Curtea Constitutionala a ignorat avertismentele SRI. Romania, teren liber pentru terorism. In ciuda avertismentelor lansate de autoritatile romane privitoare la pericolul pe care il reprezinta unii utilizatori ai cartelelor pre- pay, CCR a stabilit ca organele judiciare si cele cu atributii in domeniul sigurantei nationale nu mai au acces si nu mai pot utiliza datele obtinute si stocate in baza Legii "Big Brother". Fapt de o gravitate iesita din comun: incepand de ieri, Romania a devenit, legal, un teritoriu pe care teroristii pot actiona fara sa poata fi verificati. In ciuda avertismentelor lansate de Serviciul Roman de Informatii (SRI), Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a publicat motivarea deciziei luate pe data de 8 iulie prin care a declarat neconstitutionala Legea 82/2012, cunoscuta drept legea "Big Brother", scrie EVZ.ro

ActualitateFoto: Colaj foto

Intelectualii fata cu sistemul. Odata cu apropierea alegerilor prezidentiale se aud din nou tot mai multe voci care reproseaza intelectualilor ca nu se implica in politica. Le auzim mereu, in preliminariile fiecarui scrutin electoral, dar de aceasta data reprosurile sint si mai apasate. Increngatura aceasta de partide si lideri politici, care in aparenta se afla pe pozitii de adversitate dar in realitate isi dau mina pe sub masa, ii face pe intelectuali sa stea deoparte si sa-si vada de munca lor. Pe de alta parte, partidele mimeaza ca deschid larg portile catre intelectuali, insa politicienii stiu bine ca acestia nu pot fi inregimentati si facuti partasi la interesele lor meschine, personale si de grup. Ma refer desigur la intelectualii autentici, pentru care moralitatea e mai presus de beneficiile trecatoare ale puterii, scrie Deutsche Welle.

Aroganta lui Tinu, securistul Hertei Muller: "Sunteti amatori! Vreau sa vad inchizitia secolului XXI in Romania". Radu Tinu, fostul adjunct al Securitatii Timis in perioada 1985-1990, a criticat la "scena deschisa" o expozitie despre tehnicile folosite de institutia represiva a regimului comunist. "Am venit sa vad cum lucreaza inchizitia secolului XXI in Romania. Lucreaza foarte prost. Este o expozitie foarte slaba. Ma asteptam la cu totul altceva", a declarat Radu Tinu, cu nonsalanta debordanta. "Toate serviciile secrete sunt organe de represiune. Credeti ca SRI-ul este mai bun? Acelasi lucru se intampla si la SRI astazi. Se afla in mainile lui Basescu. Va mai spun ceva, servicile secrete nu sunt iubite niciunde", si-a continuat Radu Tinu cuvantarea, potrivit Adevarul.

Uniunea Europeana doreste boicotarea Campionatului Mondial de fotbal din Rusia. Masuri aditionale: excluderea echipelor din Champions League si Europa League. Uniunea Europeana a discutat posibilitatea boicotarii Mondialului din 2018, in urma actiunilor militare pe care Rusia le sustine in Ucraina. In cazul in care decizia ar fi luata, prezenta jucatorilor de fotbal la turneul final din Rusia ar fi interzisa. O alta masura pe care Uniunea Europena vrea sa o ia impotriva Rusiei este excluderea echipelor de fotbal din Champions League si Europa League, precum si excluderea Rusiei din calendarul Formulei 1. Conform DailyMail, masurile ar putea fi puse in aplicare cel mai tarziu vineri daca Rusia nu isi retrage trupele din Uc raina. "Sper ca aceste sanctiuni nu vor fi aplicate. FIFA a anuntat deja ca fotbalul si sportul n-au legatura cu politica si cred ca asta e calea de urmat", a declarat Putin, conform Sport Express, citeaza Prosport.ro

Macovei: Tariceanu m-a dat afara din Guvern cand am refuzat sa semnez acte ilegale. Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei a dezvaluit ca in perioada in care facea parte din Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu, a fost data afara dintr-o sedinta de catre premier deoarece nu a vrut sa semneze un contract ilegal. "Tariceanu m-a dat afara din Guvern. Mi-a zis sa ies sa ma gandesc timp de jumatate de ora. Am iesit, dar nu am inteles. In jumatate de ora, nu se schimba nimic, contractul nu devenea legal", a spus Monica Macovei. Candidatul la prezidentiale a mai povestit in emisiunea "Sub semnul intrebarii", de pe B1 Tv, ca pe vremea cand era ministrul Justitiei, Calin Popescu Tariceanu, pe atunci premier, i-a spus sa-l anunte atunci cand un ministru urma sa fie cercetat, scrie Romania libera.

INCOGNITO GANDUL. Am cumparat TRASEISTI in viu pentru partidul de guvernamant: sunt ieftini si buni in alegeri. Dupa ce Guvernul a publicat ordonanta care legifereaza traseismul politic in apropierea campanie electorale, un reporter Gandul, care a sustinut ca suna de la PSD, a reusit, in doua ore, sa racoleze 9 primari de la PDL, PNL si PPDD. Alesii locali si-au negociat "transferul" la PSD pentru un kilometru de asfalt, reparatii la o scoala sau o functie mai buna in partid. Unul dintre primarii PDL ne-a explicat cum la europarlamentare a adus voturi pentru PSD, desi era inca democrat-liberal si ca acum abia asteapta sa intre in marea familie social-demorata.

Ordonanta traseistilor: Vanghelie, stapan pe banii Capitalei. Liderul PSD, Marian Vanghelie, a reusit sa preia puterea in Bucuresti. "Evenimentul zilei" va prezinta culisele negocierilor pe functii si pe bani, pentru controlul Consiliului General. La numai doua zile de la publicarea Ordonantei de Urgenta care le da voie consilierilor sa treaca de la un partid la altul timp de 45 de zile, liderul PSD, Marian Vanghelie, a reusit sa recastige puterea peste banii din vistieria Capitalei si sa poata decide ce se va construi in Capitala sau ce investitii vor fi demarate. Concret, ieri, dupa doua-trei zile de negocieri purtate de Vanghelie cu mai multi alesi din majoritatea care a preluat puterea in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) acum o luna, PDL, PNL si PP-DD, acesta a reusit sa recastige puterea in Consiliu. Astfel, trei alesi PDL s-au declarat independenti la inceputul sedintei, iar cand a fost vorba de vot au ales sa ridice mana odata cu alesii generali PSD. La fel au facut consilierii PP-DD, care acum o luna s-au aliat cu democrat-liberalii si cu liberalii in CGMB.