Romania, sub amenintarea codului rosu de ninsori si viscol. "Regii nametilor" care fac bani din afacerile cu zapada. O parte dintre firmele care fac deszapezirea in cele opt judete afectate au fost implicate in controverse. Opt judete sunt sub cod portocaliu de ninsori, viscol, precipitatii mixte si polei, valabil pana astazi la ora 20.00. Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat ieri ca este posibil ca ANM sa emita cod rosu pentru anumite zone din judetele Buzau, Ialomita, Braila si Vrancea, scrie EVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Mafia retrocedarilor, mai tare decat Ambasada SUA. Un cetatean american de origine romana incearca de 13 ani sa obtina despagubiri pentru o casa demolata de comunisti si mai are de asteptat minimum 60 de luni. Povestea lui Jeff Cooperman, cetatean american de origine romana, este, la prima vedere, asemenea multor altora din Romania retrocedarilor. Acesta un reuseste sa primeasca despagubiri de cateva zeci de mii de euro la care este perfect indreptatit, nici macar dupa ce Dean Thompson - insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti - i-a scris oficial fostului ministru de Externe, Titus Corlatean, aducandu-i in atentie acest caz care este tergiversat de 13 ani. Integral in Romania Libera.

Anul 2014, cel mai devastator pentru aviatie? Statisticile care arata cat de sigur este in realitate zborul cu avionul. Trei accidente aviatice intr-o singura saptamana. Acesta este bilantul tragic al aviatiei internationale in 2014. La care se adauga avionul pierdut in apele Oceanului Indian, care nu a fost localizat nici pana astazi si avionul Air Asia disparut duminica. O racheta a doborat in Ucraina un avion Malaysia Airlines, iar 298 de oameni si-au pierdut viata. In Taiwan, 48 de persoane au murit dupa ce un avion TransAsia Airways s-a prabusit. Continuarea pe Stirile Pro Tv.

Un an negru pentru Uniunea Europeana. 2014 a fost un an dominat de masive framantari sociale si economice in Uniunea Europeana. La toate acestea s-a adaugat si criza din Ucraina. Insa tocmai confruntarea cu Rusia le-a amintit multora importanta unitatii. Valul de nemultumire populara revarsat peste UE si-a facut simtit efectul mai ales la alegerile europarlamentare din primavara. In mai toata Europa, politicienii eurosceptici si antieuropeni, dar si populistii de dreapta au repurtat importante victorii electorale, ba chiar au castigat fara emotii alegerile, dupa cum s-a intamplat in Franta, Marea Britanie si Danemarca. Un comentariu Deutsche Welle.

Ciclonul si anticiclonul ne ingheata Revelionul. Ninsorile si viscolul vor fi nelipsite in ultimele zile din 2014. Meteorologii au emis deja avertizari Cod portocaliu de vreme rea. "Un ciclon care vine din zona Italiei si un anticiclon dinspre Siberia se vor intersecta si vor genera temperaturile extreme", explica specialistii. Schimbarea brusca de temperatura din ultima saptamana are si o explicatie, atrag atentia meteorologii, care arata cu degetul spre restul tarilor europene lovite, la randul lor, de temperaturi extreme, potrivit Adevarul.

De ce se prabusesc uneori avioanele. O teorie care arata ce legatura este intre nationalitate si comportamentul pilotilor. 2014 a fost, indiscutabil, un an negru pentru aviatia malaeziana. In luna martie, cursa MH 370, cu 239 de oameni la bord, a disparut in Oceanul Indian, in conditii neelucidate pana in prezent. Cateva luni mai tarziu, Malaysian Airlines a mai pierdut un avion, cu aproape 300 de pasageri, doborat, in conditii inca neclare, de o racheta lansata de pe teritoriul ucrainean revendicat de separatistii rusi, scrie Romania Libera.

Topul ultimelor reduceri din 2014. Lista celor mai bune oferte din magazine. Decembrie este luna reducerilor in mall-urile bucurestene. Chiar daca Craciunul a trecut, iar goana dupa cadouri pare sa fi sfarsit, in marile centre comerciale din Capitala gasesti in continuare forfota mare. Motivul - preturile scazute si cu 70% pana la finalul anului. Goana dupa cadouri a trecut odata cu Craciunul, acum incepe goana dupa reduceri pentru romanii care mai au inca bani in portofel pentru a-si completa garderoba. Reducerile promotionale de la final de an, de pana la 70%, au adus in mall-urile din Capitala sute de persoane in primele zile dupa Craciun, aflam din Gandul.