​Candidatul Aliantei Crestin Liberale la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a facut o gafa in timpul unui interviu acordat miercuri ziarului Gandul. Intrebat de moderator cum si-a cumparat cele 6 case trecute in declaratia de avere, Iohannis a raspuns "din banii mei, facuti din munca cinstita". "Ati fost profesor", a venit raspunsul moderatorului, care a amintit de salariile mici din sistemul de invatamnt romanesc. "Oamenii aia care sunt profesori, invatatori, educatori, cred ca se intreaba, uitandu-se la dumneavoastra: domnule, eu de ce n-am reusit, de ce n-am reusit ca prin munca cinstita, ca domnul Iohannis, sa am sase case?", a insistat moderatorul. "Ghinion", a raspuns Klaus Iohannis, adaugand apoi "Ghinion pentru mine".

Dialogul Klaus Iohannis - Claudiu Pandaru (jurnalist Gandul):

- Domnule Iohannis, cate case aveti?

- Cate scrie in declaratia de avere.

- Sunt 5-6.

- Cate scrie acolo.

- Apreciati si dumneavoastra drept corect dreptul unora de a isi pune niste intrebari. Una dintre ele ar fi cum ati ajuns in posesia lor?

- Cumparandu-le.

- Cu ce bani?

- Banii mei, facuti din munca cinstita.

- Ati fost profesor.

- Da, am fost si profesor.

- Uneori, salariul de profesor abia le permite unora dintre cei ce lucreaza in invatamant in Romania sa traiasca de la o luna la alta.

- Da, este o mare problema.

- Oamenii aia care sunt profesori, invatatori, educatori, cred ca se intreaba, uitandu-se la dumneavoastra: domnule, eu de ce n-am reusit ca prin munca cinstita, ca domnul Iohannis, sa am sase case?

- Ghinion!

- Au ghinion?

- Eu am ghinion.

- Si ei ce au?