Sorin Ovidiu Vintu afirma, intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul, ca nu credea sa ajunga sa fie "admiratorul" procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

Sorin Ovidiu Vintu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Acesta a fost intrebat de reporterii Adevarul daca a gresit in 2009 atunci cand recomandat public: "Intariti-va statul, domnilor!"

"Am subestimat capacitatea statului de la vremea aceea? Era deja un stat puternic? Raspunsul meu este nu. A inceput sa devina un stat puternic in ultimul an. Dar pana acum un an a fost un stat abuziv, nu puternic. Puterea se castiga calcand peste cadavre. Ai capacitatea sa o iei, OK. Nu o ai, iarasi OK. Dar ca sa ajungi la putere calci peste cadavre. DNA-ul a calcat peste cadavre si a ajuns o institutie extrem de puternica si onorabila in acelasi timp. Nu-mi vine sa cred ca eu am ajuns admiratorul Laurei Codruta Kovesi (n.r. rade). Nu glumesc, n-a fost o ironie. E o realitate", a raspuns acesta.

Vintu afirma, in acest interviu, ca nu s-a asteptat niciodata sa faca puscarie si ca nu era vinovat in cauza in care a fost condamnat, dar "daca statul roman m-ar fi prins cu ce am facut, faceam puscarie pe viata".

"Habar n-are ce-am facut si pentru ce as fi meritat sa fac inchisoare. A inventat niste cauze in schimb si cu aceste cauze m-a arestat, nu cu ce am facut cu adevarat. Eu nu reclam faptul ca am facut inchisoare, meritam sa fac inchisoare. Oho, si inca multumesc lui Dumnezeu ca am scapat ieftin. Si nu numai eu. Enorm de multi oameni pe care ii vedeti pe prima scena de business, politica, administrativa a tarii ar merita, la fel cum recunosc eu, sa faca inchisoare zeci de ani de-acum inainte", a declarat acesta.

In plus, sustine Sorin Ovidiu Vintu, furatul face parte din munca oamenilor de afaceri: "Pai, munca noastra este sa furam statul, domnule! Noi, oamenii de afaceri, asta facem, incercam sa pacalim statul".

Citeste restul interviului pe Adevarul.ro.