Lovitura naprasnica pentru medici. Si "cadoul" de multumire ii poate duce in arest. Curtea Suprema a decis ca medicii care primesc un venit de la stat sunt functionari publici si pot fi cercetati pentru spaga si abuz in serviciu. Specialistii au explicat pentru "Evenimentul zilei" aceasta sentinta. Specialistii consultati de "Evenimentul zilei" considera ca decizia luata de Instanta Suprema, privind statutul medicilor care lucreaza la stat, va unifica practica judiciara si ea este obligatorie pentru instantele din Romania. Cei mai multi dintre medici sunt beneficiarii sistemului de salarizare dual, adica sunt platiti atat de stat, cat si de la privat.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Statul vrea sa stie cati bani ai in cont, ce sume incasezi lunar si cat cheltuiesti. Proiectul a intrat in dezbatere publica. Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta aflat in dezbatere publica, bancile vor fi obligate sa spuna fiscului in fiecare luna cati bani are in cont fiecare roman, ce sume a incasat si cat a cheltuit.Ministrul Finantelor spune ca masura este necesara pentru combaterea evaziunii fiscale si pentru simplificarea procedurilor de executare silita, scrie Stirileprotv.ro.

Ponta, despre lipsa unui acord CE la pret gaz: Guvernul respecta in primul rand decizia Parlamentului. Guvernul va respecta in primul rand decizia Parlamentului in ceea ce priveste liberalizarea pretului gazelor, dar are si o relatie de colaborare cu Comisia Europeana, astfel incat Romania sa-si indeplineasca obligatiile, insa tinand cont de interesul consumatorilor casnici, afirma premierul Ponta, potrivit Gandul.info.

Cum au primit liderii Puterii si ai Opozitiei mutarea dosarului "Diaspora" la DNA. PSD: Legea a fost respectata! Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut Parchetului General dosarul privind modul in care a fost organizat si s-a desfasurat votul in Diaspora, pentru a continua ancheta. Parchetul a inceput urmarirea penala "in rem" in acest caz pentru abuz in serviciu, neglijenta in serviciu si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale. Oficialii Parchetului General au anuntat ca si-au declinat competenta in favoarea DNA, anunta Adevarul.ro.

Traian Basescu despre buget: "Faci trei rectificari in 5 luni si vorbesti de stabilitate. Penibili trebuie sa fie unii!" Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca il roaga public pe Victor Ponta sa-si asume in calitate de presedinte PSD formarea unui nou guvern, "dar din care domnia sa sa lipseasca", pentru "binele" si "credibilitatea" Romaniei, informeaza StirileProTv.ro.

Deutsche Welle: Coruptie, revolutie, ceausism. Intrucat Romania a revenit, in mod salutar, pe ecranele radar ale observatorilor occidentali, s-au intamplat, mai nou, doua lucruri remarcabile in presa de limba germana. Suddeutsche Zeitung semnala in fine, miercuri, dosarul prezumtivelor mituiri de amploare de dregatori efectuate de Airbus in Romania si Arabia Saudita, menite sa-i promoveze fostului EADS proiecte de mari dimensiuni in cele doua tari.

Imagini in premiera cu un moment istoric la Sibiu. Bloggerul sibian Razvan Pop a postat opt fotografii in inedite cu momentul sarbatoririi la Sibiu, in Piata Mare, a unirii Transilvaniei cu Romania. Imaginile apartin doamnei Lucia Vestmenean, profesoara si colectionara pasionata de poze cu Sibiul odinioara. Vezi galeria foto pe RomaniaLibera.ro.