Subiect tabu la nivel mondial: prestatia jalnica a politistilor francezi. Atacul terorist al fratilor Said si Cherif Kouachi a durat mult mai mult decat "5 minute", asta este clar acum. Francezii din cartier s-au ingramadit sa filmeze atacul din diferite unghiuri (dupa ce, va puteti lesne imagina, zeci dintre ei sunasera la politie), astfel ca azi avem o destul de clara idee a acestor faze filmate mai degraba ca o finala de Champions Leaugue decat ca un atac terorist, cu camere separate din unghiuri separate.Unul din filmulete este apocaliptic, cu o masina de politie care ii surprinde pe teroristi pe o straduta ingusta, fara putinta de scapare dar care da inapoi si le face loc sa treaca, probabil speriati de forta de foc a fratilor Kouachi, scrie Reporter Virtual.

ActualitateFoto: Colaj foto

Klaus Iohannis, "jonglerii" la Bruxelles: presedintele a vorbit, in trei limbi, despre Schengen si MCV Presedintele Klaus Iohannis a plecat in aceasta dimineata la Bruxelles, in prima vizita externa de la preluarea mandatului. Astazi, Iohannis s-a intalnit cu presedintele CE, Jean-Claude Juncker, alaturi de care a sustinut o conferinta de presa. Cei doi au primit si intrebari din partea presei acreditate. Klaus Iohannis a primit, de asemenea, o intrebare din partea unui reporter german, in limba franceza, dar i-a atras atentia ziaristului, in germana, ca intelege si limba acestuia. La final, presedintele li s-a adresat tuturor, in franceza: "Merci beaucoup!", scrie Adevarul.ro.

Scandal la UMF "Carol Davila" manipulare ilegala de cadavre, plagiat si uzurpare de titlu Conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti se pregateste "sa-l premieze" pe Mugurel Constantin Rusu, conferentiar universitar, acuzat de manipulare ilegala de cadavre si plagiat, prin conferirea unui titlu didactic superior. Ministerul Educatiei se spala pe maini, iar conducerea UMF a ignorat sesizarile. Chiar daca in sedinta Consiliului Departamentului I, Facultatea de Medicina Dentara, din data de 19.05.2014, s-a hotarat desfiintarea postului de profesor universitar, acesta a fost scos ulterior la concurs de conducerea Universitatii. Pe holurile UMF se zvoneste ca postul scos la concurs este scos pentru a putea fi ocupat de Mugurel Constantin Rusu. La Ministerul Educatiei si la sediul Universitatii de Medicina "Carol Davila" exista mai multe sesizari in care se precizeaza ca desfiintarea postului a fost aprobata deoareace s-a renuntat la materia respectiva, "Anatomie clinica si topologica", scrie Sursa Zilei.

Cum au devenit sute de femei de serviciu din Grecia un simbol al miscarii antiausteritate Aproximativ 600 de femei care faceau curatenie in birouri apartinand Ministerului de Finante au fost disponibilizate in urma cu 16 luni in cadrul masurilor de austeritate cerute de creditorii Greciei. Ele sunt femei de varsta mijlocie, mame si bunici care nu au experienta ca activiste, dar staruinta lor a aprins imaginatia a multe mii de persoane ale caror vieti au fost ravasite de criza ecomomica. Ele au campat in fata ministerului incepand din mai, iar manusile lor rosii si steagurile purpurii sunt usor de recunoscut la toate demonstratiile. Ele au experimentat numeroase probleme cu care se confrunta femeile, iar vietile lor spun povestea a ceea ce s-a intamplat in Grecia in ultimii 40 de ani, scrie Gandul.

RL: Informatii secrete din dosarul "EADS-securizarea frontierelor" au ajuns la suspecti prin secretarul general adjunct MAI Sova si consiliera Popa? Surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne spun ca Ingrid Popa-Mocanu ar fi copiat, intre altele, solicitarile si notele DNA ajunse la Interne in cadrul instrumentarii dosarului penal "EADS - securizarea frontierelor". Aceste informatii secrete ale DNA ar fi ajuns la suspecti prin secretarul general adjunct, Mihai Sova. Informatiile nu au fost confirmate de DNA, care ne-a transmis ca nu se pot face publice alte informatii din dosar, scrie Romania Libera.

EVZ: CUIBUSORUL din Bucuresti al baronilor din PSD. Cine sunt proprietarii de lux care participa la "sedinta de bloc" Un numar de 16 intreprinzatori, printre care VIP-uri locale si prietenii lor, si-au construit un bloc de lux in Baneasa. Astfel, afaceristi fugiti din tara, presedinti de Consilii Judetene si urmariti penal au devenit vecini. Un bloc de pe strada Gheorghe Ionescu- Sisesti a devenit, incepand cu 2012, locul unde Radu Mazare, Nicusor Constantinescu, Elan Schwartzenberg, Gabriel Strutinsky si Marian Oprisan se pot intalni, teoretic, ori de cate ori este nevoie.Cand au treburi prin Capitala, baronii de Constanta si Vrancea trag la un ditamai bloc cu 25 de apartamente situat in Baneasa. Cei mai multi proprietari sunt apropiat i ai lui Schwartzenberg, disparut de aproape trei ani din tara, fosti sau actuali parteneri de afaceri, dar si un fost ziarist, scrie EVZ.

Ziua Izabellei. Intrebarea disperata a fetei din Constanta care s-a ales cu 145.000 de musafiri la ziua ei: "Mama, si daca vin toti la noi acasa?"De cateva zile, fenomenul "Ziua Izabellei" este pe buzele a sute de mii de romani. Oamenii au aflat de fata simpla care locuieste in comuna constanteana Cobadin dintr-o greseala pe care chiar ea a facut-o atunci cand a creat un cont de Facebook. Evenimentul "Ziua Izabellei" a devenit viral dupa ce copila a invitat, neintentionat, toti prietenii la ziua ei de nastere. Izabella are acum 11 ani, dar toti tinerii din Romania stiu ca pe 14 martie urmeaza sa implineasca 12 ani. 145.000 dintre ei au si confirmat ca vor sa mearga acasa la ea. Numai ca amatorii de distractie nu stiu un amanunt foarte important: Izabella locuieste cu parintii, cu chirie, intr-o casuta din comuna constanteana Cobadin, scrie Adevarul.ro.

Stoltenberg in vizita la Berlin Noul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, a reiterat oferta facuta Rusiei, in vederea solutionarii politice a conflictului din Ucraina. Oferta sa este sprijinita si de sefa executivului german, Angela Merkel. In paralel, NATO isi eficientizeaza componenta militara. Cancelara Angela Merkel si secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aproba "in totalitate", dupa cum s-a exprimat Merkel, pozitia occidentala fata de Rusia. "Nu dorim o politica indreptata impotriva Rusiei, ci ne dorim si o cooperare politica", a declarat Merkel la capatul primei vizite, in Germania, a fostului premier norvegian, in noua sa calitate de secretar general al NATO, scrie Deutsche Welle.

mai mult: adev.ro/ni838b