Cine sunt oamenii presedintelui Iohannis? Presedintele ales, Klaus Iohannis, isi completeaza, in aceste zile echipa de consilieri care il va insoti la Palatul Cotroceni. Propunerea ca Dan Mihalache sa fie seful cancelariei prezidentiale a generat, deja, reactii negative. Dan Mihalache, propus pentru sefia cancelariei prezidentiale, este, in prezent, secretar general adjunct al PNL. El a deᅡbutat in politica in PSD, fiind consilierul lui Adrian Nastase intre 2004 si 2006, iar din 2007 europarlamentar. In 2009 a plecat de la PSD la PNL, devenind consilier al lui Crin Antonescu. Citeste integral peRomaniaLibera.ro.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

"Ponta trebuia sa-si dea demisia de la PSD in prima secunda. Va pierde si guvernarea si va avea timp sa manance popcorn ca aliment de baza". La cateva ore de la excluderea sa din PSD, Mircea Geoana sustine ca despartirea sa de partid a fost regizata Victor Ponta si Liviu Dragnea pentru a acoperi esecul "fenomenal" de la prezidentiale. Invitat laGandulLive, Geoana a sustinut ca "Ponta trebuia sa-si dea demisia de la PSD in prima secunda" si a comentat ca partidul va pierde guvernarea in curand, iar actualul sef al social-democratilor va fi istorie peste cateva luni. "Cat sta la guvernare Ponta sta la sefia PSD, cand va pierde guvernarea va fi executat fara mila", a spus el.

Mafia medicamentelor din Oradea: 50 de farmacii si medici de familie, gaura de 2,1 mil. de euro la buget. Modul de operare. Inspectorii antifrauda fiscala afirma ca firmele implicate in cazul din judetul Bihor in care au loc perchezitii la Spitalul Municipal Oradea, la farmacii si cabinete medicale au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 2,1 milioane de euro. Prejudiciul a fost creat prin neplata impozitului pe profit si a TVA, informeaza StirileProtv.ro.

Sinuciderea invaluita in mister a directorului Enel. "De dimineata era bine dispus". Matteo Cassani, director general al Enel Energie Muntenia, a decis ieri sa-si incheie socotelile cu viata intr-un mod cumplit, aruncandu-se in gol de pe sediul companiei. Ieri, la orele pranzului, o ambulanta care trecea pe Bulevardul Ion Mihalache a fost solicitata sa opreasca in fata sediului Enel, unde italianul in varsta de 42 de ani facuse deja gestul fatal. Potrivit medicilor, Cassani a murit pe loc, iar motivele sinuciderii sunt invaluite in mister, noteaza EVZ.ro.

Deutsche Welle: Forta politica a retelelor de socializare. O putere instituita nu va putea niciodata sa lanseze un mesaj viral pe Internet. De aceea am putea spune ca Facebook-ul nu foloseste cu adevarat decat opozitiei si, in cea mai mare masura, protestatarilor. Se spune ca alegerile prezidentiale au fost castigate pe Facebook. Este posibil sa fie asa, daca admitem ca retelele de socializare combinate cu telefonia mobila au transmis in intregul corp social sentimentul nedreptatii suferite de votantii din strainatate. Dar exista riscul ca aceasta observatie sa fie inteleasa gresit.

Cazul"Larisa": ucigas si violator, iertat de doua ori de lege. Criminalul ia viata de la capat dupa nici noua ani de pedeapsa. Mama copilei: "Imi e teama!" Autorul uneia dintre cele mai zguduitoare crime din Romania, Robert Ciobanu, se afla, de aproape doua luni, in libertate, fiind eliberat dupa doar noua din cei 20 de ani de inchisoare, primiti initial. Mama Larisei Chelaru, fetita violata si, apoi, ucisa cu bestialitate, considera decizia injusta si se teme inca de cel care i-a ucis fiica, scrieAdevarul.ro.

Are Putin un "cal troian" la Berlin? Presedintele rus curteaza si finanteaza partidele populiste din Europa pentru a castiga influenta in UE, sustine The Independent. In Franta, Frontul National, de extrema dreapta, a primit recent un imprumut de 9 milioane euro prin intermediul unei mici institutii financiare cu legaturi ce duc spre un apropiat colaborator al lui Vladimir Putin, pentru a finanta campania partidului la alegerile regionale de anul viitor. In Rusia, Putin se pazeste de astfel de situatii si a promulgat o lege care interzice finantarea partidelor politice ruse din strainatate. Mai mult peRomaniaLibera.ro.