Victor Ponta a declarat, in dezbaterea cu Klaus Iohannis, ca legislatia germana nu permite organizarea de sectii de vot in alte locuri decat consulate si ambasade. "Este o minciuna crunta", a declarat in exclusivitate pentru "Adevarul" Bernd Fabritius, parlamentar german, care a transmis si ca Ministerul German de Externe a contactat recent Bucurestiul pentru a-l informa ca are dreptul sa ceara sectii in alte locuri.

Totodata, exista si un precedent extrem de mediatizat care arata ca, de fapt, legislatia germana permite amplasarea de sectii de vot in alte locuri: in vara, turcii din Germania au votat la Stadionul Olimpic din Berlin si in centre de conferinte din alte mari orase germane. De fapt, niciuna dintre sectiile de vot infiintate de turci nu s-a aflat in sediul unei misiuni diplomatice, ci numai in astfel de locatii alternative.

''Este o minciuna crunta. Este cunoscut ca exact contrariul este adevarat. Nu exista nicio lege care ar interzice amplasarea unor sectii de votare oriunde aceasta ar fi posibila din punct de vedere organizatoric", a explicat pentru "Adevarul" Bernd Fabritius, care sustine ca a fost informat de Ministerul German al Externelor ca institutia a transmis, in urma cu doua zile, o scrisoare autoritatilor romane, informandu-le inca o data cu privire la aceasta posibilitate, insa partea romana nu a transmis nici pana miercuri seara un raspuns.

integral in Adevarul