Mafia Silicoanelor. Sfatul medicului Isac: silicoane cu pretul vietii. Cum isi ademeneau clientele medicii de la Spitalul de Arsi. Cristina Isac, unul dintre doctorii arestati in dosarul "Mafia Silicoanelor" de la Spitalul de Arsi, si-a sfatuit o pacienta sa-si faca implant mamar, chiar daca specialistul ecograf a avertizat ca acest lucru poate fi periculos deoarece pacienta prezenta noduli si chisturi. Procurorii bucuresteni au contestat luni la Curtea de Apel decizia instantei Tribunalului Bucuresti de a aresta doar trei dintre medicii de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala acuzati ca faceau operatii estetice sub diagnostice false, pe care apoi le decontau la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, scrie Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Zi cruciala pentru Dan Voiculescu, judecat pentru o frauda de 60 milioane euro. Judecatorii, in fata unei decizii in dosarul ICA. Curtea de Apel Bucuresti judeca marti al patrulea termen din apelul dosarului in care Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare. Judecatorii vor decide daca judeca in continuare dosarul sau daca vor amana din nou verdictul final. La termenul precedent, avocatii lui Voiculescu au ridicat o serie de exceptii care, daca sunt aprobate, vor duce tergiversarea judecarii dosarului. Tot la termenul precedent Voiculescu a cerut stergerea prejudiciului de 60 milioane euro. In acest dosar, Dan Voiculescu este acuzat de fraudarea privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, o frauda evaluata de procurori la 60 milioane euro, scrie Gandul.

Stenograme DNA. Deputat PSD: "Noi suntem acum la putere si trebuie sa luam un contract!". Unul dintre cei mai prosperi membri PSD a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie. Deputatul Catalin Radulescu a dat deoparte incompatibilitatile si isi conducea firma din Parlament. Noi detalii inedite apar in rechizitoriul prin care deputatul, alintat de presa argeseana "Berlusconi de Pitesti", a fost trimis in judecata pentru efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia, si dare de mita. Concret, Radulescu era simultan parlamentar si director-general la firma sa, Concordia Con. Probele principale ale procurorilor DNA sunt mai multe denunturi ale unor afaceristi si stenogramele discutiilor telefonice, scrie EVZ.

Moment istoric pentru Republica Moldova: adio vize, dar ce urmeaza? Liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii Republicii Moldova reprezinta un pas urias catre integrarea europeana a Moldovei, dar nu este decat o faza intermediara prin care a trecut si Romania la un moment dat. Viitorul european al Moldovei nu este asigurat cata vreme nu va primi statutul de tara candidata. In aceasta faza exista anumite restrictii de care cetatenii moldoveni trebuie sa tina seama pentru a nu a avea surprize neplacute. Prima conditie pentru oricare cetatean este aceea de a detine un pasaport biometric - care contine un cip cu datele personale, amprentele, grupa sanguina si o fotografie digitala, scrie Romania libera.

Conflictul ucrainean - cine, cu ce lupta? Invazia trupelor rusesti si ocuparea estului Ucrainei - acesta e scenariul de care se tem multi ucraineni si care ar plasa NATO, SUA si UE in fata uneia dintre cele mai mari provocari de pana acum. Situatia e amenintatoare: conform NATO, Rusia ar fi mobilizat pana la 40000 de soldati la granita cu Ucraina. In peste o suta de puncte militare sunt stationate tancuri, elicoptere, artilerie, forte speciale si avioane de lupta, unele la doar 40 de kilometri departare de frontierele Ucrainei - declara, la jumatatea lunii aprilie, generalul de brigada Gary Deakin, director al Centrului pentru Managementul de Criza al NATO. Oare ce are de gand presedintele Vladimir Putin? - se intreaba reprezentantii armatelor, politicienii si analistii, scrie Deutsche Welle.

Negoita recunoaste "tunul" de 4 milioane de euro dat cu Rosal. Primarul sectorului 3 admite ca a indexat ilegal tariful pentru salubrizare si deszapezire in iarna 2012-2013. Dupa ce EVZ a aratat ca a achitat ilegal 16 milioane de lei, el a semnat o hartie si cere consilierilor sa suspende majorarea tarifului cu 57,74%. Ziarul Evenimentul zilei a dezvaluit cum primarul sectorului 3, Robert Negoita, a umflat ilegal conturile firmei Rosal, iar directorii din Primarie au chefuit cu sefii firmei de salubrizare, dupa platile ilegale, la un hotel de lux din Poiana Brasov. Dupa dezvaluirile noastre, edilul-sectorului 3 incearca sa se spele pe maini.El a semnat un act prin care vrea sa reduca banii care sunt dati pentru salubrizare, scrie EVZ.

Adevarul despre "ingineria" care a capusat Metrorex! Imaginile astea denunta "Caracatita" care a insfacat salubritatea metroului. Metrorex este un butoi cu pulbere dupa ce milionarul care il "pastoreste", Aurel Radu, a dat fara licitatie contractul de salubrizare unei firme de... catering din Bragadiru! Sindicalistii de la Metrou au denuntat jaful, dar nababului Radu nici nu-i pasa. Reporterii Cancan.ro au demarat o ancheta fara precedent si au aflat ce se ascunde cu adevarat in spatele acestei "inginerii", iar paparazzii nostri au obtinut si probele care dau in vileag aranjamantele milionarului Aurel Radu. Mega-invartelile directorului Metrorex ies asadar una cate una la iveala, scrie Cancan.

Lucrarile la Autostrada Transilvania reincep dupa doi ani. Ministrul PSD al Transporturilor, Dan Sova, a decis sa repuna in vigoare un contract atribuit acum doi ani de catre Guvernul condus de Emil Boc pentru construirea unui tronson de autostrada din judetul Cluj. Deocamdata, ministrul PSD nu a oferit nici un fel de explicatie pentru decizia de a repune in vigoare contractul cu firma UMB Spedition si nici pentru intarzierea de doi ani. Nu este pentru prima data cand lucrarile la Autostrada Transilvania sunt suspendate prin decizia arbitrara a guvernantilor. Fostul ministru PD al Transporturilor, Gheorghe Dobre, a blocat, timp de un an, executarea contractului pentru construirea autostrazii semnat cu compania americana Bechtel, scrie Romania libera.

Sunt bolnavi incurabili, dar si-au luat de la clinici private certificat medical "apt pentru permis auto". Cine i-a reclamat la parchet. Mai multe persoane care si-ar fi intocmit cu superficialitate fisele medicale pentru examenul de permis auto au fost reclamate, luni, la Parchet de catre presedintele Colegiului Medicilor Vaslui, Mioara Dascau pe motiv ca sufera de boli cronice care sunt incompatibile cu condusul autovehiculelor. In sesizarea facuta la Parchet, medicul Mioara Dascau sustine ca pacientii reclamati figureaza in evidentele sale de medic de familie cu boli cronice, care ar fi incompatibile cu condusul autovehiculelor, scrie Gandul.

De ce este Putin "greu de ucis". Liderii vestici sunt constienti ca sanctiunile diplomatice pe care le-au impus Rusiei au efect doar indirect, la nivel de imagine. Ei s-au insa bazat pe faptul ca adevaratele consecinte se vor simti din cauza "blocadei" ridicate de pietele de capital, in contextul in care companiile ruse au de inapoiat imprumuturi in valoare de 115 miliarde de dolari in urmatoarele 12 luni. De cand a anexat Crimeea, Rusia n-a mai reusit sa plaseze cu succes, la dobanzi convenabile, nicio obligatiune guvernamentala denominata in euro, scrie Adevarul.