Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a explicat intr-un interviu acordat pentru Ziare.com care este situatia si destinatia imobilelor confiscate de catre DNA, fiind atins si situatia imobilelor confiscate in dosarul "Dan Voiculescu-ICA". Astfel, Kovesi spune ca banii se duc la bugetul de stat iar imobilele sunt vandute, dar sefa DNA spune ca raman multe imobile nefructificate la vanzare si ca cel mai bine ar fi ca acestea sa fie destinate unei institutii a statului.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres

"Unul dintre motivele invocate de Finante pentru neexecutarea hotararilor este ca nu se pot vinde imobile la pret bun de piata. Nu trebuie sa le vinzi. Multe institutii se plang ca nu au sedii. Si DNA are nevoie de un sediu mai mare. De ce sa platim chirie sau sa cumparam un sediu? Sunt atatea imobile indisponibilizate care pot fi folosite pentru a fi date institutiilor publice, gradinite, scoli, poate spitale. O sa incerc anul acesta sa verific toate imobilele confiscate in baza dosarelor DNA pentru ca avem nevoie de un nou sediu si am sa fac demersuri sa il primim".

Intrebata daca ar fi interesata de sediul Intact, confiscat de stat odata cu condamnarea lui Dan Voiculescu in dosarul ICA, sefa DNA a precizat ca, din informatiile pe care le are, "bunurile si imobilele confiscate in acel dosar au fost trecute in proprietatea statului. Vom fi atenti cum vor fi gestionate.", a declarat Kovesi pentru Ziare.com.

Kovesi, pentru Ziare.com:

  • Parchetul anticoruptie are nevoie de mai multi procurori. "In 4.800 de dosare lucreaza aproximativ 90 de procurori. Tot ce se vede se face cu 90 de procurori. O activitate complexa cu numar redus de procurori.
  • DNA a indisponibilizat bunuri si valori de peste 140 de milioane de euro, de la 1 ianuarie pana in 1 octombrie. Bugetul DNA este de 20 de milioane de euro. Ne-am asigurat bugetul pe urmatorii 10 ani cel putin, de aceea sper sa nu fie discutii pentru ca am solicitat o mica suplimentare pana la 25 de milioane de euro
  • Nu vrea o lege pentru scurgerile de informatii din dosare deoarece "exista prevederi legale pentru situatiile in care informatii nedestinate publicitatii ajung in posesia publicului, indiferent cum".