Presedintele Traian Basescu, primarul Clujului, Emil Boc, deputatul PMP Elena Udrea, fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu si presedintele PMP, Eugen Tomac, au participat, duminica, la o dezbatere a Fundatiei Miscarea Populara la Timisoara, scrie EVZ. Seful statului a afirmat, cu aceasta ocazie, ca va sustine in perioada urmatoare acel partid "care isi va asuma depolitizarea institutiilor subordonate guvernului".

Seful statului a mai anuntat ca ultima zi de mandat o va petrece la Sannicolau Mare, acolo unde s-a decis sa candideze pentru al doilea mandat de presedinte. Presedintele Basescu a mai afirmat ca niciodata nu a crezut ca o forta politica cu sustinere de 70% poate sa aiba "un comportament ca pe vremea anilor '50", atat din punct de vedere institutional, cat si al relatiilor cu populatia. "Cine nu il proslaveste este dusmanul lui", a completat Basescu.

La randul sau, primarul Clujului, Emil Boc, a acuzat PSD ca este "continuatorul de drept si de fapt al PCR" si a avertizat ca procesele democratice sunt "reversibile" daca PSD nu va fi invins in alegeri si va continua sa fie la putere in anii urmatori. Fostul premier a pledat, la fel ca presedintele Basescu, pentru depolitizarea institutiilor statului.

In plus, Emil Boc (PDL) si-a declarat cu aceasta ocazie sprijinul pentru Daniel Funeriu, care candideaza din partea PMP la alegerile parlamentare partiale, intr-un colegiu din Timisoara: "Ma bucur ca fostul meu coleg de guvern, cel de numele caruia se leaga cea mai importanta reforma in educatie, candideaza aici la Timisoara. Sunt convins ca timisorenii ii vor acorda un vot de incredere si pentru ceea ce a facut, si pentru ceea ce poate sa faca in continuare in Parlamentul Romaniei. Il promovez pentru ca merita. Daca as fi timisorean, as vota cu Funeriu, pentru ca stiu ce poate, stiu ce a facut. Este un om in care eu am toata increderea", a declarat fostul premier, potrivit stiripesurse.ro.

Emil Boc s-a inscris, in luna februarie, in Fundatia Miscarea Populara, insa a ramas membru PDL. Vinerea trecuta, el a participat la o actiune de campanie a PDL la Cluj Napoca, alaturi de Monica Macovei si Catalin Predoiu.