Presedintele Consiliului Judetean Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, a considerat necesar sa dispuna impartirea prin oras, in ultimele zile, a mii de flayere din hartie cartonata, lucioasa, color, prin care sa anunte populatia Iasiului ca la aeroport s-a produs un fel de miracol. Mai precis, ca un proiect de investitii s-a terminat mai devreme cu un an decat termenul prevazut in contract.

Momentul culminant, aplaudat ezitant de cativa zeci de oameni, a fost prezentarea unui discurs scris de dupa gratii de catre Relu Fenechiu, fost parlamentar, sef al PNL Iasi si ministru al Transporturilor. "Parintele acestui proiect", cum l-a numit, cu vocea gatuita, Marius Bodea, directorul Aeroportului International Iasi, dezvaluie Adevarul.

"Chiar daca nu pot fi prezent, sunt cu sufletul si inima alaturi de voi. Ceea ce marcati astazi aici nu reprezinta finalul unui drum, ci inceputul unei noi etape in viata acestui oras", a spus, printre altele, Fenechiu, prin vocea lui Marius Bodea. Fenechiu a mai mentionat in discurs ca el este cel care a pus presiune pe toate Guvernele din 2004 pana in prezent pentru pista noua de la Iasi.

A mai vorbit si ministrul Ioan Rus, care n-a uitat sa pomeneasca punctele cheie ale discursului electoral PSD in 2014: ca "ne-am nascut, de cele mai multe ori, ortodocsi", ca trebuie sa ne amintim mereu ca "mamele noastre ne-or facut doar romani", fapt de care trebuie sa fim mandri.

integral in Adevarul