"Dezvaluirile Senzationale" l-au trimis la usa puscariei pe Dan Diaconescu. Metodele de presiune folosite de patronul OTV au fost dezvaluite de magistratii care l-au condamnat pe Dan Diaconescu pentru santaj. DNA cere marirea pedepsei. Magistratii au explicat in motivarea sentintei lui Dan Diaconescu, patron OTV si lider PPDD, cum acesta punea presiune pe victimele sale. Ziaristul a fost condamnat la 3 ani si jumatate de inchisoare pentru santaj, dar procurorii DNA cer marirea condamnarii la 7 ani. "Tactica utilizata de catre Dan Diaconescu este aceeasi, anuntand in termeni generici ca urmeaza dezbaterea unui subiect ce are conotatii compromitatoare pentru persoana santajata, ofera apoi cateva informatii vagi care lasa sa se intrevada continutul negativ al dezbaterii fata de subiectul in discutie, utilizand termeni bombastici, iar apoi totul se incheie apoteotic prin nedifuzarea niciunei informatii legate de subiectul anuntat", arata magistratii in motivarea condamnarii, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Analiza Stratfor: SUA ar putea gestiona crizele din Ucraina si Irak din zona Marii Negre. Statele Unite ale Americii sunt, in momentul de fata, dezechilibrate. Se confrunta cu provocari pe scena Siria - Irak, dar si pe frontul ucrainean. SUA nu au raspuns pentru niciuna dintre aceste situatii. Nu stiu cum ar arata succesul, ce resurse ar putea sa dedice si nici daca se vor putea descurca in cazul unei infrangeri, scrie expertul in geopolitica George Friedman intr-o analiza Stratfor. O astfel de dilema nu este neobisnuita pentru o putere globala. Gama sa de interese si puterea extinsa creeaza oportunitati pentru evenimente neprevazute, iar aceste evenimente, in special provocari simultane in zone diferite, dau nastere la nesiguranta si confuzie Geografia SUA si puterea lor permit un grad de nesiguranta fara a se ajunge la dezastru. Insa este necesara o strategie de integrare, chiar daca aceasta strategie este doar sa te dai deoparte si sa lasi evenimentele sa-si urmeze cursul. "Nu sugerez sa fie aplicata ultima strategie, ci sustin ca, la un moment dat, confuzia trebuie lasata sa-si urmeze cursul si trebuie sa ia nastere niste intentii clare. Cand se va intampla asta, rezultatul va fi logica unei noi harti strategice ce va cuprinde ambele conflicte", continua George Friedman, anuntaAdevarul.

Surpriza pentru romanii care primesc amenzi de circulatie, dar nu pot plati pe loc. Masura simpla care i-ar scuti pe multi soferi de batai de cap. Seful MasterCard Romania, Cosmin Vladimirescu, le-a facut azi oficialilor din Guvern o propunere surpriza pentru plata amenzilor de circulatie: dotarea politistilor de la circulatie cu POS-uri, astfel incat soferii care incalca regulile sa poata plati pe loc amenzile. Politisti dotati cu POS-uri pentru ca soferii prinsi pe picior gresit sa isi poata achita pe loc amenzile de circulatie - reprezinta una dintre masurile pe care Cosmin Vladimirescu, general manager pentru Romania al MasterCard, ar lua-o de urgenta. "Eu as dori sa pot plati amenzile de circulatie pe loc, la politistul dotat cu un POS", a declarat pentruGandulCosmin Vladimirescu.

Scaderea investitiilor si a productiei agricole au impins Romania in recesiune. Taxa pe stalp a speriat investitorii privati, iar statul a taiat din buget capitolul investitii. Pe de alta parte, vremea capricioasa a redus productia agricola. Paradoxal, preturile practicate pe piata au scazut, iar odata cu ele si incasarile. Acestea sunt cauzele scaderii PIB-ului, conturate de specialisti. Eurostat ne-a anuntat in urma cu cateva saptamani ca am intrat in recesiune tehnica deoarece doua trimestre consecutive am inregistrat o diminuare a PIB-ului. Romania a avut cea mai mare scadere din UE in trimestrul al doilea fata de primul trimestru, respectiv 1%. INS arata acum care au fost cauzele: scaderea investitiilor nete in economie de 9%, dar si un impact negativ al agriculturii asupra cresterii economice, scrieRomania Libera.

