Cum s-a schimbat Europa. Richard Quest, la Stirile ProTV, despre ce ar insemna aderarea Romaniei la Zona EURO. "Multe depind de rezultatul alegerilor". Celebrul jurnalist al CNN, Richard Quest, invitat special la Forumul Bucuresti a povestit la Stirile Protv ce crede despre trecerea Romaniei la moneda euro: " Nu exista nici un fel de indoiala ca zona Euro va ramane unita. Orice discutie despre destramarea zonei este in acest moment incheiata. Totusi, asta e singura veste buna, toate celelalte vesti ma tem ca sunt proaste, daca nu chiar sumbre. Realitatea este ca Europa, zona Euro, este inca blocata intr-o crestere economica lenta, innamolita, profund neplacuta".

actualitateFoto: Colaj foto

George Friedman, fondatorul Stratfor: Suntem deja intr-un Razboi Rece. SUA nu vor apara Romania, daca ea nu face eforturi pentru a se apara.

Aflat in Bucuresti a doua oara in acest an, unde participa la cea de-a treia editie a Bucharest Forum, organizat de Institutul Asper, specialistul in geopolitica George Friedman a vorbit pentru ￯Adevarul￯ despre posibilitatea organizarii unui referendum pentru autonomia Tinutului Secuiesc, connflictul din Ucraina si cooperarea militara dintre Romania si SUA. George Friedman considera ca NATO - ￯care, de fapt, inseamna SUA, pentru ca restul aliatilor nu au forta militara￯ - nu va ajunge sa poarte un razboi direct, deschis in Ucraina si arata ca toate masurile luate de SUA pentru consolidarea flancului estic al Aliantei Tratatului Nord Atlantic depind de eforturile Romaniei de a se apara singura.

Citeste mai mult: adev.ro/nctx3l Aflat in Bucuresti a doua oara in acest an, unde participa la cea de-a treia editie a Bucharest Forum, organizat de Institutul Asper, specialistul in geopolitica George Friedman a vorbit pentru ￯Adevarul￯ despre posibilitatea organizarii unui referendum pentru autonomia Tinutului Secuiesc, connflictul din Ucraina si cooperarea militara dintre Romania si SUA. George Friedman considera ca NATO - ￯care, de fapt, inseamna SUA, pentru ca restul aliatilor nu au forta militara￯ - nu va ajunge sa poarte un razboi direct, deschis in Ucraina si arata ca toate masurile luate de SUA pentru consolidarea flancului estic al Aliantei Tratatului Nord Atlantic depind de eforturile Romaniei de a se apara singura. Citeste mai mult: adev.ro/nctx3l

Aflat in Bucuresti a doua oara in acest an, unde participa la cea de-a treia editie a Bucharest Forum, organizat de Institutul Asper, specialistul in geopolitica George Friedman a vorbit pentru Adevarul despre posibilitatea organizarii unui referendum pentru autonomia Tinutului Secuiesc, connflictul din Ucraina si cooperarea militara dintre Romania si SUA. George Friedman considera ca NATO - "care, de fapt, inseamna SUA, pentru ca restul aliatilor nu au forta militara"- nu va ajunge sa poarte un razboi direct, deschis in Ucraina si arata ca toate masurile luate de SUA pentru consolidarea flancului estic al Aliantei Tratatului Nord Atlantic depind de eforturile Romaniei de a se apara singura.

Un proces al postcomunismului? Catalin Predoiu a facut aceasta excelenta remarca: - anticipez ca Dosarul Microsoft ar putea fi un act de distrugere creatoare in societatea romaneasca. Asa-numitul Dosar Microsoft pune in lumina modalitatile prin care o serie intreaga de companii occidentale au intrat pe piata romaneasca denaturand competitia. Aspectul acesta nu este foarte evident, deoarece presa vorbeste preponderent despre ministrii romani si despre reprezentantii firmelor care au negociat contractele si care sunt, la randul lor, romani. Intr-adevar, in fiecare situatie au fost folositi reprezentanti indigeni ai filialelor locale si un lant complicat de intermedieri in asa chip, incat nivelul inalt al conducerii acestor mari companii multinationale sa nu fie direct implicat. Ca sa intelegem mai clar situatia jalnica in care s-a gasit Romania in ultimii 15 ani, marile companii multinationale au tratat Romania cu dispret, angajand oameni dispusi sa negocieze afacerile murdare, dupa care aceleasi companii s-au plans in toate cercurile relevante ca tara este corupta, scrie Deutsche Welle.

Putin inchide informational Rusia? Invocand securitatea nationala a Rusiei, Duma de Stat (Camera inferioara a Parlamentului) a inceput examinarea proiectului de lege care limiteaza participarea straina in media tarii, o lege care vrea sa rezerve grupurile de informatii pentru oligarhii Rusiei. Presedintele Putin a convocat o sesiune speciala a Consiliului de Securitate consacrata "problemelor apararii spatiului rusesc de informatii de amenintarile moderne", dar a respins zvonurile potrivit carora ar incerca sa controleze "total" Internetul, potrivit Romania libera.

Autostrada lui Dragnea, retrogradata la grad de drum expres. Primar: "E foarte bine daca are patru benzi. Era si mai bine daca era autostrada". Mult asteptata si laudata autostrada Bucuresti-Alexandria-Craiova nu se va mai construi. Locul sau va fi luat de un drum expres, unul dintre primele din Romania. Retrogradarea autostrazii vine odata cu prezentarea Master Planului General de Transport al Romaniei, document care sta la baza planificarii investitiilor in acest sector pana in 2030. Danubis Express" nu se va opri insa la Craiova, potrivit unei harti cuprinse in Master Planul de la Transporturi. Drumul ar continua apoi cu segmentul Lugoj-Craiova, cu o lungime de 246 de kilometri. Costul estimat al acestuia ar urma sa il depaseasca pe cel al tronsonului Bucuresti-Alexandria-Craiova si ar urma sa ajunga la 1,8 miliarde de euro, fara TVA, informeaza Gandul.

Sistemul care putea evita tragedia de pe DN1, ignorat de 19 ani. Din 1995, România trebuia să pună în aplicare o strategie de reducere a numărului de accidente care prevede și intervenția rapidă în cazul amenințărilor la siguranța circulației. Gestul nebunesc al tânărului George Dumitru, cel care a ucis cinci oameni nevinovați într-un act sinucigaș care a șocat o țară întreagă, a readus în actualitate faptul că România nu are o Strategie Națională de Siguranță Rutieră. Există doar un proiect care prevede și obligativitatea existenței separatoarelor dintre sensurile de mers care l-ar fi împiedicat pe tânărul șofer să pătrundă pe contrasens și să provoace carnagiul de pe DN1. Mai mult decât atât, în Planul Național de punere în aplicare al proiectului de strategie se prevedea intervenția autorităților în cazul unor ame nințări la siguranța cir culației sau în caz de accidente rutiere, așa cum există în state din Europa, scrie EVZ.

Două documente oficiale de 240 de pagini care descriu Gala Bute. Mirela Neag si CatalinTolontanfac publice doua documente oficiale de 240 de pagini, care descriu Gala Bute. E vorba de Nota de control a inspectorilor antifrauda de la DLAF si de Ordonanta unui adjunct de sef de sectie de la DNA. Inspectorii fondurilor europene si procurorii vorbesc in locul jurnalistilor.