Procurorul si-a spionat colegul de birou ca s-o cucereasca pe inculpata Cosmina. Potrivit Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, procurorul Dragos Cristian Ceraceanu ar fi obtinut informatii din dosarul unui coleg de serviciu si ar fi incercat sa o favorizeze pe Cosmina Sascau, angajata a casei de amanet Mega Aur SRL Craiova, arestata anul trecut pentru delapidare. In ianuarie 2013, cand procurorii efectuau cercetari in dosarul de delapidare, procurorul Ceraceanu l-ar fi spionat pe colegul de birou care discuta cu ofiterul de politie despre caz. Apoi, "prin furnizarea de informatii care urmau sa fie administrate in cauza, sa fie de natura a o determina cu usurinta pe Sascau Cosmina sa-i acorde favoruri sexuale. Miza pe tineretea si naivitatea martorei, aspecte invocate de ofiterul de politie", se arata in rechizitoriu. Cosmina Sascau (24 ani), din Sfintesti- Teleorman si Dorina Afrem (46 ani), din Craiova, au fost arestate in 1 februarie 2013, pentru 29 de zile, pentru comiterea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata si depalidare, respectiv instigare la comiterea celor doua infractiuni, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Cati bani trebuie sa scoata din buzunar parintii pentru scoala "gratuita" a copilului. Dupa inceperea scolii si terminarea spectacolelor ieftine si proaste ale politicienilor romani aflati in campanie, activitatea educationala din scoli a intrat in "normal", asa cum se intampla de mai multi ani incoace. Pe langa problemele interne ale scolilor, unde cadrele didactice incearca sa treaca peste brambureala institutionalizata din invatamant si sa-si faca treaba, au inceput convocarile urgente la sedintele cu parintii. Urgente date mereu de marile probleme de logistica, intretinere, paza, administrative ale scolilor, probleme aflate in responsabilitatea administratiilor locale de care apartin, dar sunt transferate o parte din ele, ca de obicei, pe bugetele parintilor, care sustin scoala "gratuita" a statului. Incepand de la clante, usi, ferestre, mobilier, reparatii diverse, perdele, flori in ghiveci, calculatoare, consumabile (creta, hartie, toner etc.), atentii, pana la paza si securitate, invatamantul de stat romanesc este finantat din buzunarele parintilor de elevi. Basca uniformele deloc ieftine, acolo unde exista, anuntaAdevarul.

Multumiri lui Adrian Nastase la deschiderea anului universitar la SNSPA. Ce s-a intamplat dupa ce un student a afisat mesajul "Nu-mi place acest Guvern". "Scoala Nationala este o resursa nationala", au aflat miercuri, la deschiderea anului universitar, studentii veniti, in noul sediu al Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative, sa asiste la deschiderea anului universitar. Cladirea cu opt nivele, situata pe Bulevardul Expozitiei in Nordul Capitalei, a atras, la prima ora a diminetii, multi oameni politici, sociologi si ministri. In sala plina ochi de oficialitati, studentii au stat ingramaditi in spate si nevoiti sa asculte discursurile sforaitoare ale acestora. Nemultumit de politizarea inceputului de an universitar, un tanar a decis sa ia atitudine si a afisat un mesaj de protest: "Nu-mi place acest Guvern". O profesoara l-a reperat imediat si a luat si ea atitudine, la randul sau, s-a asezat in fata studentului, astfel incat sa ascunda mesajul critic, informeazaGandul.

O femeie a ars de vie in masina. Martorii spun ca victima a urlat dupa ajutor, dar pompierii ar fi ajuns prea tarziu. Masina in care se afla a luat foc in urma unui accident infricosator. Victima a ramas blocata in autoturism dupa impactul violent cu un TIR. Nimeni nu a putut sa o traga de acolo. Scenele dramatice s-au derulat miercuri dupa-amiaza pe soseaua care leaga orasul Buzau de Drumul European 85. Soferul autocamionului a suferit un soc, mai ales ca nu a reusit sa evite tragedia. Martorii spun ca biata femeie a urlat dupa ajutor minute in sir si ii acuza pe pompierii ca au ajuns tarziu, scrieStirileProtv.ro.

DW: Industria copiilor in eprubeta cere subventii de la stat. In Parlamentul Romaniei se afla in curs de adoptare o lege care instituie subventionarea de la bugetul public a reproducerii umane asistata medical. Ce interes ar avea statul ramane insa neclar. In mod paradoxal, anumite procedee de avangarda in tehnicile reproducerii umane pot fi promovate mai usor in tarile ignorante decat in cele cu o societate bine informata. In Romania, de pilda, tehnicile reproducerii umane asistate medical (RUAM) sunt putin cunoscute si discutate, ceea ce permite adoptarea unei legi fara ca lumea sa afle si sa dezbata in cunostinta de cauza. ("Lege privind reproducerea umana asistata medical", adoptata de Senat si aflata in dezbaterea Camerei Deputatilor), anuntaDeutsche Welle.

O tabara de romani de langa Londra strica peisajul. Rezidentii spun ca au disparut ratele si lebedele din zona. Un grup de aproximativ 30 de imigranti romani si-a stabilit o tabara intr-o zona rurala din Edmonton, pe malurile unui canal, stricand peisajul. Romanii si-au construit baraci din lemn sau au ridicat corturi, umpland locul de gunoaie spre furia localnicilor, informeaza "Daily Mail". Rezidentii din Edmonton, o zona aflata la putin peste 10 kilometri in estul Londrei, s-au plans de cele aproximativ 15 baraci si corturi "care put de-ti muta nasul" ridicate de romani. Altii au dat vina pe imigranti, considerandu-i vinovati pentru distrugerea vietii salbatice din regiune, inclusiv pierderea a doua perechi de lebede si a puilor lor. "Transport for London", compania care detine terenul pe care si-au ridicat tabara imigrantii, spune ca lucreaza la inlaturarea colibelor din zona aflata langa canalul Lee Park Way. Se crede ca romanii s-au stabilit aici cu sase luni in urma, informeazaAdevarul.

CNADNR va stramuta, pe baza de proces verbal si parastas, un cimitir ilegal de pe traseul lotului 4 din autostrada Lugoj-Deva: "Vor fi facuti colaci, conform ritualului ortodox". Un cimitir neautorizat, cu 315 morminte, care "afecteaza" continuarea lucrarilor pe lotul 4 al autostrazii Lugoj-Deva, va fi stramutat in curand, pe banii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR). Este vorba de lotul 4 din autostrada Lugoj-Deva, de 22 de kilometri, care ar traversa un cimitir ilegal din zona comuna Branisca, din judetul Hunedoara. Acum, cei trecuti la cele vesnice vor fi relocati pe baza de proces verbal, scrieGandul.