Pentru prima oara dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, o masinarie romaneasca de razboi a iesit din tara, pentru a participa la un exercitiu militar din Germania, la care participa 14 state. Abrams si Bizonul: cel mai puternic tanc din lume fata in fata cu cel romanesc. "Am plecat putin cu emotii, cu emotia romanului ca altii sunt mai buni, dar nu a fost asa. Alaltaieri, camarazii mei cu sase tancuri au doborat opt Abrams-uri din 11. Am vorbit cu un american care era vadit iritat", a declarat un militar roman pentru Digi 24.

TR-85M1 Bizonul la paradaFoto: Wikipedia

Pentru prima oara dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, o masinarie romaneasca de razboi a iesit din tara, pentru a participa la un exercitiu militar din Germania, la care participa 14 state. Abrams si Bizonul: cel mai puternic tanc din lume fata in fata cu cel romanesc. Militarii romani admit ca au avut emotii. Stiau insa ca se pot baza pe Bizon. "Am plecat putin cu emotii, cu emotia romanului ca altii sunt mai buni, dar nu a fost asa. Alaltaieri, camarazii mei cu sase tancuri au doborat opt Abrams-uri din 11. Am vorbit cu un american care era vadit iritat", spune un militar roman pentru Digi 24.

Bizonul romanesc, lung de 10 metri si greu de 50 de tone s-a strecurat agil prin padurile din Hohenfles, Germania, cel mai mare loc de antrenament pentru militarii din Europa. Tancurile romanesti, modernizate in perioada anilor 1995-2000, participa pentru prima data la un exercitiu multinational intr-un poligon din strainatate. In acest moment, soldatii simuleaza un atac asupra unui sat aflat la doi kilometri distanta. citeste integral pe digi24.ro

Tancul TR-85 (Tanc Romanesc Model 1985) este un tanc principal de lupta proiectat in Romania, bazat pe sasiul tancului TR-77-580 (succesorul romanesc al lui T-55). Varianta modernizata a acestui tanc, TR-85M1 "Bizonul", este compatibila cu standardele NATO.