Teodor Baconschi critica declaratiile facute de vicepremierul rus Dmitri Rogozin la adresa Romaniei. Fostul ministru de Externe spune, la RFI, ca demnitarul rus este un "clown al declaratiilor excesive", care "nu actioneaza insa de capul lui".

In opinia lui Teodor Baconschi, "Rogozin isi continua cariera de clown al declaratiilor excesive, pe care a inceput-o ca reprezentant al Federatiei Ruse la cartierul general NATO de la Bruxelles. Si acolo s-a remarcat prin folosirea retelelor de socializare, pentru a arunca tot felul de petarde. Insa acesta fiind rolul in care a fost distribuit, nu inseamna ca papusarul nu este tot Putin, adica e greu de crezut ca Rogozin actioneaza de capul lui, insa e adevarat ca el o face intr-o maniera oficioasa, personala, in stilul care l-a consacrat, provocand si testand totodata terenul".

"Insa e limpede ca acum sase luni, de pilda, Rogozin n-ar fi pomenit in faimoasele sale postari pe Twitter Romania. Acum, in siajul acestei vizite pe care a facut-o in Republica Moldova si Transnistria, sigur ca la pachet intra si Romania, tocmai pentru ca Romania este foarte interesata de ce se intampla in Republica Moldova, unde vor avea loc anul acesta alegeri si evident ca asistam de fapt la un schimb de replici polemice in cadrul acestui nou Razboi Rece, razboi psihologic, razboi al declaratiilor, dar care nu fac decat sa complice situatia regionala", afirma fostul ministru de Externe.

Continuarea pe www.rfi.ro.