Romania Libera a realizat un reportaj in comuna Poroschia, unde au votat pe listele suplimentare, cumulat pe toate sectiile de vot, 430 de persoane. Mai mult, unii alegatori au mers la scrutin cu vecinii de scara, cum ar fi cazul blocului BM 1, unde Romania libera a identificat cel putin sase persoane, din familii diferite, care au decis sa isi exprime optiunea la o sectie de votare cu doar doi kilometri mai departata decat cea in care erau repartizati oficial. In total, peste 200 de persoane de pe strada strada Dunarii au fost plecate, pe 2 noiembrie, in alte localitati din judet. Situatia se repeta si in cazul altor strazi din Alexandria, precum Cuza Voda, Negru Voda sau Agricultorilor, scriu jurnalisti de RL.

Comuna Poroschia, unde au votat pe listele suplimentare, cumulat pe toate sectiile de vot, 430 de persoane, mai prezinta o particularitate interesanta. Printre cei inscrisi pe aceste liste se numara 57 de persoane care au venit sa voteze din localitati aflate, in unele cazuri, la nici un kilometru de Poroschia, cum ar fi comuna Tiganesti, sau doar un pic mai departe, cum ar fi comunele Storobaneasa si Cernetu.

"Vreti sa ma lege DNA?"

Multi dintre cei care au votat in alta localitate apropiata de cea de domiciliu au refuzat sa ne explice de ce au facut acest lucru. ¬Nu stiu, nu e adevarat¬, a fost raspunsul cel mai des pe care l-am primit. "Nu fac eu din astea, vreti sa ma lege DNA, nu vedeti cum sta treaba?" a sustinut una dintre persoanele din Alexandria despre care am aflat ca a votat cu toata familia sa de sapte membri in comuna Poroschia, condusa de un primar PSD.

Citeste reportajul pe romanialibera.ro.

Citeste si: HARTA INTERACTIVA Radiografia turismului electoral pe axa Teleorman - Giurgiu - Calarasi. Cum s-au inregistrat mai multe voturi "speciale" in sectiile performere de la sat decat intr-o treime din diaspora