Ancheta exploziva: sinucidere, catuse si judecatori corupti. Bacsisul de 20.000 de euro care zguduie imperiul miliardarului Dan Adamescu. Procurorii DNA care investigau coruptia din Justitie au ajuns la un mituitor discret care se afla in spatele unor companii de top din Romania. Dan Adamescu si fiul sau, Alexander, sunt implicati in primul scandal de mita dat unor judecatori sindici din Tribunalul Bucuresti. Unul dintre cei mai bogati romani, Dan Adamescu, a fost pus ieri sub acuzare de procurorii DNA pentru ca a dat spaga 20.000 de euro la doi judecatori. Este vorba de o ancheta fara precedent a DNA care are toate ingredientele unui scenariu de film. In acest dosar au fost arestati patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti- Sectia Falimente/Insolventa: Mircea Moldovan, Elena Roventa, Ion Stanciu si Ciprian- Sorin Viziru, scrie EVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

De ce a esuat concesiunea Comarnic-Brasov. Nimeni nu o spune direct, insa cea mai asteptata autostrada din Romania, Comarnic-Brasov, este din ce in ce mai departe de punctul de a fi construita. Compania de Drumuri, Departamentul Marilor Proiecte au facut cateva greseli majore in privinta finantarii proiectului, care si-au spus cuvantul. Esecul concesiunii Comarnic-Brasov (ne aflam la momentul la care contractul urma sa fie semnat, iar lucrarile incepute) este cauzat de alegerea unei structuri nepotrivite de finantare a proiectului, bazata in masura prea mare pe imprumuturi bancare si prea putin pe resurse proprii ale statului si ale concesionarilor. Daca pana recent ministrul Transporturilor, Dan Sova, dadea asigurari ca totul este bine si ca dosarul autostrazii se afla pentru due-dilligence (analiza) la bancheri, recent acelasi ministru s-a spalat pe maini, scrie Romania libera.

Rascoala sutanelor negre. Preasfintitul Ioachim Bacauanul, acuzat de preoti ca ii filmeaza, santajeaza si amendeaza. Revolta in sanul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, dupa ce, de la inceputul lunii, mai multi preoti au fost amendati "in nume personal", somati sa nu mai slujeasca, mutati de la o parohie la alta si inlocuiti cu fii de protopopi, fiind acuzati de superiorii lor ca fac bisnita cu lumanari, sau sanctionati fara nicio explicatie. "Ioachim Bacauanul vrea sa ma scoata din biserica mea. Eu nu plec nicaieri! Ma doare ca nu mi s-a adus la cunostinta motivul pentru care trebuie sa plec din parohie. Repet, nu plec cand vrea Preasfintitul!" Asa isi incepe "spovedania" preotul Irinel Andronache, paroh la Biserica Cernu, din comuna bacauana Poduri, care a primit, luna aceasta, o instiintare scrisa de la superiorii lui, din care reiese ca este mutat la o alta biserica, din localitatea Bijghir, scrie Adevarul.

Chisinaul isi creeaza parghii de pedepsire penala a separatismului. In Republica Moldova s-au inmultit fortele politice care incurajeaza separatismul. Pentru a nu admite destabilizarea tarii, un grup de deputati a inaintat o initiativa legislativa care prevede pana la 20 de ani de inchisoare pentru actiuni separatiste, precum si dizolvarea organizatiilor (inclusiv a partidelor) vinovate de separatism. Proiectul de lege inregistrat in Parlament de catre deputatii liberal-reformatori mai prevede si retragerea cetateniei "pentru actiuni ce atenteaza la integritatea teritoriala a Moldovei, prin instigare sau chemare la separatism". Autorii propun completarea Codului Penal cu un nou articol ce defineste separatismul ca: "vointa a unei comunitati minoritare de cetateni, care pledeaza pentru separarea de statul Republica Moldova si constituirea unei alte entitati politico-statale, actiune care ar afecta integritatea teritoriala a Republicii Moldova", scrie Deutsche Welle.

Bellu se justifica dupa controversata aparitie TV alaturi de Ponta: "Trebuie sa fii sociopat sa refuzi o intalnire cu premierul". Aparitia lui Bellu si a gimnastelor intr-o emisiune TV alaturi de Victor Ponta a starnit controverse. Politicul a fost asociat si cu alegerile pentru functia de presedinte la COSR din 29 mai. Antrenorul secolului din sportul romanesc a incercat sa pareze toate afirmatiile care s-au facut la adresa lui dupa acea aparitie TV. "A fost o intamplare ca ne-am intalnit in acelasi timp in emisiune, a fost cazul unei suprapuneri si nu pot sa acuz pe nimeni. Cineva poate specula acest lucru prin declaratii, dar nu cred e cazul. Si dupa alte competitii am mai avut astfel de intalniri si nu s-a mai inflamat nimeni", a declarat pentru Octavian Bellu, care a mai spus ca nu era cazul unei atitudini refractare, chiar daca ar fi fost anuntat ca in emisiune isi va face aparitia si primul ministru, scrie ProSport.

Cine este romanul care a schimbat politica Marii Britanii fata de Hitler. Unul dintre cei mai ilustri diplomati romani a cazut intr-o uitare nemeritata. Viorel Virgil Tilea, ambasador al Regatului Roman la Londra, are marele merit ca a reusit sa deschida ochii guvernelor puterilor democratice occidentale fata de amenintarea nazista. El a reusit, printr-un demers care a socat lumea diplomatica a Europei interbelice, sa convinga Marea Britanie si Franta sa puna capat politicii de conciliere cu o Germanie nazista tot mai agresiva. Viorel Virgil Tilea a murit in exil. Nepotul sau, regretatul lider taranist Ion Ratiu, a fost unul dintre putinii membri ai exilului care i-au ramas fideli pana la capat acestui lider al emigratiei romanesti. Viorel Virgil Tilea este descedent al familiei Ratiu de Noslac. El era nepotul de sora al dr. Ioan Ratiu, liderul miscarii Memorandiste a romanilor ardeleni din 1892 si al Partidului National Roman din Transilvania, scrie Romania libera.

Primul test al scutului ce va fi instalat la Deveselu a avut loc cu succes la celalalt capat al lumii. FOTO si VIDEO. In timp ce Joe Biden era in Romania, in Statele Unite avea loc primul test al sistemului antiracheta care va fi amplasat in tara noastra. Testul nu a avut insa loc la Deveselu, in Olt, ci pe o insula din Pacific. Potrivit anuntului oficial al Agentiei de Aparare Antiracheta din SUA, testul a avut loc la Pacific Missile Range Facility din Hawaii (foto stanga). In cursul testului, sistemul antiracheta Aegis care va fi instalat la Deveselu, a distrus in aer o racheta balistica folosind tot o racheta - modelul SM3 -Block IB, destinat interceptarii. In cursul testului au fost verificate sistemele de control al rachetei SM-3, scrie StirileProTv.

Putin isi face palate din banii de la Sanatate. O ancheta Reuters arata cum s-au sifonat fondurile unui program de modernizare a spitalelor, catre constructia unei vile somptuoase pe malul Marii Negre, numita "Palatul lui Putin". O resedinta de vacanta luxoasa situata pe coasta Marii Negre, construita aparent pentru liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a fost finantata partial din banii contribuabililor rusi, printr-o schema uriasa de evaziune fiscala, dezvaluie o investigatie a jurnalistilor Reuters. Fondurile erau alocate pentru proiectul de 1 miliard de dolari initiat de Putin, in scopul modernizarii sistemului de sanatate din Federatia Rusa, prin dotarea spitalelor cu aparatura de ultima generatie, scrie Adevarul.