¬RISE Project scrie, marti, despre "secretele din Austria" ale lui Dan Voiculescu si "adevarul despre Crescent". RISE Project sustine ca a obtinut zeci de documente din arhive si baze de date ale mai multor tari, care arata, pas cu pas, cum a devenit Dan Voiculescu "oligarhul" de astazi. Din acestea rezulta ca firma Crescent Austria, companie care se afla la temelia imperiului politico-financiar al omului de afaceri, isi gaseste radacinile in colaborarea lui Dan Voiculescu cu Securitatea.

Dan VoiculescuFoto: Hotnews

Desi Dan Voiculescu neaga legaturile dintre Crescent si Securitate, RISE Project a gasit documente care arata ca filiala din Austria a Crescent a fost infiintata de catre un cetatean german a carui racolare a fost propusa Securitatii chiar de catre Dan Voiculescu.

In 2001, Dan Voiculescu a publicat o carte numita "Adevarul despre Crescent" in care si-a propus sa demonteze speculatiile pe tema faptului ca Securitatea ar fi infiintat grupul de firme Crescent.

Identitatea beneficiarilor reali ai Crescent ii intereseaza si pe judecatorii Curtii de Apel Bucuresti care l-au chestionat recent pe magnat pe acest subiect in cadrul procesului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare- ICA. Voiculescu a refuzat insa discutia, aminteste RISE Project.

Integral pe RISE Project.ro.