Lista segmentelor de autostrada care apar printre prioritatile Guvernului. "Invingatorii" si "invinsii" din Bugetul pe 2015. Ca in fiecare an, cei mai multi bani de la buget se vor duce pentru pensii si salarii. La investitii s-au alocat peste 44 de miliarde de lei. Insa pe lista prioritatilor din 2015 NU se afla autostrada Sibiu-Pitesti, ultimul segment lipsa de pe ruta Constanta-Bucuresti-Sibiu-Nadlac si nici autostrada Transilvania, ori tronsonul Comarnic-Brasov. Pe hartie, in 2015, investitiile se ridica la aproape 45 de miliarde de lei. Insa doar 18 miliarde sunt din taxe si impozite, potrivitStirileProtv.ro

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Deutsche Welle: Politica si cautarea fericirii. O societate in care oamenii sunt "mai degraba nefericiti" nu poate fi considerata o societate buna. Autorii sondajelor de opinie pun uneori intrebari derutante. De exemplu intr-un sondaj recent realizat de IRES a fost pusa urmatoarea intrebare: "In general ati spune ca sunteti mai degraba fericit sau mai degraba nefericit?" ("Starea natiunii dupa alegerile prezidentiale 2014"). Iata raspunsurile: mai degraba fericit - 45%, nici fericit, nici nefericit - 18%, mai degraba nefericit - 6%. Se pare ca aceste raspunsuri nu au fost influentate de circumstantele politice imediate, caci rezultatele raman neschimbate inainte si dupa alegerile prezidentiale din 16 noiembrie.

Tentativa de subminare a luptei anticoruptie la nivel inalt. Guvernul a taiat un procent semnificativ din finantarea Directiei Nationale Anticoruptie pentru 2015, consecintele urmand a fi blocarea anchetelor din dosarele cu prejudicii, de ordinul sutelor de milioane de euro, unde cheltuielile pentru expertizele obligatorii sunt costisitoare. Bugetul alocat DNA, potrivit legii, trebuie sa se regaseasca intr-o anexa a bugetului alocat Ministerului Public, condus de procurorul general Tiberiu Nitu, care este ordonator principal de credite, scrie RomaniaLibera.ro.

Hipotermie, membre rupte si hranire rectala: Detalii din raportul despre tortura al CIA. Un prizonier din locatia secreta a CIA-ului a inghetat de frig pana a murit. Altii au fost fortati sa stea in picioare, desi le aveau rupte, amenintati ca vor fi violati cu coada de la matura sau vor deveni subiecti pentru "hranire rectala", fara sa existe vreun motiv medical real. Comitetul de Informatii Secrete al Senatului a facut publice aceste detalii si altele, joia trecuta, intr-un rezumat de 500 de pagini al raportului sau despre programul "de interograre perfectionat" al CIA-ului, din perioada presedintelui Bush. Integral pe Vice.com.

Sase ore s-au contrazis judecatorii pe eliberarea lui Voiculescu. Cine este judecatorul care crede ca se impune eliberarea lui Felix si rejudecarea dosarului ICA? Dan Voiculescu, condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare, a fost la un pas sa petreaca Sarbatorile acasa. Un magistrat a fost de acord cu eliberarea si rejudecarea cazului. Surse judiciare au explicat, pentru cititorii Evenimentul zilei, cum au decurs discutiile intre magistratii care au judecat cererea mogulului. Surse judiciare au declarat, pentruEvenimentul zilei, ca magistratul Dan Lupascu ar fi dorit rejudecarea cazului ICA-Dan Voiculescu.

Cine e Andre Rieu, omul cu cea mai mare orchestra privata din lume? Daca ar fi sa ne luam dupa faptul ca atunci cand i se pronunta numele de cele mai multe ori auzi intrebarea "Cine mai e si asta?", realitatea vine sa conteste ignoranta. Violonistul Andre Rieu a venit pentru cateva ore in Romania, ca sa anunte personal concertul din vara anului viitor. Surpriza a fost ca a vandut bilete pentru trei concerte, nu doar unul. Daca nici acest lucru nu confirma setea de cultura a acestui popor, nu stim ce altceva ar putea sa o faca. Detalii pe EVZ.ro.

Unde se situeaza Romania in topul celor mai militarizate tari? Achizitiile masive de armament din 2013 au fost cele care au influentat topul, primele zece trepte fiind ocupate de trei tari din Orientul Mijlociu, doua din estul Asiei si cinci din Europa. Indicele Global al Militarizarii (GMI) realizat de Centrul International pentru Conversie de la Bonn (BICC) masoara importanta si puterea aparatului militar intr-o tara in raport cu societatea ca intreg. Editia din acest an se bazeaza pe datele aferente anului 2013 si include 152 de tari, noteazaAdevarul.ro.