Spaga la Guvern. 40 de demnitari vor fi audiati la DNA. EVZ va prezinta personajul cheie in contractele de un miliard de euro. Procurorii DNA vor audia in acest dosar afaceristi si demnitari din Guvernele Romaniei, din 2003 pana in prezent. Evenimentul zilei va prezinta care sunt neregulile contractelor vizate. Afaceristul Claudiu Ionut Florica (46 de ani), fostul director al Fujitsu Siemens Computers (FSC), apare in actele procurorilor DNA ca fiind rotita dintre firmele abonate la contractele publice si oficiali din Guvern. Este vorba de ancheta privind semnarea si derularea a patru contracte publice in valoare de un miliard de euro, scrie EVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Germania, campioana mondiala dupa 24 de ani. Eroul Germaniei, descoperit de un roman: "Eu l-am facut fotbalist mare". Gotze a inscris in minutul 113 golul victoriei, 1-0 cu Argentina, un gol cat un Mondial. Mario Gotze, poate cel mai controversat jucator german din ultima perioada, a scris istoria Mondialului din 2014. Introdus de Low in locul legendei Klose, atacantul lui Bayern a devenit idolul unei intregi natiuni: datorita golului sau din prelungiri, Germania si-a asigurat al 4-lea titlu din istorie (1-0, in finala, cu Argentina), dupa cele cucerite in 1954, 1974, 1990. Putini stiu ca marele jucator german a fost descoperit de un roman. Fostul stelist Marcel Raducanu a povestit, in urma cu aproximativ un an, cum arata Gotze la varsta de 11 ani, atunci cand a inceput procesul de slefuire al talentului sau, aflam din Pro Sport.

Halep la ora bilantului: Bucharest Open, un turneu prea mic pentru o jucatoare atat de mare. Cu ce s-a ales Simona. Simona a cucerit la pas turneul de la Bucuresti, al 8-lea in circuitul WTA, in care a fost vedeta principala, la ani-lumina distanta de adversarele pe care le-a intalnit. Simona Halep a bifat primul triumf pe pamant romanesc. Acesta a fost cel mai mare si cam singurul castig al unui turneu, BRD Bucharest Open, in care spectatorii au putut savura cinci meciuri disputate de noua printesa a tenisului din Romania. Continuarea in Adevarul.

Conditia "nenegociabila" a PNL pentru realizarea fuziunii cu PDL. Cum se va numi viitorul partid? Liberalii insista pentru ca noul partid rezultat in urma fuziunii cu PDL sa se numeasca PNL, amenintand ca daca acest lucru nu se va accepta nu se va realiza nici fuziunea. PDL si PNL se intalnesc marti pentru a transa aceasta problema delicata. Surse din conducerea PNL au declarat pentru gandul ca "singura conditie nenegociabila" la discutiile cu partidul lui Vasile Blaga a fost ca numele viitorului partid rezultat in urma fuziunii cu PDL sa fie PNL, in caz contrar fuziunea urmand sa nu mai aiba loc. In partid exista o unanimitate pentru pastrarea numelui istoric, liberalii adoptand in Statut un articol prin care numele PNL este "imuabil", sustine Gandul.

Un oficial din Politia Romana pune capat speculatiilor legate de misterioasa disparitie a lui Codrut Marta. Cautat de peste doi ani, fostul sef de cabinet a lui Sorin Blejnar - fost presedinte ANAF - a generat numeroase controverse. Unii oficiali sustin ca omul cautat pentru o evaziune de 15 milioane de euro ar fi fost descoperit si urmeaza sa fie adus in tara, iar altii arata ca, cel mai probabil, Codrut Marta ar fi fost asasinat. Pentru a clarifica unde este, acum, cel mai cautat roman al momentului, Evenimentul zilei a intrebat oficiali de la varful Politiei Romane.

Cele doua motive pentru care baronii UDMR raman la guvernare. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, va demisiona din postul de ministru al Culturii si din cel de vicepremier. Uniunea va ramane la guvernare, solutie dorita de senatorul Attila Verestoy si de alesii locali ai partidului. Dupa o saptamana in care au fluturat varianta iesirii de le guvernare, liderii UDMR au decis, in cadrul Consiliului Permanent, reunit vineri, sa ramana in Executiv. Decizia a venit dupa ce, anterior, premierul Ponta a facut un pas inapoi: initiativa cetateaneasca privind drepturile minoritatilor, care a declansat conflictul, va fi dezbatuta in comisiile parlamentare, iar pana atunci Guvernul nu va mai inainta alte documente. Integral in Romania Libera.

Ucraina sapa transee la granita cu Transnistria. Armata ucraineana va sapa un "sant protector" de 300 de kilometri lungime de-a lungul granitei cu regiunea separatista Transnistria din Republica Moldova. Decizia vine in contextul in care exista numeroase informatii conform carora Rusia se foloseste de Transnistria pentru a furniza armament, echipamente si soldati pentru miscarea separatista prorusa din estul Ucrainei. Autoritatile vamale ucrainene incep saptamana aceasta sa sape un sant cu o lungime de 300 de kilometri de-a lungul granitei cu Republica Moldova, mai exact portiunea care de frontiera care coincide cu regiunea separatista Transnistria, anunta Adevarul.

La fiecare 100 de locuitori ai Romaniei unul este analfabet si doar 53 au acces la internet. O statistica a INS arata ca la 100 de locuitori ai tarii noastre doar 14 dintre romani ajung sa aiba studii superioare, iar unul din numarul precizat mai sus este analfabet. Tot dintr-un numar de 100 de locuitori, doar 53 au acces la internt, desi traim intr-o epoca in care aproape totul se petrece online. Potrivit statisticii, doar 33 de romani din cei 100 citesc carti, iar 3 nu au un loc de munca. Integral pe Stirile Pro Tv.

O multitudine de spioni americani in ministerele germane. Scandalul privind existenta unor prezumtivi agenti americani in institutii guvernamentale germane este aparent mai amplu decat s-a crezut initial. Potrivit ziarului "Bild am Sonntag", mai bine de o duzina de angajati ai guvernului de la Berlin sunt informatori ai serviciilor secrete americane. Potrivit ziarului german "Bild am Sonntag" (Bams), in vizorul agentiei americane de spionaj CIA se afla urmatoarele patru Ministere federale: al Apararii, al Economiei, al Internelor si al Ajutoarelor de Dezvoltare, scrie Deutsche Welle.

Cum a fost rasturnat un autocar cu 40 de oameni de un Logan. Filmul accidentului cu 33 de raniti de pe A2. Scene de abator pe Soseaua Soarelui, in urma unui incident terifiant. Peste 40 de pasageri care sperau sa ajunga duminica la mare au trait momentul de cotitura al vietii lor. La 100 de kilometri pe ora, autocarul in care se aflau s-a rasturnat, dupa ce o soferita aflata in depasire a intrat cu masina in roata din fata. 33 de oameni au avut nevoie de ajutor medical, potrivit Stirile Pro Tv.