Creierul contrabandei cu tigari din anii '90, colonelul SPP Gheorghe Trutulescu, vrea cazierul curat. Tribunalul Militar din Bucuresti a respins la inceputul acestei luni cererea de reabilitare facuta de fostul colonel SPP, celebrul Gheorghe Trutulescu. Decizia nu este definitiva. Artizanul afacerii "Tigareta 2". primul mare dosar de coruptie, de dupa Revolutie, isi cere inapoi toate drepturile, dupa ce a fost condamnat, la 7 ani de inchisoare, pentru contrabanda cu tigari. Fostul colonel a mai facut o cerere similara si in urma cu doi ani, dar si atunci magistratii militari au respins solicitarea de reabilitare judecatoreasca. Trutulescu s-a retras langa Buzau si traieste discret. In 2006 a reaparut in public, ca detectiv particular, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Victor Ponta se pregateste sa-i remanieze pe ministrii fara carnet de partid. Premierul Victor Ponta incearca sa mai diminueze efectele infrangerii suferite la alegerile prezidentiale prin cea mai la indemana masura de imagine: remanierea guvernamentala. De altfel, vantul schimbarii a inceput sa bata deja in Guvern, odata cu demisia mai mult fortata a lui Teodor Melescanu din fruntea Ministerului Afacerilor Externe, dupa scandalul votului din strainatate. In locul sau a fost propus, startegic, un diplomat din tanara generatie, Mihnea Motoc, amabsadorul Romaniei la Uniunea Europeana. Un alt ministru care va palati cu postul pentru ca romanii au stat zeci de ore la coada, la vot, in marile capitale europene este Bogdan Stanoevici, ministru delegat pentru romanii din diaspora, care a ajuns in Guvern direct din studioul Antena 3, fara a fi membru PSD. Insa demiterea sa nu este o sanctiune asumata, o pedeapsa, ci, la fel ca in cazul lui Melescanu, o chestiune de imagine, un fard aplicat de Ponta peste o cicatrice sociala. Potrivit unor surse politice, lista cu remenieri mai cuprinde cateva nume. Primul este Ioana Petrescu, tanarul ministru al Finatelor, cu un CV impresionant in plan academic, anuntaAdevarul.

Dineu organizat de Regele Mihai I la Palatul Elisabeta. Ce meniu le-a pregatit celor noua fosti sefi de stat. Noua fosti sefi de stat, din Europa Centrala si de Est, printre care Lech Walesa, Emil Constantinescu, Viktor Iuscenko, Petru Lucinschi, au participat joi seara la un dineu organizat la Palatul Elisabeta de catre Regele Mihai cu ocazia implinirii a 25 de ani de la caderea comunismului. Dineul regal a avut loc la Palatul Elisabeta, de la ora 21.15, la acesta participand, alaturi de Regele Mihai I, Principesa Margareta, principele Radu si principele Nicolae. Invitatii au venit la Palatul Elisabeta in jurul orei 20:50, fiind primiti in Sala Regilor, in timp ce se intona imnul Casei Regale a Romaniei. La dineu, invitatii au servit crema de dovleac, filet de vita cu legume asortate cu muguri de pin si menta, precum si jeleu de vin rosu "Reine Paola", informeazaGandul.

PSD sta in Muzeul Literaturii, manuscrisele lui Blaga zac prin subsoluri. Muzeul National al Literaturii Romane este inchis publicului, iar patrimoniul sau este depozitat in conditii improprii. In acest timp, o cladire donata statului pentru a fi muzeu a fost vanduta Partidului Social-Democrat. Muzeul National al Literaturii Romane (MNLR) a fost evacuat in august 2014 din sediul din Bucuresti in care activa din 1970, deoarece respectiva cladire a fost retrocedata proprietarului de drept. Institutia s-a vazut nevoita sa mute importantul patrimoniu pe care il detine - printre care manuscrise unicat ale unor scriitori romani impor-tanti - intr-un depozit impropriu aflat in Casa Presei. Desi hotararea de retrocedare a imobilului a devenit definitiva inca din 2007, iar de la evacuare au trecut deja patru luni, autoritatile centrale si locale nu au gasit inca o solutie pentru mutarea volumelor importante intr-un sediu permanent, scrieRomania Libera.

Afla daca pe strada ta s-a votat cu Ponta sau cu Iohannis. Lista oficiala cu rezultatele din fiecare sectie de votare. Daca sunteti curiosi cu cine au votat vecinii, Biroul Electoral Central a publicat joi o lista a rezultatelor din turul II de la fiecare sectie de votare, inclusiv numarul de voturi obtinut de fiecare candidat. Statistica la nivel de sectie de votare a fost publicata de BEC joi dimineata, odata cu finalizarea procesului verbal care centralizeaza rezultatele votului din turul II, anuntaStirileProtv.ro.

DW: Demisia lui Teodor Melescanu nu e suficienta. Parchetul a inceput urmarirea penala in rem pentru incalcarea dreptului de vot la anumite sectii de votare din strainatate. De cateva zile aflam numai lucruri surprinzatoare. Nu doar ca Parlamentul a ridicat toate imunitatile, dar procurorul general Tiberiu Nitu, a anuntat ca a fost declansata "urmarirea penala cu privire la fapta de impiedicare a procesului de vot", in ziua de 16 noiembrie. Surpriza priveste mai ales faptul ca procurorul general a fost propunerea primului-ministru Victor Ponta si omul contestat cu multa vehementa de Monica Macovei, informeazaDeutsche Welle.

Fiu de primar, capul retelei de evazionisti prin afaceri cu lemn. Prejudiciu imens. Procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Timisoara si politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara au neutralizat activitatea infractionala a unui grup infractional organizat specializat in evaziune fiscala. Perchezitiile au vizat familia primarului din Lapusnicel, Ilie Canea, mai exact afacerile fiului acestuia, Iliuta Canea, care s-a dovedit ca era coordonatorul intregii retele. Gruparea a creat un prejudiciu de aproximativ 1,4 milioane de euro statului, prin nedeclararea sumelor obtinute in urma comercializarii unor importante cantitati de material lemnos, sustragandu-se in acest fel de la plata impozitelor si a taxelor, scrieEVZ.

Moftul de 51 de miliarde de dolari al lui Putin: Soci a organizat JO, dar acum arata ca un oras-fantoma. Cea mai scumpa editie din istoria Jocurilor Olimpice a lasat in urma sa un decor socant, demn de filmele cu Apocalipsa. In noiembrie, la Soci nu se schiaza, insa studiourile din Hollywood isi pot trimite echipele acolo pentru a filma pelicule horror, cu zombie si cu cladiri abandonate. Asta deoarece asa arata peisajul, iar imaginile au fost publicate de fotoreporterul rus Alexander Belenkiy. Rosa Khutor, una dintre principalele statiuni ale Jocurilor Olimpice de Iarna din 2014, arata acum ca un oras-fantoma. Aflata langa orasul montan, Krasnai Poliana, Rosa Khutor a gazduit concursurile de biatlon, ski si snowboarding, iar acolo s-a construit si un sat olimpic. Acum, statiunea e una fara viata. Magazinele si parcarile supraetajate sunt goale, multe proiecte care nu s-au finalizat in timp util pentru Jocurile Olimpice sunt, pur si simplu, abandonate, iar hotelurile au un grad de ocupare de sub cinci la suta, anuntaAdevarul.