CNN: cinci ipoteze pentru rezolvarea crizei din Ucraina. Guvernul interimar al Ucrainei pierde sansele de a recastiga controlul asupra regiunilor estice si de a pastra integritatea teritoriala a tarii, raspunsul executivului fiind ezitant si dezorganizat. Prorusii acuza la randul lor guvernul ca este ilegitim, iar Acordul de la Geneva, incheiat saptamana trecuta, a ramas doar pe hartie. Pana la alegerile de pe 25 mai, situatia din Ucraina ar putea evolua conform unuia din cinci scenarii. Integral in Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cine va ajunge in turul doi la prezidentiale? Partidele isi pregatesc intens inca de pe acum candidatii la alegerile prezidentiale care vor avea loc in noiembrie, in urma carora va fi desemnat succesorul lui Traian Basescu. Dupa doua mandate si 10 ani la conducerea tarii, Traian Basescu va preda in toamna scaunul de la Palatul Cotroceni. Desi pana acum nu au fost anuntate oficial numele tuturor prezidentiabililor, pentru alegerile din toamna lista de candidati ar putea contine urmatoarele nume: Victor Ponta, Crin Antonescu, Sorin Oprescu, Calin Popescu Tariceanu, Catalin Predoiu, Mircea Geoana, Klaus Iohannis, Emil Boc, Elena Udrea, Mihai Razvan Ungureanu, Daniel Morar, Kelemen Hunor, Mugur Isarescu, Dan Diaconescu sau Corneliu Vadim Tudor. Continuarea in Gandul.

Alegeri europarlamentare 2014. Batalia afiselor. Liderii eclipseaza candidatii. Victor Ponta, Crin Antonescu sau Elena Udrea apar alaturi de candidatii pentru europarlamentare pentru a maximiza scorul partidelor la alegerile din 25 mai. Liderii partidelor au pus umarul in campania pentru PE, ca sa contribuie cu notorietatea lor la un scor cat mai bun la scrutinul din 25 mai. Asa se explica aparitia pe afisele electorale a unor oameni care nu candideaza: Victor Ponta, Crin Antonescu, Elena Udrea. Prezenta lor are rolul de a mobiliza electoratul, tinand cont ca europarlamentarele sunt un tip de scrutin la care oamenii nu fac coada la urne, noteaza EvZ.

Alegeri europarlamentare 2014. Primarii, la numaratoarea electronica a alegatorilor: "Chiar daca e pe lista, important e ca mortul sa nu voteze". Impinsi pentru prima data, prin ordonanta de urgenta, sa isi asume raspunderea, inclusiv penal, pentru actualizarea listelor electorale, primarii au reclamat fie ca sunt incurcati de la Bucuresti, fie ca nu au conexiuni la internet sau bani, fie ca nu au fost consultati, fie ca functionarii care au preluat bazele de date de la Interne nu au primit nici un spor la salariu, scrie Gandul.

Rusia a declansat propaganda stupida contra Romaniei. Televiziunea publica din Federatia Rusa a difuzat recent materiale care descopera subit nefericirea poporului roman de a fi aderat la Uniunea Europeana, iar Vocea Rusiei inventeaza evenimente halucinante care s-ar fi petrecut recent in nordul Romaniei, la granita cu Ucraina. Postul public de televiziune din Federatia Rusa a realizat in ultima vreme o serie de materiale despre Romania, inspirate parca de rubrica "Din lumea capitalului", ce era gazduita la Telejurnal pe vremea lui Ceausescu. Metoda e la fel de rudimentara acum ca si atunci: se iau imagini din periferia societatii si se garnisesc cu comentarii grosiere, menite a demonstra degradarea intregii tari, potrivit Adevarul.

"Un raspuns militar al NATO este de neconceput". In contextul tensiunilior din estul Ucrainei, DW a stat de vorba cu Jan Techau, directorul think-tankului Carnegie Europe din Bruxelles, filiala a Carnegie Endowment for International Peace cu sediul la Washington. "Alianta ar condamna vehement aceasta miscare, insa cine isi imagineaza ca NATO va apara estul Ucrainei greseste. Nu cred ca vreun stat NATO este gata sa trimita trupe in aceasta regiune. In mod cert, nu va exista niciun raspuns militar, iar Vladimir Putin stie acest lucru", declara Jan Techau pentru Deutsche Welle.

Unul a numit Romania "Gradina Maicii Domnului", altul a salvat mii de evrei. Portretele celor doi Papi, deveniti sfinti. Cine au fost cei doi suverani pontifi deveniti duminica sfinti? Papa Francisc i-a descris ca pe "doi oameni curajosi", care "au cunoscut tragedii, dar nu au fost zdrobiti de acestea". Papa Ioan Paul al-II-lea a fost poate cel mai iubit papa din istorie si multi l-au considerat un sfant inca din timpul vietii. A vizitat si Romania pe care a numit-o "gradina Maicii Domnului". Iar Papa Ioan al 23-lea a salvat de la moarte mii de evrei in vremea Holocaustului. Unii dintre ei, de origine romana. Continuarea pe Stirile Pro Tv.ro.