Cu banii luati si masinile distruse. Romanii afectati de inundatiile din Bulgaria au platit degeaba asigurarea de concediu. Dupa trei zile care prevesteau sfarsitul lumii, in Albena lucrurile incep sa intre in normal. Turistii romani sinistrati in Bulgaria de o viitura devastatoare au plecat catre casa. Unii au fost recuperati cu autocarele, iar masinile lor, urcate pe niste platforme, trimise din Romania. Chiar daca apele s-au mai retras, statiunea este distrusa. Plajele insorite de altadata sunt acum surpate, piscinele pline de mal, iar multe drumuri impracticabile, potrivit Stirile Pro Tv.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Scandalul Bercea Mondialu'. Legaturile lui Capatana si Mondialu' cu lumea politica. Doua dintre personajele cheie in scandalul fratelui presedintelui Traian Basescu au conexiuni cu partidele politice, de care acestea se prefac ca au uitat. Marian Capatana a fost liderul PDL Draganesti Olt si a candidat, in 2012, pentru un mandat de senator din partea ARD, fara a fi ales. In 2009, Bercea Mondialu' a facut o vizita la sediul central al PSD. De asemenea, surse politice sustin ca Siminica Mirea, care a fost aleasa anul trecut in functia de presedinte al PDL Olt, este verisoara lui Capatana, scrie EVZ.

Mircea, calcaiul lui Traian. Sirul de probleme cu legea ale fratelui mai mic al presedintelui Basescu. Mircea Basescu, fratele cel mic al presedintelui Romaniei, pare sa fi avut dintotdeauna talentul de a se vari in incurcaturi care au periclitat imaginea si pozitia lui Traian Basescu. Postura in care a ajuns, cea de arestat, fratele mai mic al presedintelui Romaniei pare incredibila. Mircea Basescu sau "M.B.-ul", cum i se spunea, era un personaj-cheie al Constantei. Continuarea in Adevarul.

Medicamentele noi vin la Sfantu' Asteapta. Strategia Guvernului care amana lista de compensate. Lista de medicamente compensate, pe care romanii o asteapta din 2008, are o soarta demna de un roman. Dupa ce a fost pusa in dezbatere publica si a fost gata sa intre in vigoare, cand ministru era Eugen Nicolaescu, intoarsa si aprobata partial, de noul Guvern, acum, Ministerul Sanatatii anunta un nou plan cu ea. Integral in EVZ.

Puterea incearca "mica" gratiere a coruptilor. Condamnatii pentru dare de mita, abuz in serviciu, primire de foloase necuvenite ori trafic de influenta ar putea scapa, daca au primit cel mult 2 ani de inchisoare. In aceeasi zi, 13 iunie, in care vicepremierul Liviu Dragnea spunea ca PSD nu mai vrea sa reia discutiile la mult-criticata Lege a gratierii si amnistiei, in Parlament era depus un alt proiect de lege, initiat de senatorul PC Cristiana Anghel. Potrivit proiectului, ar urma sa fie gratiate in intregime pedepsele cu inchisoarea de pana la 2 ani inclusiv, pedepsele complementare ale acestora, precum si pedepsele cu amenda. Pedepsele peste 2 ani, ar urma sa fie si ele semnificativ reduse, noteaza Romania Libera.

Comentariu Deutsche Welle: Pacea nu este posibila fara Moscova. Planul de pace al lui Petro Porosenko are toate sansele sa esueze. Nici separatistii din estul Ucrainei, nici Rusia nu doresc gasirea unei solutii politice, este de parere Bernd Johann in comentariul sau de la Deutsche Welle. Infaptuirea pacii depinde uneori de un singur pas facut in directia corecta. Mai exact, cand una dintre taberele beligerante intinde celeilalte o mana impaciuitoare pentru a incepe un dialog constructiv. Daca ramane o stradanie unilaterala, un asemenea gest nu poate, insa, duce la gasirea unei solutii politice. Intr-o asemenea situatie se afla acum estul Ucrainei.

Chiriasii care sfideaza moartea pentru a fi aproape de distractie: "Prefera sa dea 250 de euro pe bulina in centru". Peste 50% dintre imobilele cu bulina din centrul Bucurestiului sunt ocupate de tineri dornici sa stea in inima distractiei si foarte aproape de universitati. Cei mai multi proprietari au murit, iar mostenitorii nu reusesc sa le vanda. Piata Romana, Universitate si Centrul Vechi sunt cele mai cautate zone din Bucuresti. Explicabil. Toate sunt la doi pasi de baruri, terase, teatre si mijloace de transport. Integral pe Stirile Pro Tv.ro.

Magazinul gratis, singurul loc din Romania in care fiecare lucru e de nepretuit. "E vorba de demnitate. Nu stai cu mana intinsa". La marginea Bucurestiului, undeva in sectorul 4, functioneaza un alt fel de magazin. Hainele frumos asezate pe umeras si jucariile numai bune de luat acasa au o poveste frumoasa, desi nu sunt tocmai noi. Au fost daruite de oameni generosi pentru cei aflati in nevoie. Nu costa niciun ban, dar nu sunt tocmai gratis, aflam din Gandul.