Mai are PSD nevoie de UDMR? Fata de momentul cooptarii UDMR in guvern, datele ecuatiei s-au schimbat in favoarea social-democratilor, gratie lui Dan Diaconescu si Calin Popescu Tariceanu. Cat despre prezidentialele din toamna, asocierea cu UDMR ar putea fi cu dublu tais pentru PSD. La sfarsitul lunii februarie, adica dupa iesirea liberalilor de la guvernare, ᅡpentru a-l inscauna pe Victor Ponta pentru a treia oara premier, USD (PSD, PC si UNPR) mai avea nevoie de 14 voturi. Acum, dupa ce s-a intarit cu 18 senatori si deputati ai PP-DD si cu alti 19 fosti liberali, incolonati in spatele lui Calin Popescu Tariceanu, USD se simte mult mai confortabil, comenteaza Romania Libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cand ar putea fi pronuntata sentinta definitiva in doosarul ICA. Judecatorii Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea vor relua, luni, de la ora 11:00, deliberarile in dosarul in care Dan Voiculescu a fost condamnat pe fond la cinci ani de inchisoare pentru o frauda de 60 milioane euro. Asa cum arata acum desfasurarea procesului in cauza ar mai putea fi date doua, trei termene si apoi pronuntarea sentintei. Avand in vedere ca suntem deja in vacanta judecatoreasca instanta poate alege sa amane procesul pentru luna septembrie sau sa judece in timpul verii, ambele solutii fiind posibile. Un alt element nou in dosarul lui Dan Voiculescu este cererea de stramutare. Ea va fi judecata pe 24 septembrie. Daca pana atunci procesul se judeca si exista o sentinta definitiva, stramutarea devine extrem de importanta. Integral in Gandul.

Cum innebuneste cu forta statul roman un copil. Cazul Miki, 13 ani: internat "la nebuni" pentru ca sufera dupa ce tatal, sora si bunica i-au murit. Un baietel orfan traieste, de cateva luni, un cosmar, fiind internat intr-un centru pentru copii cu boli psihice grave, dupa ce specialistii Directiei pentru Protectia Copilului au decis sa-l ia de la familia care-l crescuse de la un an. In timp ce angajatii Centrului sunt uimiti ca baietelul normal este indopat cu pastile, "vina" micutului e ca sufera prea multa dupa ce trei oameni dragi i-au murit, noteaza Adevarul.

De la cine vor veni fructele si legumele romanesti din hipermarketuri. Asociatia Cultivatorilor de Legume si Centrul de Comunicare al Fermierilor din Romania au lansat un program prin care peste 200 de legumicultori din sase judete din sudul tarii vor intra in zona de retail cu legume si fructe proaspete. Mircea Bujor, Virgil Sivu, Florin Burcea si Mircea Nitu sunt cativa dintre cei 200 de fermieri din bazinele legumicole de renume precum Vidra, Izbiceni, Dracea, Nuci, Lunguletu, Gheorghe Doja sau Mariuta care vor furniza,in acest an, circa 10.000 de tone de fructe si legume proaspete catre magazinele Kaufland, Auchan, Cora sau Selgros, potrivit Capital.

Haos la Radet. Riscam sa stam in frig la iarna. Nu sunt bani nici de revizii. Sefii Regiei nu au aprobat niciun plan coerent pentru verifi carea si repararea instalatiei prin care este furnizata energia termica in Capitala. Oamenii risca sa plateasca facturi uriase la iarna sau sa nu aiba caldura. Desi este jumatatea anului, iar in aceasta perioada ar trebui sa se faca reparatii si sa se verifice instalatiile de apa calda si caldura din sistemul centralizat, muncitorii de la RADET stau. Nu pentru ca nu ar vrea sa munceasca, ci pentru ca nu sunt bani nici macar pentru a se cumpara teava de schimb sau robineti pentru avarii, scrie EVZ.

Republica Moldova are nevoie de ajutor european. Republica Moldova se indreapta spre UE. Acordul de Asociere si Liber Schimb a fost semnat si ratificat. Orientarea pro-europeana a tarii necesita insa ajutorul activ al partenerilor.Germania vrea sa sprijine in continuare Republica Moldova pe drumul integrarii europene. In acest scop, Bundestagul a adresat joi (03.07) o cerere guvernului, aflata in legatura directa cu Acordul de Asociere intre Republica Moldova si UE. Deputatii Uniunii Crestin Democrate / Crestin Sociale, cei social-democrati si ecologisti i-au cerut guvernului federal sa sprijine Republica Moldova la aplicarea prevederilor acordului si la infaptuirea reformelor necesare in acest scop. Continuarea pe Deutsche Welle.

Cum va arata cel mai mare mall din lume. Cel mai mare mall din lume va fi construit in Dubai si se va intinde pe o suprafata de peste 2.400 kilometri patrati, a anuntat seicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, conducatorul Dubaiului, citat de Khaleej Times. Mallul lumii, cum este denumit de oficialii din Dubai, face parte dintr-un proiect imobiliar de mare anvergura ce va avea o dimensiune de 14.630 de kilometri patrati, va include 100 de hoteluri, un parc, numeroase cinematografe. In cadrul acestui nou oras cu temperatura controlata, turistii vor beneficia de numeroase servicii medicale, scrie Capital, citand Reuters.