Seful Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Ioan Ovidiu Muresan, seful Serviciului Politiei Rutiere Bistrita-Nasaud, Roberto Hasnas, si seful Politiei orasului Nasaud, Leon Closca, arestati preventiv pentru 30 de zile sub acuzatia de abuz in serviciu in forma continuata, ar fi musamalizat un accident produs de un politist beat, in care a fost ranita grav o fetita de opt ani, reiese din ancheta procurorilor DNA, relateaza Evenimentul Zilei.

Potrivit sursei citate, in data de 4 noiembrie 2014, seful de post din comuna Dumitra, agentul sef Leon Fetti, ar fi comis un grav accident de circulatie, sub influenta bauturilor alcoolice, in care o fetita de opt ani a fost grav ranita, avand fracturi in zona capului si a fetei.

Procurorii DNA sustin ca Leon Closca nu a raportat acest accident de circulatie, desi starea de sanatate a micutei s-a agravat si a fost transferata cu un elicopter SMURD la Cluj.

"Closca Leon a tinut legatura in mod permanent cu seful Sectiei 6 de Politie Rurala Nasaud, inspectorul principal Ilie Campan, convenind cu acesta sa nu raporteze accidentul, sa nu intocmeasca acte de constatare si sa nu intreprinda niciun fel de cercetari", arata DNA.

In aceeasi seara, la ora 20:29, procurorii DNA au interceptat o discutie telefonica purtata de cei doi politisti, in care acestia folosesc codul "meteorologic".

Closca: "'Ii vreme buna pe aici ... da, vreme buna, nu ne-o sesizat niciun nor c-a ploua, ii OK."

Campan: "Foarte bine, foarte bine. Ca ... am inteles si eu ca se incalzeste vremea si ... se face ... se face timp frumos".

Potrivit procurorilor, de producerea acestui accident ar fi aflat si comisarul sef Muresan, care nu a luat insa nicio masura. "Muresan l-a trimis pe comisarul sef Isopescu Petrica, de la Inspectia Interna, sa verifice neoficial evenimentele produse. Nici in urma acestei anchete nu se raporteaza nimic, ci se ascunde totul, astfel ca in evidentele Politiei Bistrita nu este inregistrat niciun eveniment rutier si nu este efectuata nicio ancheta oficiala", se mai arata in dosarul DNA.

Seful Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Ioan Ovidiu Muresan, seful Serviciului Politiei Rutiere Bistrita-Nasaud, Roberto Hasnas, si seful Politiei orasului Nasaud, Leon Closca, au fost arestati pentru 30 de zile, printr-o decizie pronuntata in data de 25 noiembrie de Tribunalul Cluj, anunta Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Cluj, judecatorul Simona Trestian, a declarat ca cei trei sunt acuzati de abuz in serviciu in forma continuata.

'Tribunalul Cluj a admis propunerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul teritorial Cluj, si a dispus arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 25 noiembrie, a inculpatilor Muresan Ioan Ovidiu, inspector sef al IPJ Bistrita-Nasaud, comisar sef Hasnas Roberto Emil, seful Politiei Rutiere din cadrul IPJ Bistrita-Nasaud, si Closca Leon Anton, seful Politiei orasului Nasaud, toti trei acuzati de comiterea infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata, pentru care pedeapsa este de la doi ani si 8 luni inchisoare la 9 ani si patru luni inchisoare, si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica', a mentionat Simona Trestian.

Aceasta a mai spus ca inculpatul Closca Leon Anton este acuzat si de comiterea infractiunii de efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia sa.