Filmul complet al unui denunt. Golanasul Vintu, catre Obreja: "Vii maine si-ti arat milionu' de euro!"Evenimentul zilei a refacut filmul spagii si prezinta detalii inedite din ancheta procurorilor DNA din dosarul aflat la Tribunalul Bucuresti. Totul incepe pe 15 octombrie 2013, atunci cand SOV se duce la DNA si face un denunt impotriva lui Obreja. El arata ca fostul boxer i-a cerut 1.000.000 de euro pentru o achitare in recursul procesului in care era condamnat la doi ani de inchisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa, "Tatal FNI". Obreja se lauda ca are trecere la judecatori, dar in final s-a dovedit ca era numai gura de el si nu are nicio influenta. De altfel, pana si SOV si-a dat seama ca vrea sa-l escrocheze.

ActualitateFoto: Colaj foto

Justitia si perspectivele autonomiei locale. Descentralizarea administratiei este de multi ani de zile o promisiune nerespectata. Fiecare guvern a esuat dintr-un motiv sau altul. Va fi reforma relansata sau nu? In acest moment premisele par nefavorabile. Un risc previzibil este ca numarul mare de primari si presedinti de consilii judetene anchetati de procurori sa decredibilizeze o data in plus descentralizarea administratiei. Se vorbeste insistent despre "baronii locali" ca actori principali ai coruptiei. In realitate se intalnesc aici doua planuri distincte. In primul rand este firesc ca mita, abuzul in serviciu si traficul de influenta sa apara mai ales acolo unde sunt administrate resursele. Un om fara putere si influenta este ocolit de corupatori si tentatia coruperii, scrie Deutsche Welle.

Cum se vede viitorul prin ochii unui adolescent roman "fascist" din Transnistria. Cum e sa ai 17 ani, sa mergi pe strada, la un moment dat scapi cateva cuvinte in limba romana, iar din spate cineva se napusteste la tine cu ocara - "fascistule!"? Doar pentru ca ai vorbit in limba romana. Si pentru ca esti roman. Acesta nu e un scenariu fantastic, ci crunta realitate vazuta prin ochii unui adolescent care traieste in Transnistria, la Tiraspol. Au venit, zilele trecute, la Bucuresti, directorul Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, profesorul Ion Iovcev, directorul adjunct al scolii, Raisa Parurean, dar si 18 elevi de la acest liceu, scrie Romania libera.

Sistemul te obliga sa demonstrezi ca nu l-ai inselat. Povestea familiei cu datorii intr-un spital in care nu a calcat. Poveste incredibila in cazul unei familii din Bucuresti care a fost instiintata ca are de plata aproape 300 de lei pentru niste analize facute copilului in spitalul Pantelimon. Socant pentru parinti este faptul ca fata lor nu a fost niciodata tratata acolo, ci doar la Victor Babes. Chiar si asa, oamenii sunt buni de plata si cauta acum sa-si faca dreptate singuri. Medicul de familie da si el din umeri si sustine ca nu stie nimic despre acele analize. Si cum pe notificare apare si un laborator medical, tatal fetei intreaba si acolo. Cateva ore mai tarziu, reprezentantii laboratorului au transmis ca pacienta nu figureaza pe liste si au cerut si ei lamuriri Casei de Sanatate Bucuresti. Cu toata aceasta bataie de cap se confrunta 1.800 de bucuresteni, potrivit stirileprotv.ro

Separatistii din Donetk obliga evreii sa-si declare religia si averile, altfel risca deportarea. In apropiere de sinagoga din orasul Donetk, situat in zona de est a Ucrainei, evreii au primit o nota prin care sunt avertizati ca trebuie sa se inregistreze la noile autoritati proruse, autoproclamate, in caz contrar fiind amenintati cu deportarea si confiscarea tuturor bunurilor. Potrivit notei explicative, evreii trebuie sa-si declare identitatea si toate posesiunile materiale si sa plateasca o taxa de inregistrare. Documentul a fost postat de trei barbati neidentificati care aveau fetele acoperite de masti negre si care purtau cu ei steagul rus", potrivit declaratiei facute de membrii comunitatii evreiesti din Donetk, relateaza agentia Novosti Donbasa, citata de Adevarul.

Milionarul sarac de la Cultura. A avizat un turn in zona protejata. Directorul executiv al Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National al Municipiului Bucuresti, Marius Damian, a fost surprins intr-o benzinarie in timp ce alimenta un Volkswagen Touareg cu numarul de inmatriculare: B 55 DPA. Nimic in neregula la prima vedere. Numai ca, la o simpla cautare, acesta nu a trecut in declaratia de avere autoturismul care valoreaza aproximativ 30.000 de euro, dupa cum a dezvaluit EVZ in editia de ieri. Mergand pe fir am aflat ca exista o coincidenta mare intre numarul masinii, un PUZ avizat intr- o zona protejata si asociatii unei firme, care sunt beneficiarii avizului care le-a permis sa ridice un adevarat mastodont intr-o zona protejata, dezvaluie EVZ.ro

Cum a aparut schizoidia calendaristica din perioada interbelica. Biserica Ortodoxa Romana si cea Greco-Catolica se afla intr-o situatie ciudata: serbeaza Craciunul dupa un calendar, iar Pastele dupa celalalt. Romanii ortodocsi si greco-catolici au brevetat, in perioada interbelica, un nou aspect al exceptionalismului romanesc. Ei si-au creat propriul lor calendar bisericesc, care amesteca, intr-un mod ciudat, calendarul iulian si cel gregorian. Fiecare cult religios si-a gasit propria sa justificare pentru a justifica aceasta situatie de schizoidie calendaristica. Ortodocsii romani au spus ca au dorit sa fie in comuniune cu ceilalti ortodocsi care serbeaza Pastele dupa calendarul iulian, adica cu cei rusi, cu cei sarbi si cu Patriarhia ortodoxa a Ierusalimului, scrie Romania libera.