii si utilitatile vor avea preturi mai mari peste doar trei saptamani. Potrivit calculelor EVZ, o familie de romani va plati cateva sute de lei in plus intr-un an. Gazele, eletricitatea, benzina si motorina, ale caror costuri influenteaza majoritatea preturilor produselor, se scumpesc cu procente considerabile, incepand cu 1 aprilie. Pentru aceeasi data, Executivul promisese si masuri care ar fi permis o relaxare a cheltuielilor. Acestea, insa, s-ar parea ca se amana.

Gratierea lui Gica Popescu rupe Romania in doua. Politicieni, oameni din fotbal, jurnalisti si oameni de rand cer gratierea lui Gica Popescu, fost capitan al echipei nationale a Romaniei, in vreme ce mare parte a opiniei publice crede ca "Baciul" trebuie sa-si ispaseasca pedeapsa. Specialistii nu sunt de acord cu o gratiere, care ar arata ca persoanele publice sunt deasupra justitiei. Integral in Adevarul.

Cine este actorul invizibil care ajuta Rusia. Oleg Serebrian, 44 de ani, ambasadorul Republicii Moldova la Paris, cunoscut pentru studiile sale geopolitice referitoare la zona extinsa a Marii Negre, considera ca Rusia nu mai are "forta necesara" de a-si intinde influenta asupra Romaniei, Poloniei si statelor baltice. In acest fel, diplomatul moldovean il contrazice pe Zbigniew Brzezinski, bun cunoscator al Europei Centrale si consilier al presedintelui american, care avertiza ca, "daca Ucraina e zdrobita in timp ce Occidentul e spectator, libertatea si securitatea Romaniei, Poloniei si tarilor baltice vor fi amenintate". Rusia nu mai are suficienti bani pentru "operatiuni atat de ambitioase", crede Oleg Serebrian, explicand totusi ca Moscova are "un instrument extraordinar de presiune: forta nucleara", pe care insa nu l-au folosit nici presedinti mai "exaltati" decat Vladimir Putin. Un interviu cu Oleg Serebrian in Romania Libera.

Scrisoare deschisa adresata lui Mihai Gadea de un scriitor adventist. La scurt timp dupa "infernala" emisiune a lui Mihai Gadea cu Crin Antonescu, EVZ a primit o Scrisoare deschisa adresata de un scriitor, fost jurnalist, directorului postului Antena 3. "Total inedit ni s-a parut faptul ca semnatarul il cunoaste pe Mihai Gadea si in ipostaza de pastor adventist. De aceea am initiat si un interviu cu scriitorul Elisei Virgil, interesati sa gasim niste raspunsuri in legatura cu modul in care "presteaza" in studioul unei televiziuni fostul slujitor al lui Isus Cristos", noteaza EVZ.

UE si SUA pregatesc alternativa la gazul rusesc pentru salvarea Ucrainei. Liderii europeni au decis intocmirea unui plan prin care ar putea ajuta Ucraina cu propriile resurse de gaze naturale, dar si alte state din estul continentului, in cazul in care liderul de la Kremlin ar bloca exporturile de gaze, ca raspuns la posibilele sanctiuni ale Occidentului asupra Rusiei, informeaza The Guardian, citat de Adevarul.

Din aprilie vom vorbi mai ieftin la telefonul mobil. Cu cat ar putea scadea factura fiecaruia dintre noi. Tarifele de interconectare practicate de operatorii de telefonie mobila din Romania vor scadea, incepand cu 1 aprilie 2014, de la 3,07 eurocenti/minut la 0,96 eurocenti/minut, fapt care va insemna o reducere a costurilor facturilor pentru utilizatori cu 150 - 200 milioane de euro/an. In tara noastra sunt 22,6 milioane de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobila, potrivit celor mai recente date oficiale. Continuarea in Gandul.

Crimeea: Rusia ameninta cu repercusiuni. Rusia nu accepta sanctiuni occidentale pe fundalul crizei din Crimeea. In rastimp, luptatori pro-rusi au atacat o baza a aviatiei ucrainene. Iar Iulia Timosenko a aterizat la Berlin - din ratiuni medicale. Moscova avertizeaza ca masurile punitive decise de SUA impotriva Rusiei se vor intoarce ca un bumerang impotriva americanilor. In plus, seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, i-a adresat telefonic omologului sau american, John Kerry, apelul de a nu prejudicia relatiile bilaterale prin masuri "pripite si necugetate". Continuarea pe Deutsche Welle.

Primarul pistolar si consilierul care se joaca de-a televiziunea. Povesti din Hulubesti, comuna cu beculete, dar fara curent. La fiecare 2 lei datorati de autoritatile locale, un leu a fost cheltuit illegal, nejustificat. Pe scurt, a fost risipit. Multi primari si-au adus astfel localitatile intr-o criza financiara fara precedent din care nu mai stiu cum sa iasa. Autoritatile fac imprumuturi la imprumuturi, si s-a ajuns in Romania la sechestru pe sedii de primarie, pe drumuri si pe scoli. Hulubesti, Dambovita, e una din aceste comune in colaps financiar. Interesele, orgoliile si ambitiile politice au dus la acumularea de datorii uriase in ultimii 5 ani. Integral pe Stirile Pro Tv.ro.