Mafiotii din Politia Bistrita Nasaud. In dosarul coruptilor apare si numele deputatului Ioan Oltean. Evenimentul Zilei va prezinta in exclusivitate, in mai multe episoade, cat de intinsa era caracatita coruptiei care a pus stapanire pe Inspectoratul de Politie al Judetului Bistrita Nasaud. Va vom prezenta numele tuturor politistilor care apar in dosar si ce abuzuri incredibile, pentru zilele noastre, au comis acestia. Anchetatorii sustin ca aproape zece la suta din politistii de la IPJ Bistrita Nasaud sunt implicati in fapte de coruptie. Primul serial se refera la comisarul sef Ioan Ovidiu Muresan, inspectorul sef al IPJ Bistrita Nasaud. Cu ajutorul unor microfoane montate in biroul inspectorului sef, procurorii DNA Cluj au fost descoperit foarte multe fapte de coruptie in care era implicat seful IPJ Bistrita Nasaud. Intre cei care au apelat la serviciile lui Muresan a fost si deputatul Ioan Oltean.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Vlad Filat, despre alegerile din R. Moldova: "Noi alegem intre a fi si a nu fi Republica Moldova - stat independent". Presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova Vlad Filat a povestit pentru Digi24 ca aceasta a fost cea mai complicata campanie electorala, pentru ca "bataliile au fost subterane". "Aceste alegeri sunt cele mai importante alegeri de la proclamarea independentei incoace. Noi nu vom alege intre est, vest, intre partidele politice. Noi realmente alegem intre a fi sau a nu fi Republica Moldova, stat independent", a spus Vlad Filat la Digi24. Presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova Vlad Filat a vorbit pentru Digi24 despre campania electorala din Republica Moldova. Acesta a spus ca perspectiva europeana "nu se negociaza".

Harta drumurilor care risca sa fie blocate in caz de precipitatii abundente. Sfarsitul de saptamana se anunta unul foarte rece din punct de vedere termic, iar precipitatiile sub forma de lapovita si ninsoare vor fi consistente la nivel national, inclusiv in zona Capitalei, conform datelor anuntate de Administratia Nationala de Meteorologie. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a transmis ieri mai multe atentionari catre soferi referitoare la starea carosabilului si interventia utilajelor pe drumurile nationale si europene. CNADNR recomanda tuturor participantilor la trafic sa porneasca la drum doar cu autoturisme echipate cu pneuri de iarna, saculet cu material antiderapant si lopata, sa aiba o conduit preventiva in trafic, sa nu bruscheze comenzile autovehiculelor, sa foloseasca cat mai mult frana de motor si sa evite depasirile acolo unde nu exista suficient spatiu si suficienta vizibilitate pentru a fi executate in conditii de maxima siguranta, noteaza Capital.ro.

DW: Demisia nu poate fi conditionata. In ciuda declaratiilor sale derutante privitoare la o eventuala demisie, premierul Victor Ponta pare hotarat sa ramana in fruntea guvernului. Mircea Geoana, proaspat exclus, l-a numit "micul Kim". Premierul a facut o miscare surprinzatoare: a declarat ca este dispus sa demisioneze daca actualul presedinte sau cel care va fi instalat in curand vor desemna un politician din cadrul majoritatii actuale sa formeze un nou guvern. Totusi anuntul primului ministru pare mai curand o scuza indrazneata pentru intentia de a ramane in functie. E imposibil ca unul sau altul dintre cei doi presedinti sa-i garanteze acest lucru. Presedintele in exercitiu, Traian Basescu, nu mai are timp sa initieze intregul proces constitutional, iar presedintele succesor nu va emite o garantie care nu exista in Constitutie, scrie Deutsche Welle.

Povesti de dragoste interzise: "Baieti rai", in pat cu femeile care impart Justitia. De-a lungul timpului, in magistratura din Romania s-au consumat povesti de dragoste interzise. Sotii sau iubitii unor judecatoare au ajuns in arest, acuzati de diverse infractiuni. Astfel de cazuri apar din ce in ce mai des in ultima perioada. Ce face o judecatoare sau o procuroare dupa ce sotul sau iubitul este ridicat pentru ca a luat spaga sau pentru ca s-a dat cu interlopii? In cele mai multe cazuri asteapta sa indeplineasca vasta de pensionare, iar de foarte putine ori isi dau demisia din magistratura. Astfel, sunt cazuri in care judecatoarele, care au sotul in arest, sau urmarit general, solutioneaza dosare penale. Unul din exemplele mediatizate este cel al judecatoarei Florentina Vasilateanu, de la Tribunalul Bucuresti- Sectia Penal, al carei sot este dat in urmarire generala. Catalin Vasilateanu trebuie sa execute trei ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Dupa condamnare, Florentina a bagat divort de sotul sau, informeaza EVZ.ro.

Imagini cu sotia lui Ion Ratiu plangand langa romanii inghesuiti la vot: "It's like a dream". Filmul complet al batjocurii de la Londra. Trei tineri romani au realizat un mini-documentar din ziua votului surprinzand secvente de dimineata pana seara de la cea mai aglomerata sectie de votare din Londra. In filmare apare la un moment dat si sotia lui Ion Ratiu, Elisabeta, cea care izbucneste in lacrimi la vederea cozii de la sectia de votare. Mini-documentarul a fost realizat de trei tineri romani din Marea Britanie, prezentand secvente de la inceputul zilei pana spre seara, cand foarte multi romani au plecat acasa fara a vota. De-a lungul zilei, realizatorii documentarului au filmat cadre cu toti romanii care s-au asezat la coada, luand si mici interviuri de la acestia, noteaza Adevarul.ro.

Ce efecte poate avea iesirea UDMR de la guvernare. Prima fisura in coalitia majoritara s-a produs, ieri, cand Consiliul Permanent al UDMR a optat pentru iesirea de la guvernare. Decizia are nevoie de validarea Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) din 13 decembrie. UDMR a decis sa iasa de la guvernare, a anuntat, ieri, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, precizand ca aceasta este o recomandare a Consiliului Permanent, iar decizia urmeaza sa fie validata in sedinta CRU din 13 decembrie. Kelemen Hunor a spus ca in urma alegerilor prezidentiale UDMR a inteles mesajul electoratului, respectiv ca Uniunea sa se intoarca mai mult catre alegatori. Fara UDMR, partidele din coalitia de guvernare, PSD, UNPR, PC si PLR mizeaza pe 334 de voturi, fata de 287 cat sunt necesare pentru a avea majoritatea parlamentara. Primul moment in care UDMR ar putea sa fie pe pozitii divergente fata de majoritate este votarea bugetului pe anul 2015, despre care Kelemen Hunor a declarat ca Uniunea il va vota sau nu in functie de raspunsurile la "necesitatile societatii si ale comunitatii maghiare", scrie Romania Libera.ro.