Deputatul PSD Ioan Adam, capul coruptilor care au pus la cale un jaf de 304 milioane de euro. Deputatul PSD, Ioan Adam (62 de ani), este un jurist interesat, mai nou, de politica. Este considerat "capul" grupului infractional organizat care a pus la cale retrocedarea a 43.000 de hectare de padure din judetul Bacau. Adam a fost din 1983 si pana in 1995 magistrat, inclusiv presedinte al Judecatoriei Brasov. Dupa ce s-a retras din magistratura s-a facut avocat. Deputatul este actionar, cu 38 % la societatea Frigos Pommes SRL, din Covasna.EVZa descoperit ca, in ultima declaratie de avere, demnitarul sustine ca si-a imprumutat firma cu 496.000 de euro. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, societatea este in insolventa. Un alt asociat in firma cu deputatul social Andras, din Sfantu Gheorghe, cu 26 % din actiunile firmei. In ianuarie 2011, firma viitorului deputat a fost trimisa in judecata de DNA deoarece administratorul de atunci, Lorincz Andras, a cerut si obtinut 1 milion de euro de la Uniunea Europeana, folosind acte false.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Administratia Mazare, actionar ilegal al Portului Constanta. Disperarea lui Radu Mazare: ""Am pierdut tot". Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit joi, 16 octombrie, ca pachetul de 20% din actiunile Administratiei Porturilor Maritime Constanta a fost detinut fara drept de Consiliul Local Constanta, in dauna Ministerului Transporturilor. Administratia Mazare a pierdut actiunile detinute la Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta. Curtea Constitutionala a Romaniei a decis joi, 16 octombrie, chiar de Ziua Operatorului Portuar, ca forul condus de primarul Radu Mazare, Consiliul Local Municipal Constanta, a detinut ilegal pachetul de 20% din actiuni. De indata ce va fi publicata in Monitorul Oficial, hotararea va deveni oficiala si va trebui aplicata, anuntaAdevarul.

Dosarul retrocedarilor ilegale. "Mapa profesionala" a deputatului care voia sa dea liber la taierea padurilor. In nici doi ani de cand a inceput actuala legislatura, senatorii si deputatii au intiat sapte proiecte de lege pentru modificarea Codului Silvic. Desi initiativele nu au fost inca adoptate de Legislativ, printre principalii semnatari ai proiectelor legislative, unele dintre ele extrem de controversate, se numara si Ioan Adam, urmarit penal in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri agricole si forestiere. Adam, care este, la randul sau, proprietal al noua terenuri, a propus, alaturi de alti colegi pesedisti, ca proprietarii de paduri sa-si poata defrisa pana la 100% din suprafata pe care o detin pentru constructia de unitati turistice, fara insa a mai fi nevoie sa compenseze cu o suprafata de cinci ori mai mare, asa cum prevede actualul Cod Silvic, ci doar cu echivalentul suprafetei defrisate. In dosarul in care este urmarit penal Ioan Adam, impreuna cu Viorel Hrebenciuc, Ilie Sarbu si o serie de magistrati, s-a creat un prejudiciu de peste 300 de milioane de euro, contravaloarea a peste 43.000 de hectare de teren forestier, informeazaGandul.

A fost vanduta traficantilor la varsta de 13 ani, chiar de mama ei. Povestea copilei din Romania a ajuns in presa britanica. Povestea unei romance a ajuns in presa britanica, asta dupa ce copila a fost vanduta chiar de mama sa unei retele de traficanti de carne vie. Totul a inceput in 2012, atunci cand, in varsta de numai 13 ani, fata tranzactionata de propria ei mama a ajuns pe mainile unui traficant de carne vie, cunoscut acum presei sub denumirea DW. Barbatul a adus-o pe fetita in Marea Britanie, acolo unde a violat-o in repetate randuri si a pus-o sa fure si sa cerseasca pentru el, scrie Daily Mail. La scurt timp, copila a devenit o victima a traficului cu minori, "fiind adusa aici (n.r. Marea Britanie), departe de familie, pentru a fi exploata din punct de vedere sexual", a marturisit judecatorul Stephen William Scott Cobb, cel in atentia caruia a intrat cazul, scrieStirileProtv.ro.

DW: Procurorul general Corneliu Gurin despre dosarele de rezonanta. Republica Moldova se afla sub monitorizarea Consiliului Europei din 1995, iar unul din motive este nereformarea Procuraturii. Din aceeasi cauza, recent Chisinaul a ratat doua milioane de euro dintr-un credit nerambursabil oferit de UE. Ministrul Justitiei, Oleg Efrim, sustine ca reforma Procuraturii intarzie deoarece unii politicieni incearca sa-si pastreze influenta asupra acestei institutii. Conceptia de reformare a Procuraturii a zacut in Parlament mai bine de un an pana sa fie adoptata. Chiar si dupa aceasta, implementarea documentului intarzie, iar scandalurile de coruptie nu mai contenesc. Corespondentii DW au discutat despre aceasta restanta a Chisinaului cu procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin. Integral inDeutsche Welle.

Doi clujeni sunt implicati in dosarul retrocedarilor ilegale de la Brasov. Unul dintre ei a facut milioane de euro decontaminand Autostrada Transilvania. Miercuri dimineata, la prima ora a diminetii, mai multi politisti de la DNA Brasov si DNA Cluj au descins la locuintele lui Daniel Calugar Constantin si Ioan Gheorghe Varga, primul fost patron al firmei de constructii I C Transilvania Constructii SRL, care a derulat contracte de milioane de euro cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, iar al doilea un, personaj cunoscut al cafenelelor din centrul Clujului, care se ocupa in principal cu achizitia de drepturi litigioase, informeazaEVZ.

Comisia Europeana: Romania printre statele vulnerabile daca Rusia inchide robinetul gazelor. Comisia Europeana: Romania printre statele vulnerabile daca Rusia inchide robinetul gazelor Testul analizeaza impactul suspendarii pentru o luna, respectiv sase luni a livrarilor de gaze rusesti in randul a 38 de tari europene, raspunsul guvernelor, precum si potentialele acorduri de cooperare intre statele vecine in cazul unei crize a gazelor naturale. In cazul celui de-al doilea scenariu, perioada analizata a fost septembrie 2014 - februarie 2015. De asemenea, raportul cuprinde recomandarile Comisiei pentru cele mai vulnerabile state, scrieAdevarul.