​Familia Voiculescu se reuneste la tribunal, in dosarul "Santaj la Antene". Curtea de Apel Bucuresti judeca, astazi, primul termen in dosarul de santaj RCS - Intact, in care sunt trimisi in judecata mogulul media Dan Voiculescu, fiica acestuia, Camelia, si directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu. Procesul ar fi trebuit sa inceapa in urma cu un an insa, in februarie 2014, pe motiv ca nu a fost citit rechizitoriul, dosarul a fost trimis spre verificari la judecatorul de Camera preliminara. In aprilie, magistratul a constatat ca toate actele depuse la dosar sunt corecte si a hotarat inceperea judecatii. Deoarece decizia putea fi contestata, avocatii familiei Voiculescu au facut acest lucru si dosarul a plecat catre Instanta Suprema, unde a "baltit" sapte luni, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Ce spun analistii politici despre prima dezbatere prezidentiala: "Un fel de Brazilia-Germania, dar pe invers". In timpul dezbaterii dintre cei doi contracandidati, Victor Ponta si Klaus Iohannis, analistii politici comentau evolutia confruntarii pe paginile lor de Facebook. Cine a castigat din dezbaterea de la Realitatea TV in opinia specialistilor? "Cu regret, speram sa fie mai strans, sa am pe bune ce comenta maine si sa se contureze niste linii clare intre candidati. Imi pare rau, dar daca tot am invatat carte la viata mea, imi plac oamenii care vin bine pregattti la emisiuni... N-a fost cazul. Un fel de Brazilia-Germania, dar pe invers", a comentat, pe Facebook, analistul politic, Radu Magdin. Adi Zabava crede ca dezbaterea ce a avut loc nu va schimba rezultatul alegerilor. "La cum a inceput dezbaterea, fanii fiecaruia il vor vedea castigator pe al lor candidat. Fara o gafa de genul Geoana asa se va si incheia" a spus si Adi Zabava, bloggerAdevarul.

BEC desfiinteaza inca o data tertipurile invocate de MAE pentru a nu infiinta sectii noi de votare in diaspora. Biroul Electoral Central a informat, marti seara, la ora 22:37, printr-un comunicat de presa ca a analizat propunerile si solicitarile formulate de Ministerul Afacerilor Externe ca urmare a intalnirii din data de 11 noiembrie 2014 si a decis ca isi mentine comunicarile anterioare privind infiintarea de noi sectii de votare in diaspora si spune, din nou, ca MAE poate infiinta noi sectii de votare in strainatate, informeazaRomania Libera.

Momente tensionate intre Putin si Obama la Beijing. Reactiile pe care camerele nu le-au surprins in timpul summitului. Presedintele american Barack Obama s-a intalnit de trei ori marti, la Beijing, Vladimir Putin si a discutat cu el despre Ucraina, Iran si Siria. Presa americana sustine ca relatiile dintre cei doi lideri sunt reci. "La suprafata, Obama si Putin s-au tratat politicos, insa cand nu erau in fata camerelor si-au dat tarcoale precaut unul altuia" relateaza Washington Post precizand ca relatiile dintre Rusia si Statele Unite continua sa se deterioreze. Aceasta a fost prima intalnire dintre cei doi sefi de stat din iunie incoace, scrieStirileProtv.ro.

DW: Semnificatia votului din diaspora. Analizele statistice ale votului din primul tur de scrutin ne arata ca aparentele pot fi inselatoare, dar ne dezvaluie si realitati care nu sunt inca bine intelese. Rezultatele statistice ale alegerilor au facut obiectul unor analize rapide care au pus in evidenta cateva caracteristici ale votului din primul tur. S-a remarcat bunaoara ca ruptura dintre Transilvania si Regat nu este atat de mare pe cat o arata harta simplificata a alegerilor si ca diferentele dintre cei doi candidati sunt, in multe judete, mai mici, atat intr-un sens, cat si in celalalt. (Dumitru Sandu). Alti sociologi au atacat hotarat ideea unei rupturi de civilizatie, care ar separa pe transilvaneni de regateni sau pe cei din diaspora de cei ramasi acasa (Vasile Dancu). O alta analiza pune in lumina diferenta extrem de bine marcata dintre generatii si pe aceea dintre mediul rural si cel urban, anuntaDeutsche Welle.

S-a intamplat in 2013. Liceenii din Capitala au chiulit aproape 800 de ani. Chiulul de la cursuri pare sa fie sportul preferat nu doar al elevilor bucuresteni, ci si al celor din tara, numarul de absente acumulate intr-un an scolar ajungand la cifre astronomice. In anul scolar trecut, in Bucuresti, profesorii au trecut in cataloage 7 milioane de absente, din care doar jumatate au fost motivate, la o populatie scolara de 240.000 de elevi, potrivit statisticii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB). La un calcul simplu, rezulta ca elevii bucuresteni au lipsit de la scoala 234.000 de saptamani, adica o saptamana de caciula. Cum un an are 8.760 de ore, rezulta ca scolarii din Capitala au absentat 799 de ani, din care circa 400 de ani au lipsit nemotivat, informeazaEVZ.

"Micul Fum" si marele noroc. Cum a reusit Guccifer sa sparga contul Corinei Cretu si sa bage spaima in familia Bush. Hackerul roman Guccifer a devenit cunoscut dupa ce bagat spaima in mai multe vedete si nume din politica romaneasca si internationala. Acum, el se afla in spatele gratiilor, unde a fost intervievat de reporterii "New York Times". Intr-un articol intitulat "Pentru Guccifer, sa fie hacker a fost usor. Sa fie puscarias este greu.", Marcel-Lehel Lazar, omul din spatele pseudonimului Guccifer, si-a spus povestea. Acesta a fost prins pe 22 ianuarie, anul acesta, dupa ce, timp de doi ani, a reusit sa ii pacaleasca pe agentii FBI. "Ii asteptam, dar socul a fost foarte mare pentru mine. E greu sa fii hacker, dar e si mai greu sa-ti acoperi toate urmele", a declarat Guccifer, pentru "New York Times", din penintenciarul Arad. Acesta trebuie sa ispaseasca o sentinta de sapte ani, scrieAdevarul.