Padurea abandonatilor din Arad, locul unde animalele de companie sunt "uitate" de stapani. Printre ele sunt si doi pitoni. Un fenomen cel putin ciudat se intampla in ultima vreme intr-o padure apropiata de Arad. Tot mai multi oameni isi abandoneaza acolo animalele de companie, pe care nu mai pot sa le creasca sau de care s-au plictisit. Astfel, doi pitoni, mai multe broaste testoase, dar si cativa caini au fost gasiti in ultima perioada de padurari. Daca sunt prinsi, stapanii animalelor pot fi amendati. Padurea Ceala e la doi pasi de Arad si e preferata de mii de localnici care se plimba cu bicicletele sau merg la picnic in weekend. Oamenii nu stiu ca zilelele trecute puteau sa dea peste un ... piton. Paznicii parcului au gasit doi pitoni chiar pe soseaua principala din padure, anuntaStirileProtv.ro.

DW: Ponta, comunismul si maiestria supravietuirii. Se mai moare in Ucraina? Se prea poate. Se mai moare daca esti ziarist occidental sau daca esti crestin in Siria si in Irakul devastat de teroristi? Se moare. Traieste in schimb utopia totalitara. Traieste si incercarea de a o resuscita. Iata despre ce e vorba, intre altele, in acest scrutin prezidential. Comunismul, ca si fascismul, are sapte vieti. De-o longevitate politica impresionanta s-a bucurat pana acum si Victor Ponta. Mea culpa. Am crezut in 2012 ca un Ponta plagiator va fi silit pana la urma de partidul sau sa-si dea demisia, in special dupa ce s-a aflat ca a manipulat institutii intregi spre a evita oficializarea furtului sau de lucrare de doctorat, informeazaDeutsche Welle.

Un primar condamnat a convins Guvernul sa dea Ordonanta privind traseismul politic. Gheorghe Bute, edilul din comuna Scanteiesti, judetul Galati, este cel care a cerut o lege pentru legalizarea migratiei primarilor si consilierilor. A fost judecat pentru inselaciune! Pe scena politica a inceput iuresul. Vicepremierul Liviu Dragnea si premierul Victor Ponta au pornit redactarea "Ordonatei Traseismului" la cererea unui primar PSD condamnat pentru fraudarea statului. Dupa aparitia actului normativ, pe scena politica a inceput haosul. Liderii ACL, Vasile Blaga si Klaus Iohannis, incearca sasi tina in curtea partidelor lor primarii amenintandu-i cu instanta. Cu toate acestea, la Dambovita primii 17 primari PDL si-au anuntat intentia de a trece la PSD. Ordonanta inspirata de edilul Gheorghe Bute a ajuns pe masa guvernului dupa ce el a cerut legalizarea migratiei, scrieEVZ.

Salariul jurnalistului Catalin Tolontan, mai mare decat cele ale lui Gadea si Badea, la concurenta cu Andreea Esca. Jurnalistul Stelian Negrea a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe documente referitoare la veniturile pe care le-a avut Catalin Tolontan in calitate de redactor sef al Gazetei Sporturilor in perioada 2005-2010. Negrea atrage atentia ca Tolontan a avut in acea perioada venituri mai mari decat Mihai Gadea si Mircea Badea, fiind la concurenta cu vedeta Pro TV Andreea Esca. Potrivit calculelor facute de Stelian Negrea pe baza documentelor pe care le-a publicat marti, Catalin Tolontan a castigat in acei ani aproximativ 10 milioane de lei (2,5 milioane de euro, la un curs mediu). Adica aproximativ 35.000 de euro pe luna, anuntaReporterViritual.ro.